LTE İLE 4.5G ARASINDA NE FARK VAR? LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. 4.5G hızının bir başka adı olan LTE'yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün.
Eğer LTE, 4G veya 4,5G bağlantı ibaresini göremiyorsanız daha doğrusu bağlantınız hala 3G olarak görünüyorsa, Ayarlar/ Hücresel veri işlemlerine girin. 2G ve 3G'nin olduğu bölümde LTE ibaresi çıkacaktır. 4,5 G'nin hızını Appstore veya Android Store'dan indreceğiniz speedtest programları ile test edebilirsiniz.
4.5G'de internet kotam daha mı hızlı bitecek? Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
5G kullanıcıları, ağ gelişimi konusunda da bir sürekliliğe sahip olacak. Kullanıcılar, en yüksek hızı alamıyor olsa bile düşük hızı 4G LTE'den daha verimli olacak. Bu, şu an için çok büyük bir gelişme olarak sayılmasa bile uzun vadede etkisini daha net gösterecektir.
Kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT-Advanced, dünyada kullanılan en son mobil haberleşme teknolojisinin genel adıdır. Bu teknoloji daha yüksek hızda, daha düşük gecikme süresi ve yüksek kapasitede mobil internet sağlayan mobil iletişim teknolojisidir.
İlgili 26 soru bulundu
4.5 G teknolojisi hızıyla paralel olarak sunduğu verimli/kaliteli aktarım özelliği beraberinde kullanıcıların video, film vb. görsel işlem hızına ihtiyaç duyulan çözümleri daha verimli bir şekilde kullanacaklar. Amiyane tabiriyle videolar donmayacak; bağlantı hızı konusunda problemler olmayacak.
4G, bilindiği üzere 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile farkı, LTE-Advanced'in 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşılabilmesi.
4G teknolojisi LTE'ye göre daha hızlı kablosuz bağlantı ve kullanıcı deneyimi sunar. LTE teknolojisinin ise gerçek bir hız standartı olmadığından bağlantı hızının 3G'nin sağladığı 20 Mbps(Teorik hız) ile 4G'nin sağladığı 100 Mbps (Teorik hız) aralığında olduğu düşünülüyor.
LTE, yüksek hızlı internet anlamına da gelir ve 4G'nin bir türüdür. Her ne kadar 4G ve LTE'nin aynı olduğu düşünülse de bu iki teknoloji birbirinden tamamen farklıdır. Bu iki teknoloji arasındaki en temel fark internet bağlantı hızı olarak değerlendirilebilir. Yani LTE aslında 4,5G'yi karşılayan bir kavramdır.
Kullanılan cihazlara göre değişmekle birlikte, 4.5G teknolojisi ile veri indirme hızı 375 Mbit/sn seviyelerine çıkabilecektir.
- Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz. - Bulunduğunuz bölgede 4.5G kapsaması olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzun, bulunduğunuz bölgeye servis veren frekans bandını desteklediğinden emin olunuz.
5G kullanımı ile birlikte internet hızının mevcut 4.5G hızından yaklaşık 10 kat daha hızlı olacağını söylemek mümkün. 4G ile 100 megabit olan internet hızı 5G teknolojisi ile 1000 megabitlerin üzerine çıkabilecek. Yani bu hızla birlikte daha yüksek verileri de çok kısa sürelerde indirmek mümkün hale gelecek.
GİGA 4.5G mevcut 4.5G'den 3 kata kadar daha hızlı veri transferi sağlayan internet teknolojisidir. Türk Telekom'un fiber gücü sayesinde, Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda gigabit hızında internet teknolojisi mobil müşterilerinin hizmetine sunulmaktadır.
SIM kartınız üzerinde 4.5G simgesi varsa, SIM kartınız aynı zamanda 5G uyumludur.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
4.5G'YE GEÇMEZSEM NE OLUR? -4.5G'ye geçmemeniz durumunda şu anda iletişiminizi aynı şekilde sağlayabilirsiniz. Başka bir deyişle iletişiminizin kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Şu anda cep telefonunuzda internet bile kullanmıyorsanız 4.5G'li dönemde hiçbir değişiklik yapmadan iletişiminizi sağlayabilirsiniz.
4.5G için ek bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, 4.5G yi kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. 4.5G'de internet kotam daha mı hızlı bitecek? 4.5G'de telefonumun şarjı daha mı hızlı bitecek?
4.5G'ye hazır mıyım? 4.5G'ye hazır olup olmadığınızı öğrenmek için, buraya tıklayabilir ya da 4.5G yazıp 2200'e SMS göndererek sim kart ve cihaz uyumluluğunuzu sorgulayabilirsiniz.
4.5G, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir. Kısaca; 4.5G'nin 3G ve 4G'den en büyük farkı ulaştığı hızdır! 4.5G ile artık bekleme süreleri tarih oluyor! İstediğiniz videoyu tıkladığınız anda izleyebileceksiniz.
Elde edilen veriler ışığında DonanımHaber forumlarındaki kullanıcılar için 4.5G'de ilgi çekici rakamlar şöyle: Tüm operatörler baz alındığında 4.5G ortalama indirme hızı: 59.99Mbps, ortalama yükleme hızı: 11,51Mbps.
· LTE ile bağlantınız 3G'ye göre yaklaşık olarak 10 kat daha hızlı oluyor. · Telefonunuz ekranında LTE ya da 4.5G yazısı görüyorsanız internet bağlantı hızınız oldukça yüksek anlamına geliyor.
SIM kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek için SOR 4.5G yazıp 4545'e kısa mesaj gönderebilirsiniz.
Türkiye, 1 Nisan 2016'da ise mobil cihazlarda internet hızını 12 kat artıran 4,5G teknolojisiyle tanıştı. Vatandaşlar, aradan geçen süreçte 4,5G'ye büyük ilgi gösterdi. 2021 sonu itibarıyla 86 milyon 288 bin 834 mobil abonenin 80,2 milyona yakını 4,5G'ye geçti.
Telefonunuz kısa süre içinde 4G veya 4.5G şebekesinden çıkıp 3G Şebekesine geçiş yapacaktır. Her hangi bir sorun yaşarsanız şebeke ile ilgili, telefonu bir kere kapatıp açmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra 4.5G Şebekesini hiç kullanmayacak ve İnternet paketiniz yine eskisi gibi size ay sonuna kadar yetecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri