Lojistik uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Ancak devlette lojistik uzmanı olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek gerekir. KPSS'ye hazırlık ve atanma süreci ise ortalama 1-2 yıl sürer.
eleman.net verilerine göre, Lojistik Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Lojistik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.460 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.628 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Lojistik uzmanı olmak için üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Lojistik Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi
Üniversitemizin İşletme Fakültesi'nde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.
01.08.2023Türk taşımacılık ve lojistik sektörü son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti. Türkiye uluslararası lojistik üs olma yolunda hızla ilerliyor ve buna bağlı olarak sektörün iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne ihtiyacı artıyor.
Üniversite Sayısı: Lojistik bölümü toplam 71 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Üniversitelerin Lojistik Yönetimi Bölümünden mezun olanlar lojistik uzmanı olur. Lojistik uzmanıdepodaki ürünlerin giriş ve çıkışını kontrol eder, nakliye firmalarıyla ve tedarikçilerle irtibat kurar ve müşterilerin taleplerini değerlendirir.
Bir ürünün üretimdeki ilk basamaktan, nihai tüketiciye ulaştırıldığı son ana kadar gerçekleştirilen tüm işlemlerin geneline lojistik adı verilir. Depolama, nakliye, paketleme, gümrükleme ve dağıtım gibi işlemlerin tamamı lojistik kavramının içinde yer alır.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Üniversitelerin Lojistik Yönetimi Bölümünden mezun olanlar lojistik müdürü olur. Lojistik müdürü müşteri hizmetleri ile ilgilenir, satın alma, teslimat ve depolama faaliyetlerini koordine eder, çalıştığı firmanın lojistik sistemlerini yönetir.
Lojistik mezunları gümrük firmalarında ve uluslararası ticaret yapan firmalarda; dış ticaret uzmanı, gümrükleme uzmanı olarak çalışır. Üretim yapan firmalarda; planlama, tedarik, satın alma, finans uzmanı, depo görevlisi gibi alanlarda çalışabilirler.
Lojistik sektöründe çalışacak kişilerin 2 yıllık Lojistik (MYO) mezunu olmaları beklenir. Bunun yanı sıra ticaret lisesi mezunu olup uluslararası ticaret ve lojistik alanındaki sertifika programlarına katılanlar da lojistik memuru olarak çalışma şansı bulabilirler.
Lojistik üzerine eğitim almak istiyorsanız 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere birçok program söz konusudur. 2 yıllık önlisans programı olarak lojistik bölümünü tercih edebileceğiniz gibi; uluslararası lojistik yönetimi, lojistik ve ulaştırma, uluslararası lojistik ve ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi ya ...
Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Mezunları İş Olanakları
Mezunlar KPSS sınavına girip yeterli puanı alarak devlet kurumlarına da atanabilirler.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Lisans Programının amacı, envanter, taşımacılık, depolama ve paketleme gibi konuları içeren ve bu yönde genel olarak; ekonomi, ithalat ve ihracat uygulamaları, lojistik, muhasebe, pazarlama, dış ticaret işlemleri gibi iktisat ve işletme derslerini kapsayan entegre bir programdır.
Lojistik sektöründe yaşanan gelişmeler yakından takip edilir. Bölümü düşünen öğrencilerin ekonomi ve matematik konu başlıklarına ilgi duymaları yararlı olacaktır. Bu özellikler eğitim ve iş yaşantısı boyunca kolaylık sunar.
Lojistik Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Lojistik Yönetimi bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Mezun olabilmeleri için zorunlu stajlarını yapmaları dışında 240 AKTS ders kotalarını da doldurmaları gerekmektedir.
Lojistik Yönetimi Bölümü 2023 taban puanları en düşük 194,82126, en yüksek 417,74942'dir. Lojistik Yönetimi Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 994461, en yüksek 18798'dir.
İş dünyasında, lojistik tedarikçiden son kullanıcıya uzanan (tedarik zinciri) bir akış içinde; içe veya dışa ya da her ikisine odaklı olabilir. Lojistik yönetiminin ana fonksiyonları, satınalma, taşıma, depolama, envanter girişi, doğru bilgi akışının sağlanması ve bu aktivitelerin organize edilmesi ve planlanmasıdır.
Lojistik sektörü, taşımacılık, depolama ve dağıtım dahil olmak üzere çeşitli endüstrileri kapsar. Bu endüstriler, malların ve malzemelerin küresel hareketi için çok önemlidir. Nakliye, otomobil ve kamyonlardan, tren ve uçaklara kadar tüm taşıma türlerini içerir.
Lojistik Bölümü; tedarik zinciri yönetimi, depolama, taşımacılık, envanter kontrolü ve dağıtım gibi süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesini öğreten bir eğitim programıdır. Bu bölümde öğrenciler; lojistik sektörünün temel prensipleri, teknolojileri ve stratejileri hakkında bilgi sahibi olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri