Bununla birlikte doğumun ardından rahim daha kolay iltihaplanır. Bu tarz iltihaplardan, enfeksiyonlardan korunmak için doğumdan sonra kanamaların bitmesini beklemek gerekir. Doğumun ardından akıntılar bitmiş, kanamalar kesilmiş ve artık ağrı hissedilmiyorsa cinsel ilişkinin bir sakıncası yoktur.
Her kadın doğum sonrası lohusalık yani toparlanma süreci içine girer. Bu dönem içinde cinsel ilişkiye girmek çok zorlu bir süreç olur. Bu nedenle doğumdan sonra cinsel ilişkiye girmek için en az 30 gün kadar beklemek gerekir. Klasik birçok kaynakta lohusalık dönemi 1.5 ay yani 6 hafta kadar belirtiliyor.
Doğumdan kaç gün sonra eşler yakınlaşabilir? - Lohusalık hali en fazla 40 gün devam eder. Eğer kanama 40 günden fazla sürerse, fazla olanı istihazadır. (Yani dini açıdan ibadete ve cinsel yakınlığa engel olmayan bir kanama sayılır) bu kanama 40 gün önceden de kesilebilir.
Bu kabulle lütfen dinleyelim. Gebelik boyunca cinsel ilişkinin bebeğe ve anne sağlığına zararı olmadığı gibi doğuma 10 gün kala da doğuma 5 gün kala da doğuma 5 saat kala da eğer arzu ediyorsanız, sizin için iyi gelecekse cinsel ilişkiye girmenizde hiçbir mahsur yok.
İlgili 41 soru bulundu
Oksitosin, rahmin kasılmasını sağlayan bir hormondur. Dolayısıyla oksitosinin daha çok salgılanması doğumun başlamasına yardımcı olur. Cinsel İlişkiye Girmek: 39. hafta hekimler tarafından aksi belirtilmediği sürece cinsellik için geç bir dönem değildir.
Bu süreçte enfeksiyon tedavisi bitene kadar cinsel ilişki için beklemek gerekir. Bunun yanında riskli hamileliklerde de cinsel ilişkiye arar verilmelidir. Çocuğun doğum kanalına önde gelmesi yani plasenta previa isimli durumda da kanama riski olacağı için ilişki yasaklanır.
Comments24. Zaten 40 günlük lohusalık döneminde iliskiye girmek dinen de haramdır.
Yaklaşık 6 hafta kadar sürebilen normal lohusa kanaması ilk günlerde yoğun bir regl kanaması şeklinde olur ve gittikçe pembeleşir, kahverengi lekelenmelere dönüşür ve 6 haftanın sonunda tamamen bitmesi beklenir.
Çocuğun bulunduğu odada ilişkiye girmek çocuk uyuyor olsa bile günah mıdır? Hayır, öyle bir günah yoktur.
Normal doğum sonrası vajinada gerçekleşen en önemli değişiklik vajinanın genişliğidir. Normal doğum sırasında vajinal genişlik 2-3 cm'den bebeğin kilosuna göre değişmekle birlikte 10-15 cm genişliğine ulaşmaktadır. Ancak doğum sonrası vajina genişliği zamanla azalmaktadır.
Normal doğumdan sonra adet emzirme durumuna göre değişir. Sadece anne sütü ile bebeğini besleyen annelerin çoğu regl olmaz. Adet görme 3-6 ayı bulabilir. Ara sıra emzirme durumunda ortalama 1,5 aydan itibaren adet başlayabilir.
Lohusa döneminde dilediğiniz gibi orgazm yaşayabilir ve çiftler uyarılan bölgeler üzerinden sevişebilir ancak birleşim gerçekleşmesi acı ve ağrılı bir süreci beraberinde getirebileceği bilinmelidir.
Hamilelikte Cinsel İlişki Sakıncalı Mıdır? Normal ve sağlıklı bir hamilelik geçiren anne adaylarının gebeliğin son gününe kadar cinsel ilişkiye girmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde anne ve baba adayının yaşamış olduğu birleşme bebeğe zarar vermemektedir.
Hayızlı veya lohusa bir kadın, ihtilam olmaktan dolayı gusletmesi şart değildir.
Doğum sonrası ilk bir hafta kanama, adet kanaması kadar sık görülebilir. Daha sonra kanama yerini daha çok akıntıya bırakır, akıntının rengi kahverengi, sarı, beyaz olmak üzere giderek açılır ve ortalama loğusalık süresi boyunca yani 40 gün devam eder.
Eski zamanlarda annenin dikişlerinin iyileşmesi, kendini toparlaması için 40 gün gerektiği söylenmiştir. Bu 40 günlük sürede bebek de dış dünyaya adapte olup annesi ile bağ kurmaktadır. Bu süreçte de anne ve bebek mikrop kapmaya çok müsait durumda olduğu için ikisine de özel bakım yapılır.
Doğumdan hemen sonra rahmin tekrar küçülmeye başlaması ve kendini toparlaması süreci kanama ile kendini gösterir. Bu kanama, normaldir. Hatta normalleşmenin bir belirtisidir. Ancak doğum sonrası kanamanın miktarı çok fazla ise ya da 6. haftadan sonra hala devam ediyorsa mutlaka sağlık görevlisine başvurmak gerekir.
Kırk gün dolmadan lohusalık kanaması kesilen kadın, boy abdesti alır ve ibadetlerini yapmaya başlar.
1. Âdetli veya lohusa olan kadınla cinsel ilişki kurmak mutlak olarak haramdır. 2. Belin üstü ve diz kapağının altında kalan kısımlarına dokunmak ittifakla caizdir. 3. Arada bir örtü olması şartıyla, belin altı ile diz kapağının üstünde kalan kısma dokunmak ittifakla caizdir.
En büyük kafa karışıklığı yaşanan konulardan biri de hamilelikte cinsel ilişki caiz mi sorusudur. Hamilelikte cinsel ilişkinin yasak olduğuna dair Kuran'da veya Peygamberimiz (s.a.v) 'in hadislerinde herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
İlerleyen yaşla birlikte “infertilite”, yani kısırlık problemlerinin arttığını, gebelik sürecinin biraz daha zorlaştığını doğuma yakın komplikasyonların artış gösterdiğini belirten Kılıç, 30 yaş altındayken her yumurtlama döneminde gebe kalabilme şansının yüzde 20 olduğunu, bu oranın 40 yaş itibarıyla yüzde 5'e kadar ...
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Lohusalık yani 6 hafta sürenin sonunda cinsel birleşme esnasında kadının kendisi için uygun olan pozisyonları tercih etmesi ve ilişkiyi kendisinin yönetmesi önerilir, ağrı ve acı duyduğu anda aynı pozisyonda kalmaya devam etmemelidir.
Makat geliş bir sapma durum değildir, sadece bir çeşit pozisyondur. Hamilelik süresi dolmadan bir ay önce bebeklerin 15% baş aşağı pozisyonda olmaz. Hamilelik suresi dolduğunda bebeklerin 3%-4% baş aşağı pozisyonda olmaz. Bebeklerin çoğunluğu kendiliğinden baş pozisyona döner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri