Web sitesi logoları genel olarak herhangi bir boyutta olabilir, ancak web sayfaları için önerilen logo boyutları 250 x 150 px pikseldir. Logonuzu bir web sitesinin, afişin veya düzenin tüm genişliğini kaplayacak şekilde kullanmak yerine, genel tasarıma dahil edilmesi gerektiğini unutmayın.
İdeal logo boyutu 76.5 cm x 17 cm olmalıdır.
Bir logonun piksel cinsinden ölçülen bir boyutu vardır. Örneğin, bir logo boyutu 1280 × 720 olabilir, bu da 1280 piksel genişliğinde ve 720 piksel yüksekliğinde olduğu anlamına gelir. Bazen bu değerlere bir logonun boyutları adı verilir.
Klasik ölçülerdeki kartvizitlerin boyutları için belirlenen standart 55 mm x 85 mm'dir.
Logo tasarımlarında belli bir ölçü sınırı yoktur. Bunun yerine oran orantı kullanılarak X yada Y değerleriyle logoyu geometrik yapılarda çözümlemek daha doğru olur. Örneğin 1/3 -1/2 gibi yazının logoya, logonun yüksekliğinin genişliğe oranı.. Önemli olan logonun her alanda güzel ve kararlı durmasını sağlamaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Logo tasarımı için en iyi ve en yaygın yazılım Adobe Illustrator olarak bilinse de ancak herhangi bir vektör tabanlı yazılım ile de harika logolar tasarlayabilirsin. Birçok logo tasarım programı renk paletleri, tipografi ve belirli tasarımları zaten içeriyor.
Her bir kart 5,2 cm * 8,5 cm ölçüsündedir.
Logolar genellikle sitenizin sayfa üstbilgisine ve/veya altbilgisine yerleştirilir, çoğunlukla sola hizalanır ve ana sayfaya bağlantılandırılır.
Banner resminizin şu ölçütleri karşılaması gerekir: Yükleme için minimum boyut: 16:9 en boy oranıyla 2560 x 1440 piksel. Minimum boyutta, metin ve logolar için güvenli alan: 1235 x 338 piksel. Resimler, büyük boyutlu cihazlarda tüm ekranı kaplar ancak belirli görünüm ve cihazlarda kırpılır.
Vektör grafikleri bugün SVG, EPS, PDF veya AI grafik dosya formatlarında yaygın olarak bulunur ve JPEG, PNG, APNG, GIF ve MPEG-4 gibi daha yaygın raster grafik dosya formatlarından tamamen farklıdır.
Logo Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır? Logo tescili, firma tescili, bireysel veya kurumsal marka tescili gibi isimlerle bahsedilen marka tescili, ilgili marka tescili sınıflarının seçilmesinden sonra Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan marka tescil başvurusu ile yapılmaktadır.
Kartvizitler için font büyüklüğünün bir kuralı yoktur. Ancak en çok tercih edilen, güvenilen, okunaklı bir anlamda ideali vardır. Standart bir kartvizit için Adres ve Telefon Numarası gibi iletişim bilgileriniz için 7 ya da 8 punto tercih edilebilir. İsminiz, iletişim bilgisinden 1 punto daha büyük olmalıdır.
Kartvizit boyutlarında (standart boyutları yukarıda belirmiştik) bir çalışma açıyoruz. Çalışmaya kesim payı verelim. Kartvizit çalışma alanımız 8,5 cm x 5,5 cm iken 3'er mm kesim payı veriyoruz. Sağdan, soldan, alttan ve üstten 3 mm olacak şekilde ayarlıyoruz.
Logo tasarımcısı, görsel olarak hoş ve tanımlanabilir grafikler ve tipografi ile bir markayı veya ürünü sembolize etmek için kullanılan logoyu yaratır. Logo tasarımcıları, serbest ya da bir tasarım firmasında, yayınevinde, reklam ajansında çalışabilirler.
Herhangi bir kimlik veya tanımayı desteklemek ya da tanıtmak amaçlı grafik bir işaret ya da amblem ve sembol logo olarak bilinir. Hem bilgisayar üzerinde hem de el yazısı üzerinden farklı renkler ve şekiller ele alınarak oluşturulur. Firmaların kendine özgü olarak ele almış olduğu önemli yapılardır.
Marka logosunu oluşturulurken en önemli kural akılda kalıcılıktır. Oluşturulacak olan reklam kampanyaları ve tanıtımlarda bir kez bile logoyu gören kişi, o logoyu ikinci kez gördüğünde kime ait olduğunu hatırlamalıdır. Bu nedenle marka logosunda kısa ibareler ve netlik kullanılmalıdır.
Renk ve ikon kadar logo tasarımında kullanılan yazı tipi yani fontlar da önemlidir. Günümüzde binlerce çeşit yazı fontuna kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Logoya en uyumlu fontu birçok farklı fontu deneyerek bulabilmek mümkündür.
Söz konusu belgeler; Türk Patent ve Marka Kurumu'na teslim edilmelidir. Bu sayede, başvuru kesinlik kazanır. Logo; koruma altına alınır. Türk Patent ve Marka Kurumu, belgelerde bir eksik gördüğü takdirde logo sahibine iki aylık bir süre tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri