Bu eğim de misinanın doğru bir biçimde boşalmasını engelleyecek ve misinada düğümler oluşmasına neden olacaktır. Bu sebepten dolayı da 1000'lik makineler Lrf avı için ideal olan makinelerdir.
Dostum Hoşgeldin ,lrf yapacak isen 75 sarım hızlı kacabilir ,bu disiplinde 65 limit olarak görülüyor,benim tercihim 1000-2000 makinadan yana.2-4 kg drag yeterli,sececek olduğun makina 170-215 gr gecmemeli , 135 gr kamış tan daha hafifini tercih edersen daha iyi , kamış ta ise 75-140 max . toplam ağırlık 240-350 max .
LRF yemleri 1 ila 10 gr arasinda olduğu ve bizimde yemi kıyıdan en uzağa atmayı hedeflediğimiz için mümkün olduğu kadar ince yani 0.12-0.14 mm'den daha kalın misina kullanmamalıyız. Ama ben edindiğim tecrübelerden yola çıkarak misina kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Benim LRF'de olmazsa olmaz tercihim her zaman iptir.
LRF olta makinesi boyu 10'luk, 15'lik veya en fazla 20'lik küçük makinelerden seçilmelidir. Eğer 25'lik ya da 30'luk makine alayım, spin avcılığında da kullanayım derseniz, en hafif modellerinden seçmeye çalışın.
İdeal bir LRF kamışının boyu 180-240 cm arasındadır. Yeni başlayanlar için 3-12 g atarlı bir kamış fazlasıyla iş görecektir. LRF takımını oluşturan makinelerin de kamışla uyumlu ve hafif olması gerekir. 1000-3000 arası makineler bu iş için idealdir.
İlgili 32 soru bulundu
LRF Kamışı Nasıl Seçilir? LRF kamışı seçerken dikkat etmemiz gereken üç temel husus vardır. Bunlar sırasıyla doğru lrf kamış uzunluğunun seçilmesi, doğru kamış atarının belirlenmesi ve doğru kamış aksiyonun seçilmesidir.
2018 yılında piyasaya kullanıcıları ile buluşan 2-11 gr aksiyonlu Albastar Critical LRF Olta Kamışı. Diğer LRF Kamışlarının arasından ultra ekonomik fiyatı ve 1.5 kg çeker gücüyle sıyrılan Crital Kamış 2018 yılının en çok tercih edilen kamışları arasına girmeyi başardı.
Lrf olta kullanan avcıların kullandıkları ip misinaların ince olması gerekmektedir. Lrf olta kullanarak atış yapan bir balık avcısı 0.03 milimetrelik bir ip misina kullanarak 20 metre uzağa olta atabilmektedir. Kısaca söylemek gerekirse ip misinanız ne kadar ince ise mesafe uzunluğunuzda bir o kadar uzun olacaktır.
yürümeyi ve sürekli hareket etmeyi seviyorsanız kesinlikle LRF ye bulaşın derim. Hem birde LRF nin avantajı her türlü balığı yakalamnıza olanak tanır. Mesela SPin ile karagöz yakalanmaz genelde istisnalar haric cunki karagöz yemli avcılıktır ama lrf karagöz yakalar uygun yemle silikonla.
Küçükten büyüğe doğru 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000, 8000'lik olta makinesi çeşitli kafa boyutlarını ifade eder. Yanındaki sıfırlar atılarak 20'lik, 40'lık gibi isimlerle de kısaltılır. 1000-3000 arası hafif, 4000-5000 orta, 6000-10000 arası modeller iri balıklar için uygundur.
LRF ile Spin arasındaki temel fark ekipmanların ve avlanma tarzının farklı oluşudur. Spin balık avında ağır ekipmanlar kullanılır. LRF balık avında ise hafif olta ekipmanları tercih edilir.
Gece saatlerinde balık tutmak isteyenler için en ideal saat 04:00 ila 09:00 aralığıdır. At çek hangi saatte yapılır? At çek sabah ve akşam saatlerinde yapılır.
LRF spine göre daha uzun bir zaman diliminde yapılabilir. spin istanbulda ekim - ocak arası ve nisan mayıs aylarında yapılıyor ve her yerde olmuyor. LRF ise kış ayı hariç hemen hemen her ay yapılabilir.
En aksiyon verici balık tutma; lrf avıdır. Gündüz vakti tekneden lrf avı teknikleri uygulamak, daha güzel zamanlar geçirmenize sebep olacaktır. Lrf avı yaparken, maksimum 10 veya 12 gramlık atarlı kamışa sahip olmanız gerekir.
Light Rock Fishing olarak açılan LRF kavramı ilk başlarda hafif kaya balıkçılığı olarak anılsa da şimdilerde kaya, kum ya da taşlık alanların tümünde gerçekleştiriliyor. Bu yöntem verimli bir avlanmanın kapılarını aralar ve farklı tür balıklarla karşılaşmanızı sağlar. Her oltayı çekiş bu nedenle heyecan doludur.
19.05.2018 günlerden cumartesi bol istavritli bir sabah suyu güzel ve keyifli geçti.Lrf ile çapari atmak istavrit çekmek bir başka imanılmaz keyifli ve eğlenceli mutlaka tavsiye ederim lrf de çapari kullanmanızı :) Kullandığım çapari koyu yeşil turuncu ve beyazdan ibaretdir ve kurşun 15 gr kamış 2.8 gr atarlı daiwa ...
LRF balıkçılığında 1.80 ile 2.40 cm boyları arasında, 0.5 gr – 10 gr aksiyonlu, hafif, esnek ve karbon kalitesi yüksek kamışlar tercih edilir. Olta makinesi olarak da min. 500 ile max. 3000'lik, fazla turu olmayan bol bilyeli makineler tercih edilir.
Not: Spin veya bot kamışı ile seğirtme tekniği yapmak mümkün olsa dabu kamışlar dikey yük taşımaya uygun olmadığı için çok tercih edilmemelidir.
Jig yapılacak yer 50 m nin altında derinlikte ve deniz durgun ise 120 – 160 gr arası hafif jigler iş görürken daha derin sularda ve akıntı olması durumunda 200 – 300 gr Jigler kullanılabilir.
LRF avı hem denizde hem de tatlı sularda yani göllerde yapılabilir. En güzel yanı hedef balık ne olursa olsun uygun yem kullanarak balığı yakalayabilirsiniz. Hatta doğru ekipman ve teknik ile av bölgesi de LRF yöntemine müsaitse sudaki her balığı tutabilirsiniz.
Bir kamışın üzerinde (10-30 g) ibaresi yer alıyorsa, en az 10 en fazla 30 gram ağırlığında yemleri atabileceğiniz anlamına gelmektedir. Bazı kamışlarda da bu Max 80g ya da Max 150 g olarak da ifade edilebilir, buda alt sınır olmaksızın en fazla 80 gram ağırlığında yemleri atabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Lrf ile balık çekeceksen bence ilk kural acele etmemelisin. Hele de büyük balıklar için kalama kapalıysa o balığın misinayı kopararak, kamışı kırarak vs. kaçması muhtemeldir. O yüzden acele etmemeli, ipin de yeteri miktarda varsa balığa kalama verip yormak iyi olacaktır.
Karbon Kamış
Et kalınlığı daha ince olduğundan, aynı ağırlık çekerindeki fiber kamışlara göre daha ince ve daha estetiktir. Et kalınlığı az ve kamış hafif olduğu için, kamışın ucundaki hareket daha hassas hissedilir. Karbon, daha sert bir malzemedir, bu sebeple kırılganlığı fiber kamışlardan fazladır.
LRF, "Light Rock Fishing" kelimelerinin kısaltmasıdır ve hafif kaya balıkçılığı anlamına gelir. LRF kamışları, hafif yapay yemlerle küçük balıkların avlanması için tasarlanmış özel bir tür balıkçılık kamışıdır. Bu kamışlar, ağırlıklı olarak kıyıda veya kayalık bölgelerde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri