Amblem (Fransızca: emblème) ya da belirtke, bir fikri veya bir kurumu temsil eden görsel simgedir.
Logo Nedir? Bir markanın, işletmenin, kurumun veya kuruluşun kendisini tanıtmak ve diğer markalardan ayrı olduğunu vurgulamak için tasarlamış olduğu, ürünlerin üzerine konulabilen harf veya özel işaretlere logo denir.
Logo nedir sorusunun cevabı; Bir marka, kurum, kuruluş, şirket, oluşum, topluluk yada fikri temsil eden ve içerisinde grafiksel ögeleri barındıran sembol yada şekillere verilen isimdir. Logo kendi içerisinde birden fazla gruba ayrılmaktadır, bu durumun nedeni ise tasarımlarda kullanılan tekniklerden dolayıdır.
Amblem ve logo kavramları birbirlerine yakın olsalar da farkları da var. Logo, bir kurumun adını yansıtır. Amblem ise bir anlam içeren şekil ya da sembollerden oluşur. Logolar harflerden, kelimelerden oluşur.
Bir sembolde hem şekil hem harf varsa, o amblem değil logo sayılır. Sadece çeşitli şekillerden oluşan ve üzerinde hiçbir harf bulunmayan semboller ise amblem olarak nitelendirilir.
İlgili 42 soru bulundu
® işaretinin açılımı "Register" olarak okunmakta ve "Tescillidir" anlamında mal ve hizmetlerde marka yanında kullanılmaktadır. TM işaretinin açılımı "Trade Mark" kelimesinin baş harfleridir ve "Ticari Marka" anlamına gelmektedir.
İdare, logo kullanmak istediğinde sayfanın üst boşluğu 0,5 cm olarak düzenlenir. veya etkinlik gibi hususlarla ilgili logo kullanılmak istendiğinde, “Başlık” alanını ortalayacak şekilde idareye ait olan logo solda; diğer logo sağda kullanılır. Belge üzerinde en fazla iki logo kullanılabilir (Örnek 1).
Logo tasarımı, kurum, kuruluş veya kişisel bir oluşum için dijital olarak tasarlanan imge, rakam, görsel ve çeşitli şekillerle oluşturulan görsellerdir. Logo tasarımı, şirketinizin yapısını, özelliklerini ve imajını temsil eden özelliklerin tümü olan kurumsal kimliği oluşturma açısından kilit rol oynar.
Oradan, şirketin pazarlama materyalleri için yazı tiplerini, renkleri ve görsel dili belirleyen bir marka adı, logo işareti, etiket ve grafik standartları sunulur. Çok sayıda hareketli parçası olan değerli bir hizmettir, ancak bir “Marka” anlamına gelmez.
Logotype. Logo, bir ürünün, firmanın ya da hizmetin isminin, harf ve resimsel öğeler kullanılarak sembolleştirilmesidir. Amblemden farklı olarak ayırt edici özellikler yanında firmanın ismini de yansıtır. Logo yaratmak için kullanılan fontlar yeni tasarlandığı gibi mevcut fontlarda olabilirler.
Logotype ise yanında simge yada semboller içermeyen, direkt marka adını yansıtmaya yönelik hazırlanmış harf, rakam, ve yazı tipi tasarımına denmektedir. Aynı zamanda özgün, farklı ve farklılık uyandırabilecek görsel algıyı da içerisinde taşımaktadır.
Adından da anlaşılacağı üzere ikonik logolar; ağırlıklı olarak harf, rakam, sembol ve özel ikonlardan oluşan, insanların direkt görsel hafızasına hitap eden logo çeşididir. Genellikle belli bir bilinirliğe ulaşmış markalar tarafından tercih edilmektedir.
Logos, Yunancada duyguları kavrama anlamındaki pathos sözcüğünün karşıt anlamı olan us ile kavrama anlamındadır. Herakleitos'un varlık anlayışının temelinde yer alan ve başka bir dile çevrilemeyen logos sözcüğü söz, düşünme, akıl, oran, ölçü gibi çok anlamlı bir sözcüktür.
Logo sloganı
Genellikle bir markanın sadece bir adı değil, aynı zamanda bir sloganı vardır. Slogan, bir logonun bir tür altyazısıdır. Şirketinizin neyi temsil ettiğini kısaca açıklamalıdır. Bir slogan, şirketinizin ne yaptığını söyleyebilir veya şirketiniz için hangi özelliklerin önemli olduğunu ifade edebilir.
Herhangi bir kimlik veya tanımayı desteklemek ya da tanıtmak amaçlı grafik bir işaret ya da amblem ve sembol logo olarak bilinir. Hem bilgisayar üzerinde hem de el yazısı üzerinden farklı renkler ve şekiller ele alınarak oluşturulur. Firmaların kendine özgü olarak ele almış olduğu önemli yapılardır.
Marka bir şirketin çekirdeğidir. Logo, ticari markayı tanımlayan görsel kısayoldur. Tutarlı bir imaj, ses ve markayı pazarlamak ve tanıtmak için bir logo kimlik sistemi ve güçlü markalama sistemleri önemli olsa da, bir marka kendisi için konuşur.
Logo tasarımcısı, görsel olarak hoş ve tanımlanabilir grafikler ve tipografi ile bir markayı veya ürünü sembolize etmek için kullanılan logoyu yaratır. Logo tasarımcıları, serbest ya da bir tasarım firmasında, yayınevinde, reklam ajansında çalışabilirler.
Dişi Logonun Özellikleri
Arka planın düz beyaz olmadığı durumlarda kullanılır. Görsel olarak kullanılmalı, yeniden oluşturulmamalıdır. olarak kullanılmalıdır.
Logo tescili yapılmasıyla, markaların kullanacağı logoların tüm hakları markalara geçer ve markaların her türlü sorunda yasal olarak haklarını kullanma özgürlükleri olur. Bu sayede markalara ait logolar yasal olarak koruma altına alınmış olur.
3-Kuruluş yönetim sistemine ait belge kapsamı dışındaki faaliyet alanlarında ve reklamlarında Yönetim Sistemi Belgelendirme sembolünü (logo) kullanamaz. 4-Kuruluş sadece belge kapsamı dahilindeki faaliyet alanlarında ve reklamlarında Yönetim Sistemi Belgelendirme sembolünü (logo) kullanabilir.
Web sitesi logoları genel olarak herhangi bir boyutta olabilir, ancak web sayfaları için önerilen logo boyutları 250 x 150 px pikseldir. Logonuzu bir web sitesinin, afişin veya düzenin tüm genişliğini kaplayacak şekilde kullanmak yerine, genel tasarıma dahil edilmesi gerektiğini unutmayın.
Logo nedir kısaca açıklarsak; markanızı tanıtmak için kullandığınız semboldür.
Logo nedir sorusuna kısaca cevap verecek olursak; logo, kelime veya kelimelerle oluşturulan, dijital ya da basılı olmak üzere hemen her alanda kullanılabilen simgelerdir. Amacına göre işletme, kurum veya kişiyi temsil eden logo tipografiktir.
Marka ismi, 'Diren Meyve Suları'nın kısaltmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri