Yükseköğretim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin öğrenim süresince almış oldukları disiplin cezaları, öğrencinin siciline işlenmektedir. Disiplin Suçundan Alınan Ceza Sicilden Silinir Mi? Mevzuatımızda disiplin cezalarının sicilden silinmesine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.
Öğrenci kınama cezası ne zaman silinir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Öğretmenler kurulu kararına bağlı şekilde cezalar, öğrencinin mezun olacağı ders senesi sonunda öğrenci dosyasından silinmektedir ve sonuçlar da yazılı şekilde velilere bildirilmektedir.
Davranış puanı diye bir şey var ne kadar uyarı disiplin cezası alırsan bu puan o kadar düşer ama sicil temizse yıl sonu disiplin kurulu toplanır ve davranış puanını yükselirler. Yani sadece bu ise kafana takma bir şey olmaz. Hayır, değil. Lise disiplin kayıtlarınızın resmi sicil kaydınızla bir alakası yok.
(5) Verilen cezalar öğrencinin siciline işlenir.
Öğretmenler kurulu kararına bağlı olarak cezaları, mezun olacakları ders yılı sonunda öğrenci dosyalarından silinir ve sonuç yazılı olarak velilerine bildirilir. (2) Dosyadan silme işlemi, dosyanın uygun bir yerine kararın tarih ve sayısı yazılıp silinme gerekçeleri açıklanarak gerçekleştirilir.
İlgili 39 soru bulundu
Kanunda yazılı sürelerin geçmesi ve yargı yoluyla da disiplin cezaları özlük dosyasından silinmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 133. maddesinde 'Disiplin Cezalarının Bir Süre Sonra Özlük Dosyasından Silinmesi' düzenlenmiştir.
Mevzuat incelendiğinde, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde, öğrenci disiplin cezalarının öğrencilerin sicilinden silinmesi konusunda herhangi bir düzenleme bulunmadığı görülmektedir.
Bu cezayı alan öğrenciler yatılılık ve bursluluktan çıkarılarak öğrenimlerine gündüzlü olarak devam ettirilirler. Ancak, bu öğrencilerin zorunlu hizmet yükümlüğü saklı kalır. Öğrenimini sürdüremeyenlerden ise, tazminat alınır.
Lisede alınan disiplin cezaları üniversite okumaya engel değil, genel olarak lisede alınan herhangi bir cezanın üniversitede karşınıza çıkma ihtimali çok düşük.
MADDE 171- (1) Öğrencilerin aldıkları cezalar, e-Okul sistemine işlenir.
Hectopat. Ortaöğretimde sene sonu kurul tekrar toplanır, dönem boyunca sıkıntı çıkarmazsan sene sonunda kurul siler bu durumu.
1-Kınama: Genelde öğrenci uyarılır. Aynı hatanın tekrarında bir üst ceza verilir. 2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir.
Bu yönetmelikte öngörülmüş olan disiplin cezaları, uyarma, kınama, bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma, bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma ve yükseköğretim kurumundan çıkarmadır.
Öğrenci ceza almaya devam eder ve kuralları çiğnerse kısa süreli uzaklaştırma cezası verilir. 3. kere ceza kuralı aşıldığında öğrencinin başka okula nakli gerçekleştirilir. Nakil olunan okulda da ceza alan öğrenci örgün eğitimin dışına çıkartılarak okuldan süresiz olarak uzaklaştırılır.
Kısaca genel anlamıyla not döküm belgesidir yani. Dolayısıyla disiplin cezası almış olmanız diplomada veya transkriptte yazmaz fakat adli sicil kaydınıza bu aldığınız ceza işlenmiş olabilir. Ona da e-devlet üzerinden bakabilirsiniz.
Böylece okul birincisi belirlenirken disiplin kurulunun görüşü alınmayacak, disiplin şartı da aranmayacak. Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul birincisi olma kriteri olarak getirdiği “milli ve manevi değerlere uygunluk” maddesini objektif olmadığı gerekçesiyle durdurdu.
2- Herhangi bir disiplin cezası alan öğrenci, Üniversitede Kısmı Zamanlı Çalışma olanağından yararlanamaz. 3- Ceza süresi, öğrenim süresine sayılır. Bir veya iki yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, ”Zorunlu Kayıtsız” statüye alınır ve kayıt yenileme işlemi yapamazlar.
Kınama cezasına çarptırılan öğrenci içinde bulunduğu eğitim ve öğretim süreci sonunda teşekkür, takdir ve onur belgesi almaya hak kazanamıyorlar. Kınama cezası 1 yıllık süreci kapsadığından bir sonraki eğitim öğretim yılı sonunda adı geçen belgeleri not ortalamaları yüksek olduüu sürece alabilirler.
657 sayılı Kanunun 48. maddesinde yer alan düzenleme gereğince artık tüm memuriyete girişlerde güvenlik soruşturması yapılmaktadır. Bu nedenle öğrencilik döneminde alınan disiplin cezalarının niteliği de memuriyete girişi etkileyecektir.
Üniversitede Alınan Disiplin Cezaları Sicile İşler Mi? Yükseköğretim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin öğrenim süresince almış oldukları disiplin cezaları, öğrencinin siciline işlenmektedir.
Memur Disiplin Cezalarının Silinmesi ve Tekrarlanması
Devlet memurluğundan çıkarma cezası dışında ceza alan memur, uyarma ve kınama cezalarında 5 yıl, geriye kalan cezalarda ise 10 yıl sonra atamaya yetkili kılınmış amire başvurarak, sicilinin temizlenmesini isteyebilir.
Uyarma Cezası İle İlgili Diğer Hususlar
Uyarma cezası, verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır. Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Uyarma cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.
normalde boş kağıt vermek disiplin suçu . isminizi yazsanız da boştur .
Hayır. Ailesi hariç kimse karışamaz.
Mezun duruma gelen öğrenci için cezası kaldırılma işlemi yapılamayacağından bu durumda öğrencinin cezasının kaldırılması için ilgili Genel Müdürlüğe yazı ile ivedilikle başvurulması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri