önemli olan sorun yasamaman için sağlıklı olan 30 ila 40 derece arasında ayarlatman. geçiş sıcaklığının ayarlanması lpg'nin markasına göre değişiyor. benim arkadaşta stafanelli var. 35 dereceye ayarlı. sensör motordaymış. 10 derece sıcaklıkta rolantide 1 dakika 45 saniyede geçiş oluyor .
Lpg motor belli bir iç sıcaklığa ulaşınca devreye giriyor, soğuk havalarda sıcaklık geç sağlanacağından biraz geç devreye girmesi normal gibi, ancak yine de lpg ayarlarını kontrol ettirmenizde fayda var. Motor sicakligi 45 dereceye ayarliyorlar.isterseniz bunu.dusurebilirsiniz.
35 36 derece normali.
Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar. Sıralı sistem LPG'li araçta benzin yoksa aracı LPG'de çalıştırmak da mümkün.
Isınmış bir motorda 90 ile 110 derece arasındaki sıcaklıkta bulunan motor soğutma suyu LPG'nin gaz haline geçmesi için yeterli olan enerjiyi sağlayacaktır. Bu işlevini yerine getirmesi için ise soğutma suyundan bir hat alınmaktadır. Lpg regülatörü üzerinde çok fazla ayar yapılmaya ihtiyaç bulunmamaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
Sıcak havalarda LPG tankı tam doldurulduğu zaman şamandıra valfi tahliye yapıyor, tahliye olduğu zamanda araçta gaz kaçağı meydana geliyor buda araçlar için büyük tehlike arz ediyor. LPG tanklarını sıcak havalarda maksimum yüzde 75 oranında doldurursak eğer LPG kaynaklı olası birçok tehlikeden korunuruz” diye konuştu.
LPG sistemlerinde motor ilk çalıştırma anında bir müddet benzin ile çalıştırılır. Bu sayede motorun soğutma suyu ısınarak buharlaştırıcıyı ısıtır ve buharlaştırıcı içinde bulunan sıvı LPG manifold içine gaz hâlde girer. Buharlaştırıcı ısındıktan sonra motor LPG ile daha rahat çalıştırılır.
OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir. OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu yetersiz veya sıcaklığı düşük olabilir.
-138 derecede donar. 15 derecede 0,92 bar basınç değeri bulunur.
Dolum için ideal basınç değeri 9-13 bar arasıdır.
Lpg regülatörünün alt tarafında bulunan üst limit vanası sonuna kadar açılır ve araç çalıştırılır. Araç çalışmıyorsa rolanti ayar vidası yarım tur sıkılır veya gevşetilir. Bu sayede aracın çalışma devri ayarlanmış olur. Rolanti ayarı tamamlandı.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
90 km civarı gidiyor. 35lik simit tank mevcut kırmızı ışık yandıktan sonra 120-140km gidebiliyorum.
Araç motorunda büyük bir işlem ( supap değişimi-komple motor vs)yapılmadığı ve LPG sistemine herhangi bir müdahale olmadığı sürece bozulmaz. Mevcut LPG Ekipmanları sağlam ve stabil kaldığı müddetçe de yeniden ayar yapmaya gerek yoktur. Periyodik Filtre değişimi, aracın periyodik bakımı gibi işlemlerde ayar bozulmaz.
Bir litre LPG gaza dönüştüğünde 248 litre yer kaplar. Isıl değeri 23600 kcal/m3 dür, ~% 90 verimle yakılabilir, ~24 kat hava ile yanar. Tutuşma sıcaklığı 460 oC dır. Patlama Alt Sınırı (LEL): % 1,5 Patlama Üst Sınırı (UEL): % 9,6 dır.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
LPG'li araçlarda NTC sensörü adı verilen elektronik bir algılayıcı bulunuyor. Bu algılayıcı dış ortam sıcaklığını algılıyor ve motorun kolay çalışması için enjektör ile püskürtülecek yakıt miktarını ayarlıyor. Bu sensör sağlıklı çalışıyorsa kış aylarında LPG'li araçların motorlarında bir sıkıntı görülmüyor.
Kışın evet biraz fazla yakar ama yazın da klimadan dolayı fazla yakar.
Gün içindeki birçok işimizi yaparken kullandığımız motorlu taşıtlar da olumsuz hava koşullarından nasibini alıyor. Özellikle LPG'li araçlar soğuk havalardan daha çok etkileniyor. Gerekli özen gösterilmediği takdirde soğuğun etkisiyle yaşanan hortum çatlakları, yangın çıkmasına dahi sebebiyet verebiliyor.
Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz.
Araç LPG ile rölantideyken araç sahibi penseyi veya kargaburnu alıp LPG enjektör hortumunu tek tek sıkarak yangın olup olmadığını ya da neredeyse hiç etkileşim olmadığını yani kalkışta gözlerin sarsıldığını tespit etmelidir. Hortum sıkılır. Bir veya iki hortum zar zor etkileşiyorsa, LPG enjektörü arızalı demektir. .
Gaz pedalı konum sensörü arızalanırsa motor kontrol ünitesi gaz pedalından veri alamaz ve aracın hızını kontrol edemez. Bu durum da aracın kontrolünün zorlaştığı ve bir çarpışmaya neden olabileceği anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri