Kırmızı Antifiriz Özellikleri · Kış mevsiminin sert geçtiği bölgelerde daha çok tercih edilir. · Dizel motorlu ve LPG'li araçlar için özellikle tavsiye edilir.
Kırmızı Antifriz Özellikleri
Özellikle dizel ve LPG'li araçlarda kullanılır.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
Binek araçlarda, ticari araçlarda, motosikletlerde, otobüslerde, tarım makinelerinde başta alüminyum yüksek performanslı motorlar olmak üzere tüm soğutma sistemleri ve motorları ile bu kalitede soğutma sistemi koruması gerektiren sabit motor ve ekipmanlarda kullanılır.
Avrupa ve Uzak Doğu menşeli otomobillerde genellikle mavi ya da kırmızı, Amerikan menşeli otomobillerde ise yeşil ya da turuncu antifriz tercih ediliyor.
İlgili 18 soru bulundu
Yeşil renkteki antifriz inorganik olmasına karşılık kireçlenme ve donmayı en iyi önleyen antifrizdir. Ancak iyi koruyucu olmasına rağmen kısa ömürlüdür. Turuncu antifrizler ise organiktir; bu yüzden de uzun ömürlüdür.
Binek araçlarda, ticari araçlarda, motosikletlerde, otobüslerde, tarım makinelerinde başta alüminyum yüksek performanslı motorlar olmak üzere tüm soğutma sistemleri ve motorları ile bu kalitede soğutma sistemi koruması gerektiren sabit motor ve ekipmanlarda kullanıma uygun soğutma sıvısı.
Güneş enerjisi tesisatlarında etilen glikolden kaynaklanan olumsuzlukların önlenebilmesi için, antifiriz olarak etilen glikol yerine, diğer alternatif antifirizlerin, özellikle propilen glikol kul- lanılmalıdır.
Bu antifrizler genellikle lüks otomobillerde tercih edilir. En yaygın kullanılan sıvı rengi mavidir. Fakat kırmızı antifriz de yaygın olarak kullanılır. Mavi renkli antifrize klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenir.
Ortalama kullanım ömrü bulunan inorganik antifrizler, eski model taşıtlarda kullanılmalıdır. Yeşil renkten oluşan inorganik antifriz, demir ve alüminyum bileşenleri ile koruyucu bir özellik taşır. Ortalama kullanım ömrü bulunan inorganik antifrizler, eski model taşıtlarda kullanılmalıdır.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
hiç bir antifiriz yeni bir radyatörü öyle şıp diye delemez. dolayısıyla burada belli bir markayı karalamak doğru değil. yani zaten yıpranmış ve ömrünün sonuna gelmiş bir radyatöre opet değil başka x bir marka antifiriz de koysanız bu durum oluşabilirdi ya da oluşacaktı.
Piyasada mavi antifriz ve kırmızı antifriz olarak bilinen ürünlerden mavi antifiriz klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve mavi renkle renklendirilmiş antifrizken kırmızı antifiriz; organik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve kırmızı renkle renklendirilmiş antifrizdir.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir. sebebi uzun süre bu şekilde çalışan arabalarda oluşan pas ve çürümüş metal parçaları radyatörde tıkanıklık yapabilir.
Farklı katkı maddeleri ve korozyon önleyiciler olumsuz reaksiyon gösterebileceğinden, genelde farklı antifriz renklerinin karıştırılması önerilmez.
Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.
Yanmadan açığa çıkan ısı sonunda kaynamaya neden olur. Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.
Güneş enerji Antifrizi neden kullanılır
Kış aylarında ve soğuk hava şartların da sistemin donmaması için kullanılır. Fakat yaz aylarında sistemin yüksek ısıdan dolayı zarar görmemesi içinde kullanılması gerekliliği önemlidir. Güneş enerji sistemlerinde güvenliğin en önemli yapı taşların dan bir tanesidir.
Antifriz kullanımı kışın soğutma sistemini donmaya karşı koruduğu gibi yazın da sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde aracın su kaynatmasını, hararet yapmasını önlemede çok büyük önem taşır.
3litre antifiriz 2.5litre su olmalı.
Kırmızı ve mavi antifriz karışırsa çamurlaşma yapabiliyor.
Bir dialkol türü olan etilen glikol (etandiol) ve propilen glikol (propandiol) iyi birer antifrizdir. Yaygın antifrizler, sıvının kaynama noktasını arttırır ve daha yüksek soğutma suyu sıcaklığına izin verir.
Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor. Örneğin sıcak havalarda motorun aşırı ısınması sonucu arabalarda hararet sorunu oluşabiliyor. Bu tip bir sorunla karşılaşmamak için yaz aylarında az miktar da olsa antifriz kullanmak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri