Yeni Nesil Form Faktörü (NGFF) olarak bilinen M.2, bilgisayar genişletme kartları ve ilgili konektörler için ek bir özellik görevi üstlenen parçalardır. M.2 temel bir ifadeyle PCI Express Mini Card fiziksel kart düzenini ve konektörlerini kullanmaktadır. Bu kullanımla birlikte M.2, mSATA standardının yerini almaktadır.
M2 SSD, daha önce popüler olan 2,5 inç SATA SSD'lerin yerini alan daha yeni bir depolama türüdür. Bu tür bir depolama, daha hızlı veri transferi ve daha küçük bir boyut sunar. M2 SSD'ler, daha iyi bir performans için PCIe arayüzünü kullanarak çalışır.
M2 SSD'ler, SATA SSD'lere göre daha hızlıdır. Bunun sebebi, M2 SSD'lerin daha yüksek veri aktarım hızına sahip olmasıdır. M2 SSD'ler genellikle PCI Express (PCIe) veya Serial Attached SCSI (SAS) arabirimini kullanır ve bu sayede veri aktarım hızları SATA SSD'lere göre daha yüksektir.
M.2 form faktörü, küçük ayak izi sayesinde daha yüksek bir performans sağlar ve ileride SSD'de teknik geliştirmeler yapılmasına yol açar. Ayrıca güç veya veri kablosu gerektirmediği için, kablo yönetimi zahmetini ortadan kaldırır. mSATA SSD'ler gibi M.2 SSD'ler de yuvaya takılarak monte edilir.
M2 özelliği, dört adede kadar PCI Express şeridi ve bir mantıksal SATA 3.0 (6 Gbit / s) bağlantı noktası sağlar ve bunları aynı konektör aracılığıyla gösterir, böylece hem PCI Express hem de SATA depolama aygıtları M2 modülleri şeklinde bulunabilir.
İlgili 45 soru bulundu
M2 SSD vs SATA SSD Performans Karşılaştırması
M2 SSD'lerin SATA SSD'lere göre daha yüksek performans sunduğu söylenebilir. M2 SSD'ler, SATA SSD'lerden çok daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bunun nedeni, M2 SSD'lerin PCI Express veya NVMe gibi daha hızlı veri yolları kullanmasıdır.
2 M.2 SSD Türü: SATA ve NVMe.
M2 ssd için, verilerin depolanması için kullanılan depolama aygıtlarından biri olduğu tanımı yapılmaktadır. ''M2 ssd nedir?'' sorusuna ayrıca, tablet bilgisayarlar ve ultrabooklar gibi ince, gücü kısıtlı olan cihazlarda yüksek performanslı depolama işlemi için kullanılır cevabı verilmektedir.
M2 Ssd 128 gb en yaygın üretilen ve bütçe dostu olması ile bilinen modellerden biridir. Ortalama bir ürün isteyenler için 240 gb M2 Ssd ideal bir ürün olabilir.
Hızlı Depolama İhtiyaçları için: 256 GB SSD Modelleri
Rakipsiz bilgi işlem hızı için NVMe bant genişliğini en üst düzeye çıkaran M.2 arabirimi, 3.500 MB / sn'ye kadar okuma performansı sağlayabilir. Ayrıca 3.300 MB / saniyeye varan yazma performansı sayesinde işlerinizi daha çabuk halledebilirsiniz.
PS5 oyunları M.2 SSD depolama alanında oynanabilir. PS5 oyunları doğrudan M.2 SSD depolama alanına indirilebilir. PS5 oyunları, M.2 SSD depolama alanında güncellenebilir.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
M2 SSD'lerin hızı, performanslarını değerlendirmek için önemli bir faktördür. M2 SSD'ler, SATA III'ün sunduğundan çok daha yüksek bir veri transfer hızına sahiptir. Okuma hızları genellikle 2000 MB/s'ye kadar çıkabilirken, yazma hızları 1000 MB/s'nin üzerinde olabilir.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
Yine de, SSD'nizin kaç yılı kaldığını merak ediyorsanız, bunu öğrenmenin çeşitli yolları bulunuyor. Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir.
Sadece belge, fotoğraf ve müzik dosyası saklayacaksanız 500 GB SSD sizin için yeterli olur.
Bu yuvalara takılan M2 SATA SSD modelleri, bu slot yuvalarına sahip olan tüm dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlara takılabiliyor. Klasik bir bilgisayara yüklenen işletim sistemini, yüklenen programları, kurulan uygulamaları ve oyunları klasik HDD'lere göre daha çok okuma ve yazma hızları sunuyor.
2 Tane M2 4 tane Sata yeri var. Sistemde tek M2 geldiyse 1 M2 4 Sata SSD takabilirsiniz.
Havasız bir kasada, yük altında 75-105 derece civarına kadar çıkacaktır. Masaüstü kullanımında ve oyunlarda, normal SSD'lere kıyasla +5 ila 10 derece arasında daha fazla ısınıyor.
SATA ve PCIe NVMe olmak üzere iki türde mevcuttur.
Yani bir masaüstü m.2 sini laptopa takabilirmiyim? Evet takarsın. Aynı SSD takılıyor ikisine de. Yalnız M2 NVMe slotu olmalı laptopta, M2 SATA portu varsa dediğiniz NVMe modeller çalışmaz.
Hdd yerine ssd takılıyor. Ancak klasik sata ssd'ler. Yeni çıkan m2 ssd'ler olmaz. Ayrıca dvd rom yerine de takabilirsin çünkü o da sata.
Yeni Nesil Form Faktörü (NGFF) olarak bilinen M.2, bilgisayar genişletme kartları ve ilgili konektörler için ek bir özellik görevi üstlenen parçalardır. M.2 temel bir ifadeyle PCI Express Mini Card fiziksel kart düzenini ve konektörlerini kullanmaktadır. Bu kullanımla birlikte M.2, mSATA standardının yerini almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri