Aracın ağırlığı, motor hacmi, beygir (Hp) ve tork (nm) gücü LPG çekiş ve tüketimini büyük ölçüde etkilemektedir. Doğru ayar ve doğru montajda LPG kullanımı sırasında performans kaybı yaşanmaz.
Doğru yapılmış olan dönüşümde, LPG'li kullanımda benzinli kullanıma göre maksimum % 4 civarında performans kaybı söz konusudur. Benzinli motorlarda maksimum güç 6000 d/d civarında elde edilmesi nedeniyle normal kullanım şartlarında bu kayıp hissedilmez.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
LPG dönüşümü motor ömrünü kısaltır.
Misal vermek gerekirse 200 bin kilometrede kapak açtıran bir motor için bu rakam 20 bin kilometredir. Yılda ortalama 20 bin kilometre yapan bir sürücüye göre ise motor ömrü 10 yerine 9 yıl olacaktır denebilir.
OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu giriş sıcaklığı çok düşük (genelde bu durum kalorifer suyunun yanlış yerden alınmasıyla görülür) veya LPG (gaz) beynine gelen su gelişinde problem varsa LPG beyni gazı tam buharlaştıramaz.Bu da aracın LPGde çekişinin düşmesine sebep olur.
İlgili 35 soru bulundu
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Fabrikasyonlu LPG li araçlar motora pek zarar vermez. (Örn; Honda) Ayrıca aracınıza sonrdan LPG takılacaksa, uygun LPG kiti (Örn; Prins), iyi bir LPG ustası ve subaplar çeliğe dönüştürülürse pek sorun çıkarmaz. Bir miktar motorun ömrünü kısaltsa da uzun vadede avantajlı.
Depoyu tam doldurunca kırmızı ışığın sağındaki ışıklar yanar (yeşil). Kullandıkça kademeli olarak azalır. Sadece kırmızı ışık yanmaya başlayınca depodaki miktarın iyice azaldığını anlarsınız.
LPG'li aracın avantajlarından bir diğeri de benzinli araca göre daha fazla yükü daha verimli taşıması. Ayrıca benzin ve dizele göre LPG'nin motora zararı daha az, çünkü motorda daha temiz bir yanma gerçekleşiyor. Bu sayede LPG'yi yakıt olarak kullanan aracın motor yağı ömrü daha uzun oluyor.
Olamaz. Yanma reaksiyonunun öyle bir yan ürünü yok.
Yokuş dikleştikçe motor gücünün artması ve yakıtın da çekiş gücünün artması gerekir. Yani LPG'li bir araç benzinde yokuşta çok daha iyi çeker.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var.
Shell. Performansı oldukça iyi hatta en performanslı en iyi otogaz diyebiliriz. Menzil olarak 430km kadar fakat bazı istasyonlarından alınan LPG ile 440-450 arası gidilebiliyor. Sonuç olarak en çok tercih edilen lgp markası ve en iyi lpg olarak Shell otogaz tavsiye edilmektedir.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor. Şehir dışı 90la 420, 115le 370, 129la 340 km gidiyor.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
“LPG motora zarar vermez, aracın çalışma prensibini değiştirmez. Standarda uygun olarak üretilen ürünler kullanıldığında, dönüşüm işlemi TSE tarafından yetkilendirilmiş servislerde yapıldığında ve LPG sisteminin bakımları periyodik olarak gerçekleştirildiğinde LPG'nin araca herhangi bir zarar vermesi mümkün değildir.
LPG MOTORA ZARAR VERİR Mİ? LPG sistemlerinin en çok korkulan noktası “Motora zarar verir mi?” bölümü oluyor. Bu soruya da cevap veren Örücü, “LPG motora zarar vermez, aracın çalışma prensibini değiştirmez.
50.000 km de bir bakımı yapılan bir ithal cihaz 300.000 km bile çalışabilir.
LPG Beyni Basınç hatası Sebebiyle Gaz yememe, Rölantide Dalgalanma ve Stop Etme. Zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak basınç contasında ve diyaframda sertleşmeler ve yırtılmalar meydana gelmektedir. Yaşanılan bu sorunlar Regülatörün enjektöre gönderdiği gaz basıncı seviyelerinde değişiklik yaşanmasına neden olur.
LPG Regülatör beyni içerisinde bulunan su diyaframında yırtılma delinme olması durumunda motor suyuna gaz karışarak su horumlarının şişmesine araç su dolaşımının zayıflamasına hatta aracın hararet yapmasına yol açmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri