Balığı kandırmak isteyen LRF ve spin avcılığı bunu yaparken değişik atar aralıklarını kullanır. LRF için 0-10 gr atarlı kamışlar yeterli olurken spinde bu değer 10-30 gr arasındadır. Kamışların yanı sıra kullanılan makinelerde farklıdır.
Lrf olta kullanarak atış yapan bir balık avcısı 0.03 milimetrelik bir ip misina kullanarak 20 metre uzağa olta atabilmektedir. Kısaca söylemek gerekirse ip misinanız ne kadar ince ise mesafe uzunluğunuzda bir o kadar uzun olacaktır. Ayrıca Lrf olta ile balık avında bir diğer önemli olan ek malzeme ise kamış boyudur.
Kamış Seçimi
Seçeceğimiz kamışın genellikle minimum gramaj değeri 0 veya 2 gr, maksimum gramaj değerinin ise 10 veya 11 gr olması LRF avı için en uygun aralıktır. Bu aralıklarda mümkün olduğu kadar uzun kamış seçmemiz atış mesafemizi de bir o kadar arttırır.
Atış değeri kamışın hangi ağırlıkta yemleri atmaya elverişli olduğunu rakamsal olarak belirtir. (1-10) (7-21) (10-30) (15-45) (100-200) gibi genellikle gram olarak ya da Lb olarak ifade edilen değerlerdir.
Lrf avında genelde 0.4 ile 0.10 mm arasında ip misina kullanılır 4x yda 8x ip misina tercih edebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
2018 yılında piyasaya kullanıcıları ile buluşan 2-11 gr aksiyonlu Albastar Critical LRF Olta Kamışı. Diğer LRF Kamışlarının arasından ultra ekonomik fiyatı ve 1.5 kg çeker gücüyle sıyrılan Crital Kamış 2018 yılının en çok tercih edilen kamışları arasına girmeyi başardı.
8 Kat Yeşil Renk 1000 Metre Örgü Misina 0.20 mm 17.4 kg ÇEKER,1000 M.
Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur. - Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır.
Kıyıdan av yaparken 180-240 cm arası kamışlar uygun olabilirken tekne üzerinde ise 240-300 cm arası kamışlar tercih edilebilir. Spin kamış 270 bu gruptadır. Hedeflenen balık türüne göre de kamış uzunluğu önemlidir. Büyük yemlerle avladığınız büyük balıklar için daha güçlü ve uzun kamışlar tercih etmelisiniz.
Spin Balık Avcılığı
Bu balıklar 5 - 30 gram atarı olan ince ve hassas spin kamışlar ile avlanır. Spin avcılığın da 2 önemli konu vardır. Bunlar kamışın hafifliği ve kamışın atarı. Spin kamışlar 20 - 30 metre uzağa atılabilecek atara ve yormayacak hafifliğe sahip olması gerekir.
LRF olta kamışları normal olta kamışlarının aksine daha kısa boyludurlar. Standart olta kamışlarında 300 cm gibi uzunluklardan söz edilirken, LRF kamışlarının standart uzunlukları 180 ve 240 cm arasında değişmektedir.
yürümeyi ve sürekli hareket etmeyi seviyorsanız kesinlikle LRF ye bulaşın derim. Hem birde LRF nin avantajı her türlü balığı yakalamnıza olanak tanır. Mesela SPin ile karagöz yakalanmaz genelde istisnalar haric cunki karagöz yemli avcılıktır ama lrf karagöz yakalar uygun yemle silikonla.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
Dostum Hoşgeldin ,lrf yapacak isen 75 sarım hızlı kacabilir ,bu disiplinde 65 limit olarak görülüyor,benim tercihim 1000-2000 makinadan yana.2-4 kg drag yeterli,sececek olduğun makina 170-215 gr gecmemeli , 135 gr kamış tan daha hafifini tercih edersen daha iyi , kamış ta ise 75-140 max . toplam ağırlık 240-350 max .
LRF Kamışı Nasıl Seçilir? LRF kamışı seçerken dikkat etmemiz gereken üç temel husus vardır. Bunlar sırasıyla doğru lrf kamış uzunluğunun seçilmesi, doğru kamış atarının belirlenmesi ve doğru kamış aksiyonun seçilmesidir.
En aksiyon verici balık tutma; lrf avıdır. Gündüz vakti tekneden lrf avı teknikleri uygulamak, daha güzel zamanlar geçirmenize sebep olacaktır. Lrf avı yaparken, maksimum 10 veya 12 gramlık atarlı kamışa sahip olmanız gerekir.
Spin Kamış Kaç KG Çeker? Spin kamışın çekme gücü, genel olarak etiketlenen lb ile ifade edilir. Bu etiketler; 2lb ile 30lb arasında değişiklik gösterebilir. Eğer kamış satın alınacaksa kullanım alanına ve hedeflenen balığa göre doğru bir çekim gücüne sahip çeşit tercih etmek önemlidir.
Sahte Balıklar için, 15-40gr atarlı spin kamışlar, silikonlar için ise, 5-25gr atarlı spin kamışlar yeterlidir. Kamış halkalarının büyük olması sizin lehinizedir. Misinanın daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır.
Spin kamış 2.70 ebadında olan modeller, kıyı bölgelerinde ve tekne ile açılarak balık avlama ihtiyacınızda kolaylıkla kullanılabilir. Tekli veya set halindeki kamış modellerinden tercih ederek keyifli bir balık avcılığı yapabilirsiniz.
Karbon Kamış
Et kalınlığı daha ince olduğundan, aynı ağırlık çekerindeki fiber kamışlara göre daha ince ve daha estetiktir. Et kalınlığı az ve kamış hafif olduğu için, kamışın ucundaki hareket daha hassas hissedilir. Karbon, daha sert bir malzemedir, bu sebeple kırılganlığı fiber kamışlardan fazladır.
En İyi ve Kaliteli Olta Kamışı Markaları
En iyi olta kamışı markaları Okuma, Lineaeffe, Savage Gear, DAM, Ron Thompson gibi kendi ürünlerini geliştiren ve üreten global markalardır. Bu markalar, yüksek standartlarda geliştirdikleri kamışlarını hem test cihazlarıyla hem de sahada test ederler.
Kıyı balıkçılığı sıklıkla kullanılan denizcilik terimleri arasındadır. Kıyıdan çok uzaklaşmadan bir gün içerisinde balık avlayıp limana tekrardan dönme şeklinde yapılmış olan avcılığa kıyı balıkçılığı denilmektedir.
En sağlam misina hangisidir? Bu soruya iki farklı cevap verilebilir. Eğer sağlamlık ile kast ettiğimiz şey yüksek çeker ise en sağlam misina türü örgü misinalardır. Eğer kast ettiğimiz şey aşınmaya karşı direnç ise bu durumda en sağlam misina flourocarbon misinalardır.
Turna ve Levrek türü balıkların at çek avlarında, misinanın ince olması ve mukavemetinin yüksek olan misinalardan seçilmesi çok önemlidir.İnce olmasının amacı, sahtemizi uzağa atabilme amacı taşır, misinan ne kadar ince ise atış mesafesi o kadar uzayacaktır.
0.12'dan aşağı inmeyin.. 0.10 belki denenebilir, ama iyi bir ip olmalı. İdeal aralık 0.12-0.14. Ama bu kalınlıklarda iki şok bağlamanız gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri