tankın tarihi 2010 yılını doldurmuş oluyor. bu şekilde muayeneden geçmedi. araç muayenede. her 10 yılda bir lpg tankın değişmesi zorunludur.
Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar.
*Tank Tarihi 10 yıl yılı aşmamaış olması gerekmektedir.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Kontrolün en önemli ögelerinden bir diğeri ise LPG tankının incelenmesi ve bakımı. LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir.
İlgili 42 soru bulundu
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
* OTOGAZ (LPG) tanklarının ömrü imal tarihinden itibaren 10 yıldır.Aracın periyodik bakımı aksatılmamalıdır.
Depoda ve enjektörlerin yanındaki o düzeneğin üzerinde üretim tarihleri yazıyor. Belirteyim deponun ömrü 10 yıldır 10 yaşından eski depolara sızdırmazlık raporu verilmez ve güvenli olmaz.
Lpg tankının değişim maliyeti, aracınızda bulunan tankın boyutu ve şekline göre değişiklik gösterecektir. Ancak ortalama olarak 600 ₺ ile 1200₺ arasında bir maliyeti vardır. Gaz tankı değişimi takribi 2 – 3 saat sürmektedir. Belgelerin teslimi ise bazı durumlarda ertesi güne sarkabilmektedir.
İlk kez LPG/CNG takılmış ya da yakıt tankı kullanım süresi dolmuş ve değişmiş araçlardan tadilat muayenesi için gerekli belgelerden başka Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ve LPG'li araç kontrol formu istenir. Eğer LPG/CNG tankının süresi dolmuş ve bu araç muayenesi sırasında anlaşılmışsa, hafif kusurlu kabul edilir.
LPG araç dönüşümünde kullanılan tankların imal tarihi itibariyle kullanım ömrü 10 yıldır. Bu koşul ilgili standartlarda yer almaktadır. Bu standartlarda LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden dolayı, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski doğabilecektir.
Aracın trafik ve tescil belgesiyle TÜVTÜRK ve diğer yetkili istasyonlarda gerçekleştirilebilen muayeneye ait belge olmaksızın aracın muayeneden tek seferde geçebilmesi mümkün olmaz. Son olarak LPG'li araç sahiplerinin Yakıt Sistemi Montaj Belgesi'ni muayene esnasında yanlarında bulundurmaları gerekir.
LPG'li Araç Muayene Şartları Neye Göre Belirler? LGP tanklarına sahip araçlarda yakıt sisteminin sızdırma yapmaması gerekir. Tüm ünitelerin doğru ve güvenli bir şekilde takılmış olması, ayrı olarak tip onayları bulunması da istenir. Çalışamaz durumda olan hiçbir parçanın olmaması da gereklilikler arasındadır.
LPG'si sökülen araçlarda dönüşüm ruhsata nasıl işlenir? - YouTube. LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
LPG/CNG tadilatlarında ek olarak, sistemin montajını yapan firma tarafından düzenlenmiş Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (Ruhsat/TrafikTescil Belgesi, vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek TÜVTÜRK Muayene İstasyonları'na gelmelidir.
Benim tank da 42 litrelik. Maksimum 33 litre alıyor. Şamandıranızda sorun olabilir. Tank basınçlı olduğundan maksimum %80 dolum kapasitesindedir.
Simit Tank Modelleri; Stepne yerine montaj yapılabilindiği için en çok tercih edilen, bagaj kapasitesine engel olmayan avantajlı modellerdir. 35 Litre, 40 Litre, ve 42 Litrelik kapasitelere sahiptir.
40 lt lik tank standardı nolan %80 doluluk oranıyla 32 lt gaz alır ama sıralı sistemler belirli bir basınçla çalıştığı için tank içerisinde maksimum 5 lt minimum 3 lt gaz kalır.27 lt yada 29 lt alması bir sorun teşkil etmez.
Lpg tankının imalat tarihini not almak gerekir. LPG tankları 10 yıldan fazla kullanılması sakıncalı ve yasaktır. İmalat tarihinden itibaren 10 yıl kullanma süresi bulunur.
LPG tankları basınçlı kaplar statüsünde olup azami 115 atmosfer gaz basıncına ve dış etkenlere mukavemetli olarak imal edilir. LPG gazını emniyetli olarak muhafaza eder. Silindir ve toroidal (Simit) olmak üzere iki çeşit gaz tankı vardır. Genellikle bu tip tanklarda 3 – 4 mm kalınlığında çelik sac kullanılır.
Tank tamamen boş kalırsa sıkıntı olur contalar vs kuruma yapar,ara ara düğmeye basıp LPG/benzin geçişi zor olmasa gerek.
LPG sistemini oluşturan bütün parçalar Avrupa standardı ECE R 67-01'e uygundur. Araçta regülasyon gereği ve ilave oluşturulan emniyet koşulları ; TANK : 67,5 bar iç basınca dayanacak, ~3 mm saç kalınlığına sahip özel sacdan üretilmiştir. Full dolu tank güneş altında bekletilmesi durumunda ~13 bar basınca ulaşır.
Hortumlarını 5 YIL yada 60.000 KM'de bir değiştirmeyi. ihmal etmeyiniz. 🔧 TÜM OTOGAZ MARKALARI için.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri