Oryantasyon programımız; liselerimize yeni başlayan öğrencilerimizin velileri ile tanışma, ergenlik döneminin özellikleri, ihtiyaçları, okula uyum süreci, akademik hedef oluşturma, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi'nin işleyişi ve çalışma ilkelerinin ele alındığı çalışmaları kapsar.
Okula uyum haftası bu hafta başladı. Okul öncesinde, aile ve çocuklarla gerçekleştirilecek uyum sürecine destek olmak amacıyla hazırlanan okula uyum rehberinde, uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneğine yer verildi. Uyum haftası, öğrencilerin okula adapte olmasında da büyük rol oynuyor.
Oryantasyon; rehberlik etme, yönlendirme anlamı taşımaktadır. Okulda oryantasyon; çocuğun yeni ortamını ve içinde yer alacağı durumları tanıması, bunlara alışması ve mevcut şartları kabullenebilmesi için; yakın çevreyi, okulu, karşılaşacağı uyarıcıları tanımaya yönelik yapılacak çalışmaları içermektedir.
Üniversite Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir. Sadece eğitim verilmekle kalmaz aynı zamanda kişinin bu eğitime ve işe uyup uymadığı da denetlenmiş olur.
İlgili 37 soru bulundu
Oryantasyon eğitimi tüm yeni çalışanlar için zorunlu tutulması gereken bir eğitimdir ve bu eğitim yeni çalışan işe başlamadan önce veya işe başladı- ğı ilk günlerde verilmesi gereken bir eğitim türüdür.
Usta öğretici oryantasyon eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür.
Uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçiş dönemlerinde bulunan öğrenciler için okula kaynaştırma amacı taşıyor. Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
OKULA UYUM PROGRAMI 2023-2024
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri, 4-8 Eylül tarihleri arasında okullarıyla buluşacak.
Bu hafta içerisinde öğrenci ya da işçi kuruma adapte olmaya çalışıyor. Oryantasyon ile aynı zamanda çalışanın aktarılan bilgilere uyup uymadığı denetlenerek, sorular sorularak, hataları düzeltilerek hem işi öğrenmesi hem de eğitilmesi amaçlanır.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
İlkokul 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri için uyum haftası 5-9 Eylül tarihleri arasında olacak. Lise öğrencileri için ise bu uygulama söz konusu değil.
Uyum haftasında öğrencilerin okula, öğretmenine ve arkadaşlarına alışması hedefleniyor. Bir haftalık süreçte ders yapılmıyor.
Bir çalışan iş başı yapmadan önce “hangi işi nasıl yapacağım”, “iş teslim tarihi ne”, “kimlerle çalışacağım”, “çalışırken hangi yöntem ve araçları kullanacağım” gibi sorulara yanıt arar. Oryantasyon sürecini bu soruların bir bir yanıtlandığı süreç olarak ifade edebiliriz.
Genel oryantasyon eğitimi programında çalışana kurumun misyonu, vizyonu ve fiziki yapısı aktarılarak kurum kültürüne dair tanıtım yapılır ve çalışanın sahip olacağı sosyal haklar, özlük hakları gibi sağlanan imkanlar detaylı şekilde aktarılır.
Oryantasyon Programı süresince, çalışanların kuruma uyum sağlamalarına yardımcı olacak bilgiler genellikle tanıtım veya buz kırma aşamasında aktarılıyor. Ayrıca, kuruma karşı sorumluluklarının farkına varan yeni çalışanlar ve şirket arasında sıkı sıkıya bağlı bir “biz” bilinci ortaya çıkmasına yardımcı olunuyor.
Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Zorunlu Mu ? Halk Eğitim Merkezlerinde görev alabilmek için gerekli olan Usta Öğretici Oryantasyon Kursu 2018 yılından itibaren zorunlu hale gelmiştir.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Uyum haftası katılımı zorunlu değil. Ancak uzmanlar tarafından okuldaki işleyişi anlamak ve öğrencilerin okula adaptasyonlarını sağlamak açısından katılıma katkı sunan bir süreç olarak tanımlanıyor.
Kurs açılması planlanan mekan için Müdürlüğümüze dilekçe ile başvuru yapılması ve onay anılması zorunludur. Kurs açılabilme şartlarından birisi de Oryantasyon Semineri katılmış ve başarılı olarak belgesini almış olmaktır.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
Oryantasyon nedir kısaca
Genellikle işe alıştırmanın ilk adımıdır ve amacı yeni işe alınan kişinin kendini rahat ve rolüne hazır hissetmesine yardımcı olmaktır. Oryantasyon genellikle birkaç gün veya hafta sürer ve hem resmi hem de gayri resmi faaliyetleri içerebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri