LUSTRAL, premenstrüel disforik bozukluk (PMDB) tedavisinde endikedir. 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: LUSTRAL, sabah veya akşam günde tek doz halinde verilmelidir.
Aşırı doz belirtileri; sersemlik, mide bulantısı ve kusma, hızlı kalp atışı, titreme, huzursuzluk, rehavet, baş dönmesi ve çok nadir durumlarda bilinç kaybını içerebilir.
Depresyon ve Obsesif Kompulsif Bozukluk LUSTRAL SPECIAL tedavisine günde 50 mg dozla başlanmalıdır. yükseltilmelidir. Bu doz ayarlaması, panik bozukluğunda karakterize olan tedavinin erken dönemindeki beklenmedik yan etkilerin sıklığını azaltır. Maksimum doz 200 mg/gün olacak şekilde titrasyon yapılabilir.
LUSTRAL SPECIAL6 - 17 yaş arasındaki, obsesif kompulsif bozukluğu olan hastalarda kullanılabilir. Doktorunuz, çocuğunuzun vücut ağırlığına göre uygun olan doza karar verecektir. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.
depresyonun başlangıç epizodunun nüksünün veya yeni depresyon epizodlarının oluşmasının engellenmesinde etkilidir.
İlgili 28 soru bulundu
Genel olarak tedaviye sabahları veya akşamları bir defa alınmak üzere 25 ila 50 mg'lık bir doz ile başlanır (Bu amaçla 50 mg'lık tablet çentikli tablet formunda sunulmuştur), ancak doktorunuz dozu günde en fazla 200 mg'a kadar artırabilir. Depresyon ve OKB için genelde etkili doz günde 50 mg'dır.
Dozun azaltılması veya tedavinin bırakılmasının ardından tahammül edilemez semptomlar ortaya çıkarsa, önceden kullanılan dozun tekrar kullanılmaya başlanması düşünülebilir. Bunu takiben, doz, daha düşük bir hızda azaltılmaya devam edilebilir. Uygulama şekli: LUSTRAL sabah veya akşam günde tek doz halinde verilmelidir.
Her tablet etkin madde olarak 50 mg sertraline eşdeğer sertralin HCl içerir. 28 ve 56 tabletlik blisterler ile kullanıma sunulmaktadır. LUSTRAL®, Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri (SSGİ'ler) adı verilen, ruhsal çöküntüye (depresyona) veya takıntılı davranışlara karşı etkili ilaçlar grubuna dahildir.
LUSTRAL®'in eliminasyon yarılanma ömrünün 24 saat olduğu dikkate alınırsa, doz değişikliklerinin bir hafta içinde bir kereden daha sık olmaması gerekir. Doz Artışı: Doz değişimlerinin arasında en az bir hafta olmalıdır. Somnolans (uyku hali) görülürse dozun yatmadan önce alınması önerilir.
Terapötik etkinin başlaması 7 gün içinde görülebilir. Ancak, özellikle obsesif kompulsif bozukluğunda, terapötik cevabın ortaya çıkması için genellikle daha uzun süreler gerekmektedir.
Cinsel uyarı sonrası penisteki düz kasları gevşetip penise kan akımını artırarak etki eden Sildenafil cinsel ilişkiden 1 saat önce alınmalıdır.
Tetrasiklik (Ludiomil, Maprotil, Tolvon, Stablon, Desyrel ..) SSRI(Depreks, Fulsac, Florak, Prozac, Faverin, Paxil, Seroxat, Lustral, Selectra, Seralin, Cipram, vb) grubu antidepresanlar tüm hekimlerce yazılabilir.
Yeni Kuşak Antidepresanlar: Prozac (deprex,zedprex,fulsac da prozac la aynı içeriğe sahiptir daha ucuzdurlar) ,Lustral(seralin,serdep) Cipram(citol,Relaxol,citara) , Cipralex, Citoless Efexor, Remeron, ixel,Desyrel , Faverin Seroxat, Paxil, gibi ilaçlardır.
LUSTRAL SPECIAL ®, sabah veya akşam günde tek doz halinde verilmelidir. Tedavinin Başlangıcı: Depresyon ve Obsesif Kompulsif Bozukluk – LUSTRAL SPECIAL ® tedavisine günde 50 mg dozla başlanmalıdır. Panik Bozukluğu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve Sosyal Fobi – Tedaviye günde 25 mg ile başlanmalıdır.
Maksimum doz günde 3 kapsüldür (60 mg).
Lustral Sertralin, etken maddeli ilaç olması ile birlikte, muadillerine göre de kilo alma bakımından çok az risk taşıyan bir ilaç olmaktadır.
Lustral antidepresanının çözüm bulduğu bir çok ruh hali şikâyeti vardır. En yaygın kullanılan ve en zararsız olan antidepresan olarak bilinir.
6 - 18 yaş arasında ise Lustral, obsesif kompulsif bozukluk tedavisinde de kullanılan bir ilaçtır. Birçok depresyon vakasını başarıyla tedavi ettiği gözlenmiştir.
Kilo aldırır. Kullanmaya devam ettiğin sürece kilo alırsın. En başlarda hızlı kilo alırsın 6-7 ay sonra yavaşlar kilo alman.
Trisiklik antidepresanların terapotik doz aralığı 1-5 mg/kg'dır. Bundan daha yüksek dozda alınması akut zehirlenmeye neden olabilir. Özellikle 10 mg/kg'dan daha yüksek dozda alınması hayatı tehdit edici zehirlenmeye neden olurken, ölüm genellikle 1 gr veya daha üstünde alımlarda görülür.
psikiyatri (erişkin ve çocuk), nöroloji (erişkin ve çocuk), geriatri yan dal veya aile hekimliği uzman hekimleri tarafından yazılacaktır. Yatan hastalarda, yatışı yapan ilgili uzman hekim tarafından da tek kutu olarak reçete edilebilecektir.
hastalığında kullanılan bir ilaç), linezolid (bir çeşit antibiyotik) gibi monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri adı verilen ilaçlar ve metilen mavisi. Psikoz gibi ruhsal bozukluklar için kullanılan ilaçlar (pimozid). LUSTRAL'i bu ilaçlar ile birlikte kullanmayınız.
Seçici seratonin geri alım inhibitörleri (SSRI): Daha sık kullanılan, yan etkiler açısından daha güvenli ilaçlardır (Cipram, Cipralex, Paxil, Prozac, Lustral, Faverin) Uyku bozukluğu, mide bulantısı, geçici cinsel işlev bozukluğu gibi yan etkileri görülebilir.
Psikiyatride kullanılan antidepresanlar (Cipram, cipralex, efexor, lustral, paxil, prozac, anafranil vb..), antipsikotikler (risperdal, zyprexa, zeldox, seroquel vb..), duygudurum düzenleyiciler (lityum, depakin, convulex, tegretol vb..) bağımlılık yapmazlar.
Reboksetin ve MAO inhibitörleri son tercih olarak kullanılırlar. Psikotik özelliği olan ağır depresyon tedavisinde ise altın tedavi antidepresan ilaçların olanzapin, aripiprazol, ketiyapin ve risperidon gibi bir antipsikotik ilaç ile birlikte kullanılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri