LoL ve CS GO gibi oyunlarda ortalama 50 ile 60 FPS bizler için idealdir. Eğer bundan daha fazla FPS alıyorsanız şansınızı fazla zorlamamanızı tavsiye eder, o FPS'de oynamanızı öneririz.
Evet 60 FPS hissedersin. Hatta monitörünün saniyede görüntüleyebileceği kare sayısını aştığın için yırtılmalar olacaktır. Bu yüzden daha akıcı bir oyun deneyimi için dikey senkronizasyonu açıp sabit 60 FPS oynamanı tavsiye ederim.
League of Legends'ta düşük kare hızı (FPS) gibi sorunlar yaşıyorsan sistemini elden geçirmen, bilgisayarının performansını en kolay şekilde arttırmanı sağlar.
Ayarlardan benchmarkı 30 olarak belirlemişsindir. Kaldıki bu bir sorun teşkil etmez 999 fps ile 30 fps arasındaki farkı anlayamaz bir insan. Ayarlardan benchmarkı 30 olarak belirlemişsindir.
Oyunlar için genellikle istenen FPS değeri 30'dur.
İlgili 40 soru bulundu
Normal şartlar altında, sıradan görüntüleri 18-25 fps civarında görürüz.
120 FPS – Bu, yalnızca 120-165 Hz yenileme hızına sahip monitörlerde görüntülenebilen kare hızı türüdür. Genellikle, yalnızca güçlü üst düzey oyun bilgisayarları, herhangi bir ayar düşüşü olmadan bu düzeyde performans gerektiren zorlu oyunları çalıştırabilir.
LoL ve CS GO gibi oyunlarda ortalama 50 ile 60 FPS bizler için idealdir. Eğer bundan daha fazla FPS alıyorsanız şansınızı fazla zorlamamanızı tavsiye eder, o FPS'de oynamanızı öneririz.
FPS ORANI KAÇ OLMALIDIR? Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
Ortalama bir oyun için 25 FPS değerinde rahatlıkla hem iyi bir hız hem de iyi bir görüntü kalitesi elde edersiniz fakat belirttiğimiz gibi oyunlarda genellikle minimum 30 FPS istenir.
oyundan oyuna değişmekle beraber 35 fps altı iyi bir oyun performansı vadetmez. 35-60 fps arası kabul edilebilir bir değerdir ve daha yüksek fps değerlerinde uzun süre oyun oynamamış iseniz rahatsız olmazsınız ve oyundan aldığınız keyfe engel teşkil etmez. 60 fps üstü gerçek anlamda akıcı bir oyun deneyimi yaşatır.
LoL sistem gereksinimleri (PC) 📋
Bilgisayarınıza LoL yüklemek için diskinizde 16 GB boş alan olmalıdır. Ayrıca League of Legends'ın ihtiyaç duyduğu minimum RAM miktarı 2 GB iken, oyunu akıcı ve yüksek çözünürlük ayarlarıyla oynamak için 4 GB RAM önerilmektedir.
Minimum gereksinimler:
İşlemci: 2 GHz. Bellek: 1 GB RAM. Sabit disk alanı: 750 MB. Grafik kartı: DirectX 9.0 uyumlu.
Videoda FPS ne kadar yüksek olursa, görüntü o kadar berraklaşmaktadır. Ayrıca bir diğer önemli nokta ise kurgu yaparken yavaşlatacağınız görüntüler konusundadır. 30 FPS bir videoyu yavaşlattığınız zaman bulanıklaşırken, 60 FPS bir görüntüyü yavaşlattığınız zaman daha az bulanıklaşma olacaktır.
AAA tek kişilik veya hikayeli CO-OP oyunlar için 70-80 FPS çok iyi değer. Zaten sınırlama koymasan bile bu oyunların birçoğunda yüksek ayarlarda alabileceğin FPS bu.
Açıkçası rekabetçi oyunlar için 60 bile kasıyor gibi geliyor. Ancak hikayeli oyunlarda 30-35 arası bile güzel geliyor. Kişiden kişiye değişir ama hikayeli oyunlar için alt sınır 30 yada 60 olmalı bence 30.
Sıklıkla saniyedeki çerçeve sayısı (FPS) olarak ifade edilmekle birlikte, hertz (Hz) cinsinden progresif tarama monitörleri olarak da ifade edilir. İnsan gözü ve onun beyin arayüzü olan insan görsel sistemi, birbirinden bağımsız olarak algılayabildiği saniyede 10 ila 12 görüntüyü işleyebilir.
100-300 FPS: Bu mükemmel bir aralıktır. Her şey artık daha canlıdır. Grafikler harikadır. Görüntüler ekranınıza kesintisiz ve son derece kaliteli bir şekilde gelir.
Megapat. Hayır öyle bir şey yok. 144 Hz monitörde, 144 FPS görürsünüz. 144 FPS üstü FPS alırsanız, sanki oyun daha akıcıymış gibi görünür.
Depolama birimleri FPS'e etki etmez.
Competitive(Rekabetçi) oyunlar için 60fps minimumdur daha aşağısında hem geriye düşersiniz hem kasma hissedersiniz.
Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri ise 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
Bu videoda da aynı sistem 400 FPS alıyor.
Oyun 60 FPS iken evet kasma hissedebilirsin. FPS kadar Frame Time denen terim de önemli, ekranına gelen görüntüleri ne kadar sürede yansıtabildiğidir bu, 10 ms gibi değerlerde sorun yaşamazken bu 20 25 ms olduğunda bu sıkıntıyı yaşarsın.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri