mSATA, Mini Serial Advanced Technology Attachment (mSATA) kısaltmasıdır. mSATA, bir çeşit sabit disk sürücüsüdür ve 2.5 inçlik bir dizüstü bilgisayar sabit diskine benzer boyutlarda bir SSD'dir. Ancak mSATA'nın boyutu daha küçüktür ve mSATA SSD'ler, özellikle yer darlığı olan cihazlar için tasarlanmıştır.
mSATA ya da mini-SATA, temelde tam boyutlu SATA SSD'nin daha küçük bir sürümüdür. M.2 benzeri kompakt form faktörüne sahiptir ancak her iki sistem birbiriyle uyumlu değildir. M.2 sürücüler hem SATA hem de PCIe arayüzü seçenekleri sunarken mSATA yalnızca SATA'yı desteklemektedir.
M2 SSD vs SATA SSD Performans Karşılaştırması
M2 SSD'lerin SATA SSD'lere göre daha yüksek performans sunduğu söylenebilir. M2 SSD'ler, SATA SSD'lerden çok daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bunun nedeni, M2 SSD'lerin PCI Express veya NVMe gibi daha hızlı veri yolları kullanmasıdır.
M2 SSD daha çok RAM boyutunda benzer bir yapıya sahip olup SATA SSD'den çok daha hızlı bir çalışan donanımdır. Ancak her anakart yani her bilgisayar M2 SSD desteklemez. Öyle ki bu nedenle birçok kullanıcı SATA SSD tercih etmektedir. 3000-4000 MB okuma yazma hızına sahip M2 SSD'ler oldukça hızlıdır.
SATA 3.0 spesifikasyonu, 2.5” veya mSATA ya da M.2 SSD form faktörlerinde en fazla 600 MB/s hızı destekler.
İlgili 34 soru bulundu
mSATA, bir çeşit sabit disk sürücüsüdür ve 2.5 inçlik bir dizüstü bilgisayar sabit diskine benzer boyutlarda bir SSD'dir.
Mini Serial ATA olarak açılan bu teknoloji, özellikle yeni nesil dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda bulunan, mini-SSD çözümlerini doğrudan anakarta takmayı sağlayan bir bağlantı türüdür. mSATA, SATA III (6G b/s) standartlarına göre saniyede teorik olarak 600 MB kopyalama hızını destekleyeceği anlamına gelir.
NVMe M.2 SSD'ler, SATA M.2 SSD'lere kıyasla çok daha yüksek performansa sahiptir. NVMe M.2 SSD'ler PCIe veri yolunu kullanarak, 6Gbps hıza sahip SATA M.2 SSD'lere göre çok daha yüksek olan teorik 20Gbps'ye varan hızlara sahiptir.
Bir Kingston M.2 SSD (Katı Hal Sürücüsü) kolayca takılır ve bilgisayarınızın performansını önemli ölçüde artırır.
M2 SSD'ler, SATA SSD'lere göre daha hızlıdır. Bunun sebebi, M2 SSD'lerin daha yüksek veri aktarım hızına sahip olmasıdır. M2 SSD'ler genellikle PCI Express (PCIe) veya Serial Attached SCSI (SAS) arabirimini kullanır ve bu sayede veri aktarım hızları SATA SSD'lere göre daha yüksektir.
Bu yuvalara takılan M2 SATA SSD modelleri, bu slot yuvalarına sahip olan tüm dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlara takılabiliyor. Klasik bir bilgisayara yüklenen işletim sistemini, yüklenen programları, kurulan uygulamaları ve oyunları klasik HDD'lere göre daha çok okuma ve yazma hızları sunuyor.
PS5 oyunları M.2 SSD depolama alanında oynanabilir. PS5 oyunları doğrudan M.2 SSD depolama alanına indirilebilir. PS5 oyunları, M.2 SSD depolama alanında güncellenebilir.
M2 SSD'lerin hızı, performanslarını değerlendirmek için önemli bir faktördür. M2 SSD'ler, SATA III'ün sunduğundan çok daha yüksek bir veri transfer hızına sahiptir. Okuma hızları genellikle 2000 MB/s'ye kadar çıkabilirken, yazma hızları 1000 MB/s'nin üzerinde olabilir.
M2 konektör anahtarlama çentikleri, hem M2 ana bilgisayarlarının hem de cihazların çeşitli amaçlarını ve yeteneklerini gösterir. M2 modüllerinin benzersiz anahtar çentikleri, uyumsuz ana bilgisayar konektörlerine takılmalarını da önler.
SSD alırken bağlantı tipinin önemi büyük. Eğer güncel bir sistem kullanıyorsanız artık M.2 PCI Express SSD'lere yönelmenizi öneririz. GB seviyelerinde okuma ve yazma sunabiliyorlar. Fakat sisteminiz eskiyse ve M.2 yuvası yoksa o zaman Sata 2.5 inç disklere yönelebilirsiniz tabii ki.
Sata 2.5 inç disk ile uyumlu olan 9.5 mm Sata SSD, notebooklar ile kullanım imkanı sağlar. Doğru ölçüleri ile tam uyumlu olan model hız ve yeterli alan seçimi olan müşterilere hitap eder.
2 Tane M2 4 tane Sata yeri var. Sistemde tek M2 geldiyse 1 M2 4 Sata SSD takabilirsiniz.
NVMe (Non-Volatile Memory Express), PCIe'nin sunduğu yüksek bant genişliğinden yararlanan bir iletişim arayüzü ve sürücüdür. Performansı ve verimliliği artırırken çok çeşitli kurumsal ve istemci sistemlerinin karşılıklı çalışmasına olanak sağlamak için tasarlanmıştır.
Evet hocam 2 adet M2 ssd takabilirsiniz.
Kısa cevap: evet, değer! Uyumlu bir cihaza takılan NVMe SSD'ler, SATA SSD'lere göre önemli hız iyileştirmeleri sağlar ve PC'nizin genel performansını artırabilir. PC'nizi veya dizüstü bilgisayarınızı değiştirmek yerine yükseltmek, makinenize çok daha düşük bir maliyetle yeni bir hayat verebilir.
NVMe yani Non-Volatile Memory Express, SSD depolama ürünleri yerine tasarlanmış, PCI Express arayüzünü kullanan yüksek hızlı bir depolama teknolojisidir.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
Hayır bir sıkıntı olmaz.
Yani bir masaüstü m.2 sini laptopa takabilirmiyim? Evet takarsın. Aynı SSD takılıyor ikisine de. Yalnız M2 NVMe slotu olmalı laptopta, M2 SATA portu varsa dediğiniz NVMe modeller çalışmaz.
SSD'ler hız değerlerine göre alınır. Sana bir program önerebilirim: "CrystalDiskMark". Bu program SSD'nin hız değerlerini sana verir (HDD de dahil).alman gereken SSD'nin ortalama aralığı "yazma hızı: 500mb/s" ile "okuma hızı olarak: 550mb/s" olmalıdır. Bu değerler ideal değerlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri