Üç tür vize vardır: Tek giriş vizesi (bir yıl, sadece bir giriş için), sayısız giriş vizesi (birden çok giriş için), transit vizesi (başka ülkelere gitmek için Türkiye'den geçmek üzere tek transit ve çift transit -gidiş dönüş-lüdür). Türkiye'ye dönüş vizesi yabancılara verilir, süresi bir yıldır.
c) Havalimanı transit vizesi: Türkiye'ye giriş yapmaksızın sadece hava sınır kapısından geçiş yapmak isteyen yabancılara verilir. ç) Eğitim vizesi: Türkiye'ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
B1 ve B2 vizeleri, Amerika vizeleri arasında en yaygın vize türleridir. Göçmen olmayan Türkler tarafından da en çok tercih edilen vize türüdür. B1 ve B2 vizeleri, iş gezisi, eğlence veya gezi amaçlı turistik vize olarak alınabilmektedir. Bu iki vize türü uygulamada genellikle B1/B2 vizesi şeklinde verilmektedir.
A Tipi Vize: Vize alan kişiye, Schengen ülkesine giriş yapmadan havaalanından geçiş yapma imkânı tanıyan bir transit vizesidir. Schengen dışı bir ülkeden farklı bir Schengen dışı ülkeye aktarmalı olarak seyahat eden kişiler için zorunludur.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Schengen ülkelerinde 3 aydan fazla eğitim almak isteyen öğrenciler D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır. D tipi ulusal vize Schengen ülkelerinde eğitim almaya hak kazanmış öğrencilere verildiği gibi aynı zamanda, çalışmak veya uzun süreli ikamet etmek isteyenlere verilir.
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) geçici bir süreyle dini görevde çalışmak, ABD nezdinde dini ibadetleri yürütmek üzere yetkili kurum tarafından bölgeye atanan kişilere verilmektedir.
B1 - Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi
Bu Ziyaretçi Vizesi, mesleki toplantılar veya konferanslar dahil olmak üzere ticari amaçlar için (B1) geçici olarak Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapmak isteyen ve genel olarak altı aylık bir süre için verilen göçmen vizesi kapsamı dışında bir vize türüdür.
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir.
C2 Birleşmiş milletler bölgesinden transit geçmeye yetkili yabancılara verilir. C3 ABD den transit geçiş yapacak yabancı ülke yöneticileri ile aileleri ve yanlarında çalışanlara verilir. D vizesi Spor ve sanatsal etkinlik takım üyelerine verilen vize türüdür.
Form DS-160 yerel ABD büyükelçiliği veya konsolosluğunun web sitesinden edinilebilir. Formu çevrimiçi olarak doldurun ve gönderin. Başvuru Ücretini Ödeyin: Tipik E1 vize başvuru ücreti 205 ABD dolarıdır, ancak ülkenizin Amerika Birleşik Devletleri ile karşılıklılık anlaşmasına bağlı olarak ek ücretler alınabilir.
Eğer Amerika'ya yapacağınız kısa ziyaret bir iş yürütmek üzerineyse ya da işiniz ile ilgiliyse B1 İş Vizesi kullanmalısınız. Öte yandan aile ziyareti, akraba ziyareti ya da sadece gezip görme amaçlı turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz B2 Turist Vizesi almanız gerekmektedir.
Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
e-Vize, Türkiye'ye giriş yapılmasını sağlayan bir izin belgesidir. Temsilciliklerimizden verilen vizeler ile sınır kapılarında verilen vizelere alternatif oluşturmaktadır.
Ticari vize alınabilmesi için başvuruda bulunabileceğiniz iki yol bulunmaktadır. Bunlar, Türk dış temsilciliklerine bizzat yapılacak başvurular ve internet üzerinden online olarak yapılacak e-Vize başvurularıdır. Ticari vize ile çalışma vizesi karıştırılmamalıdır.
VIP hizmeti, ek hizmet ücreti karşılığında başvuru sahiplerinin herhangi bir bekleme kuyruğuna dahil olmadan vize başvurularını rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesini sağlayan özel bir hizmettir. VIP hizmeti şu hizmetleri sunmaktadır: Nitelikli çalışanlarımız eşliğinde başvuru evraklarınızın kontrolü
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Tek Tip Schengen Vizesi: Turistik gezi, ticari görüşme/toplantı, aile, arkadaş, akraba ziyareti gibi altbaşlıklarda toplanan Tek Tip Schengen vizesi, aldındığı ülkede belirli bir zaman aralığında giriş tarihinden itibaren 180 gün içinde 90 güne kadar konaklamaya izin verir.
A1, A2, A3 Vizeleri: Diplomasi alanında görevli kimseler için tayin edilen vize türüdür. Büyükelçiler, konsoloslar, görevlilerin birinci derece yakınları ve yanlarında çalıştırdıkları maiyetleri için bu vize türü kullanılır.
A1: Büyükelçiler, Bakanlar, Diplomatlar, Konsolosluk da görev alanlar ve aileleri için geçerli vize türüdür. A2: Yabancı devletlerin diğer sorumluları, personelleri ve aileleri için geçerli vize türüdür. A3: A1 ve A2 sorumlularının yanında çalışan işçi ve yardımcılar için geçerli vize türüdür.
Amerika Turistik Vize Tipi B1/B2 Vize kategorisindedir.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları'na çoğunlukla 10 yıllık çok girişli(multiple) olarak vize verilmektedir. Fakat Amerika Vizesi ile seyahat eden kişi senede maksimumn 6 ay(180 gün) Amerika'da konaklayabilmektedir.
G-2 – A.B.D. tarafından tanınan hükümetlerin, belli uluslararası organizasyonların toplantılarına katılmak için A.B.D. 'ye geçici olarak giden temsilcileri.
O-2 Vizesi
O-1 Vizesi alan sanatçı ve sporcuya sahneleyecekleri bir performansta ya da spor gösterisinde yardımcı olacak, eşlik edecek kişiler O-2 vizesine başvuracaklardır. O-2 vizesi için bazı kriterlerin karşılanması şarttır.
Konsolosluğa C tipi vizelerde (turistik, ticari, transit, şoför vize) başvuruları, akredite acentalar veya yetkilendirilmiş başvuru merkezleri tarafından yapılabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri