Beden Eğitimi ve Spor Dersi, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde zorunlu ders olarak yer almakta iken, Talim Terbiye Kurulunun 23.03.2020 tarihli kararıyla Beden Eğitimi ve Spor/Görsel Sanatlar/Müzik arasından seçmeli olacak şekilde düzenlemeye gidilmiştir.
Öğrenciler, 'beden eğitimi dersinin, eğitimin her aşamasında zorunlu olarak yer alması gerektiğini' belirtmişlerdir.
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk'un tanıttığı yeni eğitim sisteminin detaylarına göre beden eğitimi, resim ve müzik lise öğrencileri için zorunlu ders olmaktan çıkıyor. Bunların yanı sıra, sağlık bilgisi ve trafik kültürü de ortak dersler arasında yer almayacak.
Son olarak 2019 yılında 9,10,11 ve 12.sınıflar için zorunlu ders isimleri ve sayıları açıklanmıştı. 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.
Yeni çizelgeye göre lise 1. sınıfta öğrenciler Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinden birini “Zorunlu” olarak seçip haftada 2 saat okuyacaklar. Öğrenci seçtiği bu dersi üst sınıflarda da haftada 1'er saat görecek.
İlgili 20 soru bulundu
LİSELERE GÜNDE 8-10 SAAT DERS
- Tüm sınıflarda öğrenciler ikiye bölünecek ve eğitim her grubun iki gün okula gideceği şekilde planlanacak. - Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak.
Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
Artık meslek liselerinde öğrenciler beden eğitimi dersine giremeyecek. Görsel sanatlar dersini de alamayacak öğrencilerin birçoğu bu duruma forumlarda tepki gösterdi. Meslek liselerinde eğitim alan 2,5 milyon öğrenci beden eğitimi dersine artık çıkamayacak.
Cumhurbaşkanımız bu konudaki talimatı Milli Eğitim Bakanımıza verdi" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İlkokullarda beden eğitimi olacak. Cumhurbaşkanımız bu konudaki talimatı Milli Eğitim Bakanımıza verdi" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredatı güncellenen 'Oyun ve fiziki etkinlikler' dersi yeni eğitim öğretim döneminden itibaren 'Beden eğitimi ve oyun' olarak ilkokullarda tüm sınıf düzeylerinde uygulanmaya başlayacak. Ders, ilkokul 1,2 ve 3. sınıflarda haftada 5, 4. sınıflarda ise haftada 2 ders saati okutulacak.
1) ÖĞRETMEN KIYAFETİ :
Beden eğitimi öğretmenlerinin resmi kıyafetleri eşofmandır. Bu derse giren her öğretmen eşofman giymek zorundadır.
Öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyecek. MEB'e bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER? Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
Açık öğretim lisesinde okunmakta olan ilgili alan derslerinin başarılı olarak verilmesi 18 yaşını doldurmamış olan kişilerin en az 8 dönem içinde bitiremedikleri açık liselerden mezun olabilmeleri için, okumaya devam etmeleri gereklidir.
Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir. Fakat tek ders sınavını da geçemeyen öğrenciler için mezuniyet gelecek yıla kalacaktır.
1 DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
Bu okullarımızda haftada 40 saat ders yapılmaktadır. Toplam 13 saat zorunlu ders ekleyin çizelgenize. Bunun için 7 saat seçmeli ders saatini kullanın ayrıca Beden Eğitimi Dersini de kaldırın ve buradan artacak 2 saati de kullanın. 9 saat bulunduğuna göre kalan 4 saat de her güne eklenecektir.
Beden eğitimi ve sporun sağladığı esas fayda, insanların beden ve ruh sağlığını geliştirebilmelerine yardım etmek ve insanların iradelerini kuvvetli kılmaktır. Beden eğitimi ve spor faaliyetleri iradeyi kuvvetlendirerek, insanın özgüveninin gelişmesine ve kişiliğinin olgunlaşmasına katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri