LUSTRAL SPECIAL, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir. LUSTRAL SPECIAL, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde endikedir. fobinin başlangıç epizodunun nüksünün engellenmesinde etkilidir.
LUSTRAL, obsesif kompulsif bozukluğu olan 6 yaşından büyük pediyatrik hastaların tedavisinde de endikedir. LUSTRAL, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir.
LUSTRAL 6-17 yaş arasındaki, obsesif kompulsif bozukluğu olan hastalarda kullanılabilir. Doktorunuz, çocuğunuzun vücut ağırlığına göre uygun olan doza karar verecektir. 6-12 yaş arası çocuklar: önerilen başlangıç dozu günlük 25 mg'dır. Bir hafta sonra, doktorunuz bu dozu günlük 50 mg'a yükseltebilir.
LUSTRAL®, uyku ilacı veya sakinleştirici değildir. Doktorunuz hastalığınızı tedavi etmek için bu ilacın uygun olduğuna karar vermiştir.
Sertralin (Türkiye'deki ticari adı Lustral), seçici serotonin gerialım inhibitörü (SSRI) grubundan bir antidepresandır. 1991 yılında Pfizer tarafından piyasaya sunulmuştur.
İlgili 28 soru bulundu
Lustral antidepresanının çözüm bulduğu bir çok ruh hali şikâyeti vardır. En yaygın kullanılan ve en zararsız olan antidepresan olarak bilinir.
En iyi depresyon ilacı nedir? Antidepresan ilaçlarının etkililiği kişiden kişiye değişmektedir. Ancak yaygın olarak en sık reçete edilenler genellikle SSRI'lardır (Seçici serotonin geri alım inhibitörleri) çünkü yan etkileri diğerlerine göre kısmen daha azdır. En iyi bilineni ise Fluoksetin, diğer adıyla Prozac'tır.
Psikiyatride kullanılan antidepresanlar (Cipram, cipralex, efexor, lustral, paxil, prozac, anafranil vb..), antipsikotikler (risperdal, zyprexa, zeldox, seroquel vb..), duygudurum düzenleyiciler (lityum, depakin, convulex, tegretol vb..) bağımlılık yapmazlar.
LUSTRAL SPECIAL uyku ilacı veya sakinleştirici değildir.
Antidepresan etkinin ortaya çıkabilmesi 4-6 haftalık kullanım süresi gerektirir. Eğer şikayetlerin arasında intihar fikri varsa, bu fikir de ilaç kullanımı sırasında ilaç etkisini gösterene kadar devam eder.
Cinsel uyarı sonrası penisteki düz kasları gevşetip penise kan akımını artırarak etki eden Sildenafil cinsel ilişkiden 1 saat önce alınmalıdır.
Sakinleştirici Etki Gösteren İlaç Grubu
Üç temel grup olan benzodiazepinler, barbitüratlar,aldehitler en çok kullanılan ilaç grubundandır. Fakat bunlar arasında faydasına en çok başvurulan ilaç grubu ise benzodiazepinlerdir.
Yeni Kuşak Antidepresanlar: Prozac (deprex,zedprex,fulsac da prozac la aynı içeriğe sahiptir daha ucuzdurlar) ,Lustral(seralin,serdep) Cipram(citol,Relaxol,citara) , Cipralex, Citoless Efexor, Remeron, ixel,Desyrel , Faverin Seroxat, Paxil, gibi ilaçlardır.
Türkiye'de en çok kullanılan antidepresanlar, seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) olarak bilinen gruptur. Türkiye'de en çok kullanılan SSRI'lar şunlardır: Fluoksetin (Prozac) Sertralin (Lustral)
Antidepresanlar beyindeki serotonin ve noradrenalin gibi kimyasal maddelerin düzeyini arttırarak etki gösterir. Bu maddelere nörotransmitter adı verilir. Adı geçen kimyasal maddelerin kişinin ruh halini iyileştirici etkisi vardır. Antidepresan ilaçlar beyinden gönderilen ağrı sinyallerini de azaltır.
Günlük üzüntü ve sıkıntılar için antidepresan kullanılmaz. Gerçekten bir depresyon, kaygı bozukluğu, psiko somatik bir hastalık, fiziksel hastalıklara bağlı bazı ruhsal problemlerde ve diğer bazı psikiyatrik hastalıklarda antidepresan HEKİM KONTROLÜNDE KULLANILMALIDIR.
İlacın etkisini 4-8 hafta arasında göstermesi beklenir. İlk birkaç hafta ya da birkaç ay içerisinde semptomların hafiflemesi ya da depresyonun ortadan kalkması beklenir. Bu süre boyunca sabırlı olarak ilacın kullanımında vazgeçilmemesi gerekir. Antidepresan tedavileri sıklıkla 6 ay ile 1 yıl arasında sürer.
Reboksetin ve MAO inhibitörleri son tercih olarak kullanılırlar. Psikotik özelliği olan ağır depresyon tedavisinde ise altın tedavi antidepresan ilaçların olanzapin, aripiprazol, ketiyapin ve risperidon gibi bir antipsikotik ilaç ile birlikte kullanılmasıdır.
Fluoksetin (Prozac), Paroxetin (Paxil), Sertralin (Lustral), Fluvoxamine (Faverin), Citalopram (Citol), Essitalopram (Cipralex) gibi ilaçlar psikiyatristlerin en tercih ettiği selektif serotonin geri alım inhibitörleridir.
Selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) anksiyete bozukluklarının tedavisinde etkili olan yeni grup antidepresan ilaçlardır. Yan etkilerinin azlığı nedeniyle tercih sebebidirler. Fluoksetin, fluvoksamin, paroksetin, sertralin, nefazodon, sitalopram, essitalopram bu grup ilaçlardandır.
Majör depresyon, Majör depresif bozukluk veya klinik depresyon olarak da adlandırılan bu hastalık yemek yeme, uyuma ve kişisel bakım gibi birçok faaliyeti etkileyerek günlük hayatta duygusal ve fiziksel sorunlar yaşanmasına neden olabilir.
Antidepresanlar Depresyon ve Panikatak' ta Hangi Dozda kullanılmalı? Efexor (snrı) 150-450 mg arasında kullanılabilir. Eski kuşak antidepresanlar (Tofranil, anafranil gibi) 75-300 mg arası bir dozda kullanılabilir. Ludiomil, Maprotil gibi ciddi depresyon ilaçları ise 100-225 mg arasında kullanılabilir.
Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı- zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.
kullanılmaya başlandığında artabilir. Çünkü bu ilaçların etkisini göstermeye başlaması, genellikle yaklaşık 2 hafta, fakat bazen daha uzun bir zaman alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri