Ayarlar > Sistem > Ekran 'a gidin ve Windows HD Color başlığı altında HDR kullanma seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
Ekran ekranının üst kısmında yerleşik ekranınızı seçin. HDR veya HDR kullan'ı seçin, ardından HDR video için ekran ayarı > Ayarla'yı seçin. Ekranınızı kalibre edin ekranında, alttaki kaydırıcıyı sola veya sağa sürükleyin.
Sistem Ayarlar > Görüntü >seçin. Birden fazla ekran varsa, üst kısmında HDR özellikli ekranınızı seçin. HDR Kullan'ı seçin,ardından Diğer seçenekler ( >). Otomatik HDR'yi açma.
* HDR TV alırken en iyisini seçebilmeniz için kontrol listenizde şu 4 özellik bulunmalıdır; HDR Tipi kısmında HDR10 + (Dinamik meta veri), Parlaklık kısmında HDR 1000 nit veya üzeri, Siyah renkler kısmında Bölgesel Karartma* ve Renk kısmında Renk Hacmi %100 olarak belirtilmelidir.
İlgili 25 soru bulundu
HDR modunu açma
Google Kamera'yı açın. Sağ üstte HDR'ye dokunun. Açık'a dokunarak da açabilirsiniz.
High Dynamic Range (HDR) teknolojisi, ekranlarda daha gerçekçi ve canlı renkler elde etmek için tasarlanmış bir özelliktir. Standart ekranlarda, renkler sınırlı bir şekilde gösterilir ve aynı anda gösterilebilecek renklerin sayısı sınırlıdır. Bu nedenle, bazı renkler daha az canlı ve gerçekçi görünebilir.
Yüksek dinamik aralık anlamına gelen HDR, fotoğrafçılıkta fotoğrafın en aydınlık ve karanlık alanlarındaki ayrıntıları yakalamanın yollarından biridir. Bu teknik özünde aynı sahnenin birden fazla görüntüsünü çekip her birinden en iyi öğeleri almak için görüntüleri birleştirmeyi içerir.
Kamera'da HDR (yüksek dinamik aralık) yüksek kontrastlı durumlarda harika çekimler elde etmenize yardımcı olur. iPhone, fotoğraflarınıza daha fazla ışıklı alan ve gölge ayrıntısı getirmek için farklı pozlamalarda arka arkaya birkaç fotoğraf çeker ve bunları harmanlar.
HDR özelliği FPS düşürür mü? Düşürmez. Monitörle yapılan hiçbir ayar FPS ne arttırır ne de düşürür.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
Bundan yıllar öncesinde yaşıyor olsaydık ve elimizdeki yazılımsal temelli HDR destekli oyunlar, Half-Life 2 ve The Elder Scrolls IV: Oblivion gibi yapımlarla sınırlı kalsaydı, bu soruya yanıtımız “hayır” olurdu. Ancak bugün gelinen noktada, hem oyunlar hem de filmler için HDR destekli bir monitör şart diyebiliriz.
Sonuç olarak, HDR'nin televizyon performansı üzerindeki etkisi, sadece daha iyi bir görüntü değil, aynı zamanda daha gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim sunar.
Başlat'ı seçin ve ardından ayarları arayın. Sistem > Görüntü > Ayarlar'ı seçin. Üst kısımda, denetlemek istediğiniz ekranı seçin. HDR veya HDR kullan'ı seçin.
HDR dahildir (sadece HDR modelleri). HDR modellerinde [Ayarlar] — [Görüntü ve Ses] — [Resim] — [Gelişmiş ayarlar] — [Video seçenekleri] içinde [HDR modu] öğesi vardır.
Bu bakımdan televizyon renk ayarında parlaklığı %50 olarak, yani genellikle varsayılan oranda bırakmak en idealidir. Ton ayarını ise %0'a çekmelisiniz. Kontrast %70 ila 80'in üzerine çıkmamalı. Keskinliğin ise %10 ila 15 bandında olması da iyi bir oran kabul edilir.
HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır. ViewSonic VP3268-4K ve VP2785-4K gibi ürünler, HDR10 içerik desteğine sahip 4K monitörlere örnektir.
Kameradaki HDR (Yüksek Dinamik Aralık), yüksek kontrast bulunan durumlarda harika fotoğraflar elde etmenize yardım eder. Desteklenen modellerde, iPad kamerası farklı pozlamalarda hızlıca art arda birçok fotoğraf çeker ve bunları harmanlar.
HDR10 neredeyse her modern TV'de bulunurken temel standart niteliğinde. Dolayısıyla HDR özellikli her TV, HDR10 ile uyumlu demek doğru olur. Buna ek olarak HDR10 formatı maksimum 1000 nit parlaklığa ve 10 bit renk derinliğine izin veriyor. Tek başına bu rakamlar pek bir şey ifade etmiyor gibi görünebilir.
HDR fotoğraf çekim modu ile elde edilen fotoğraflarda renk yoğunlukları daha canlı ve yoğundur. Standart fotoğraf çekim modlarında renkler daha parlak ve ışıltılı görünürken, HDR çekim modu karartılmış görüntüden gelen renk yoğunluğunu da kullanarak renklerin daha koyu ve tok görülmesini sağlar.
HDR fotoğraf çekmenin tekniği koyu ve açık alanlarda kalan dengeyi sağlamaktır. HDR çekimlerde çok ışıklı olan veya gölgeli kalan yerleri tek kare çekimde dengeye getiremeyebilirsiniz. Bu dengeyi oluşturabilmek için aynı konumda çektiğiniz her fotoğraf karesi için ışık değerlerini farklı şekillerde ayarlamanız gerekir.
Photoshop'u açın. Dosya > Otomatikleştir > HDR ile Birleştir'i seçin. Bilgisayarınızdan görüntüleri seçin.
Akıllı HDR özelliğini kapatmak için Ayarlar üzerinden Kamera detaylarına erişip alt kısımdan Smart HDR / Akıllı HDR seçeneğini pasif hale getirmek yeterli.
Gelişmiş HDR teknolojisi, hem kontrast hem de renk aralığını önemli ölçüde genişletir. Bunun sonucunda görüntünün parlak kısımları daha fazla ışık saçar ve renkler çok daha geniş bir spektrumda gösterilir. Bu, görüntüye daha fazla "derinlik" kazandırır ve televizyon izleme deneyiminizi tamamen yeni bir boyuta taşır.
High Dynamic Range'in baş harflerinden oluşan HDR, fotoğraf sanatında Yüksek Dinamik Aralık anlamına geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri