Karadeniz Bölgesi'nin hemen her yerinde meşhur olan keşkek Ordu'da da öne çıkan lezzetler arasındadır. Buğday'ın yarma haline getirilmiş şekli ile yapılan keşkek, ana yemek ya da aperatif şeklinde tüketilebilir. Yine aperatif olarak tüketilen lezzetlerden biri de pazı müjveri ve sakarca mıhlamasıdır.
Ordunun Neyi Meşhur Meyve | Ordunun Hangi Meyvesi Meşhur
Çoğu yemeğin içinde bir bitki, ot yer almaktadır. Meyve olarak Ordu'nun yeni meyvesi mavi yemiştir. Ordu'da fındık, kara lahana, mısır, patates, soya, fasulye ve buğday yetişmektedir.
Ordu'nun doğal güzellikleri arasında; Çamaş Kanyonu, Küpkaya Kanyonu (Ulubey), Asarkaya Kent Ormanı, Boztepe, Karaoluk Şelalesi, Perşembe Yaylası, Gaga Gölü, Ulugöl Tabiat Parkı, Tarnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru), Gelin Kayası Mesire Yeri, Ohtamış Şelalesi, Yoraz Kent Ormanı, Hoynat Adası ve Yason Burnu yer almaktadır ...
2018 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon vilayetinden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2020 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.
2022 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Altınordu, nüfusu en az olan ise Kabadüz ilçesidir.
Bucak adı 1869 yılında değiştirilmiş ve Ordu adı resmi kayıtlarda kullanılmaya başlamıştır. Bu tarihlerde artık Ordu küçük bir kaza merkezidir. 1869 yılında ilk Belediye Teşkilatı kurulmuştur. Trabzon Mutasarrıflığı'nın yazısına göre, Bucak (Ordu) Belediyesinin ilk başkanı Hasan Ağa'dır.
Ordu, Karadeniz'in en sakin ve ferah şehirlerinden biridir. Denize olan kıyısı tüm Ordu halkını huzurlu bir yaşama davet eder. Fındıkları ile meşhur olan bu güzel ilimizi henüz görmemiş olanlar varsa, tatil planlarında ufak bir değişiklik yapıp rotasını Ordu'ya çevirmeli.
Ordu Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir. Yerleşmeler vadi boylarında gerçekleşmiştir. Bolaman Vadisi boyunca, Çamaş, Bolaman, Niyabet-i Satılmış (Aybastı) gibi ilçe ile köy arasındaki yerleşmeler ve köyler kurulmuştur.
Ordu Karadeniz Bölgesinde bulunmaktadır. Hem Orta Karadeniz Bölgesi'nde, hem Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ilçelere sahip olan Ordu, fındık ile de isminden sıkça bahsettirmektedir. Muhteşem manzarası ile gönülleri fetheden Ordu, Fatsa, Ünye, Perşembe, Mesudiye gibi ilçeleri ile tanınmaktadır.
Ordu ilindeki tarım faaliyetleri sahil şeridinde fındık, kivi ve mısır üretimi; iç kesimlerde ise hayvancılık ile tarla ürünleri ve yem bitkileri üretimi üzerinde yoğunlaşmıştır. Türkiye, dünya fındık üretiminin yaklaşık %60-75'ini; Ordu ise Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık %20-30'unu karşılamaktadır.
İlimizde sahil kesimde başta fındık olmak üzere kivi, çilek, ceviz, elma ve trabzon hurması gibi birçok meyve türü; iç kesimde ise mısır, patates, arpa, buğday ve fasulye gibi tarla ürünleri üretimi ile hayvancılık yoğunlaşmış durumdadır.
Ordu'yu ziyaret eden gezginlerin mutlaka tatması gereken yöresel lezzetler arasında; sakarca kayganası, taze bezelye kayganası, fasulye diblesi, fırın fasulyesi, mısır yarmalı aş sarması, pazı mücveri, galdirik kavurması, pancar döşemesi, Ordu yağlısı, hamsi buğulama, hamsi köfte, yufka böreği, gürcü kavurması, pancar ...
Doğu Karadeniz Bölgesinin kapısı konumundaki Ordu ili, doğa güzellikleri, bitki örtüsü, mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları, koy ve kumsalları, hemen kıyı şeridinden başlayan dağları, yükseltilerindeki uçsuz bucaksız ve birbirinden güzel yaylaları ile tarihin yanı sıra kültür ve doğa turizminde de geleceği parlak bir ...
Ordu, bir devletin silahlı kuvvetlerinin tümü ya da herhangi bir askerî kuvvetin en büyük birliği. Ordular 4 ila 6 kolordudan oluşur Günümüz orduları çoğunlukla en az orgeneral rütbesine haiz askerler tarafından komuta edilir. Ordunun görevi devlete karşı gelecek iç ve dış tehditlere karşı koymaktır.
Diğer Türk boylarından Türklerde bulunur ancak Çepni kültürü ağır basmaktadır. Çepnilerin bir kısmı ise Alevidir. Aslında bölgedeki Çepniler ilk başlarda Alevi idi lakin sonradan Sünnileşme olmustur. Ordu'da toplam 37 tane köy ve belde de Alevi nüfus vardır.
Kayıtlarda sıkıntılı bir durumunuz yoksa ülkeye girebiliyorsunuz. Japonya son yıllara kadar yabancı işçi kabul etmiyordu fakat yaşlı nüfusun artması, zor işlerde çalışacak Japon bulunamaması veya pahalı olması yüzünden yabancıların çalışmasına izin vermeye başladı.
6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre kurulmuş ve ilin bütün sınırları Ordu Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmiştir.
Hem Türkiye'de hem dünyada her ilin bir de merkez ilçesi bulunmaktadır Bu bağlamda Ordu'nun merkez ilçeleri vardır. Ordu ilinin merkez ilçeleri Altınordu, Aybastı ve Çamaş'tır.
Bu şehre sınır komşuluğu yapan şehirlerimiz; doğu sınırında Giresun, güney sınırında Sivas, güneybatı sınırında Tokat, batı sınırında ise Samsun'dur. Ayrıca bu ilin kuzeyinin Karadeniz'e kıyısı bulunur. ORDU HANGİ BÖLGEDE? Ordu, Karadeniz Bölgesi'nde bulunan bir ildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri