Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

MA plakalı aracı Türk vatandaşı satın alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » MA plakalı aracı Türk vatandaşı satın alabilir mi?

sadece ikamet edip çalışma izni olmayan veya yurt dışından emekliliği bulunmayan yabancı kişiler ve Türk vatandaşları, vergilerini ödeseler dahi yabancıdan yabancıya, Taxfreecar®, mavi plaka, MA plaka araçlardan satın alamazlar ve bu haktan hiçbir şekilde faydalanamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 9ekim.com

MA plaka Türk kullanabilir mi?

Ma plakali araclari sadece ruhsat sahibi ve 1derece yakini kullanabilirler yani ozet gecersem baba anne ve cocuklari surebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: techturkey.com

MA plakalı araç kimler alabilir?

MA MZ plaka, geçici giriş karnesi ve yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ile Türkiye'ye giren yabancı araçları temsil ediyor. Bu tür bir plakaya ise sadece gerekli koşulları sağlayan yabancılar sahip olabiliyor… Vergi muafiyeti sağlayan MA ve MZ plakalar, İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü tarafından veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karar.com

MA plakalı araç nasıl satılır?

Satışı iki taraftan birinin konsolosluk üzerinden yapmaları gerekmektedir. Ruhsatı aldıktan sonra, gerekli evrak listesindeki ( listeyi aşağıda bulabilirsiniz ) Türkiye Tuning Kurumu'na müracaat ediyorsunuz. En önemli evrak ise teminattır. Türkiye Tuning Kurumu, sizden teminat talep edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkpermit.com.tr

MA plakalı aracı başkası kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.net

Misafir plakalı arabaları kimler alabilir ?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Türk vatandaşı olarak yurt dışından araba alabilir mi?

Cevap: Türkiye'de ikamet eden kişilerin yurtdışından taşıt getirme hakkı bulunmamaktadır. Bazı internet siteleri ve oto galerileri, vatandaşlarımızın yurtdışından düşük ücretler ödeyerek alacakları lüks araçları Türkiye'de sorunsuz olarak kullanabileceğine ilişkin yanlış bilgiler sunmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Türk plakalı araç Bulgaristan'da ne kadar kalabilir?

Hususi (yeşil) pasaport sahibi Türk vatandaşları son 6 ay içinde toplam 3 aya kadar vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

MA plaka nasıl değiştirilir?

Plaka Nasıl Değiştirilir?
  1. Araç alım satımı sırasında noter görevlisinin “Plaka değiştirilecek mi?” sorusuna “Evet” demeniz gerekir.
  2. Satış belgesi düzenlendikten sonra yeni plaka numarası belirlenir.
  3. Eski plaka noter tarafından teslim alınır.
  4. Ruhsata gerekli bilgiler işlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

185 gün şartı kalktı mı?

Kişinin taşıtını süre sonu olan 09.01.2023 tarihine kadar yurtdışı etmesi gerekir ve yeniden Türkiye'ye taşıt getirebilmek için en az 185 gün süreyle fiilen yurtdışında bulunması gerektiğinden, 14.07.2023 tarihinden önce Türkiye'ye taşıt getiremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yabancı plakalı araç Türkiyede satılabilir mi?

Araç, sahibi dışında herhangi birisi tarafından kullanılamaz. Türkiye'ye geçici süre ile getirilen araçlar satılamaz, kiralanamaz ya da devredilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ikinciyeni.com

MA plaka vergi ödüyor mu?

Diplomatik Plakalı Araçlar vergi ve taşıt pulu ödemez. Ancak, Misafir Araçlar (MA/MZ) her yılın Ocak ve Temmuz ayında banka veya Vergi Dairelerine aracın modeli yılı ve motor hacmine göre taşıt pulu öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diplomaticplate.com

M plaka araç şehir dışına çıkabilir mi?

Toplu Taşıma Araçları, Çalıştırma Ruhsatı olmadan çalıştırılmaz, İl trafik Komisyonunca verilen ve UKOME Tarafından belirlenen Seyrüsefer sırasında güzergahlar dışına çıkılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asof.org.tr

MA plaka Suriyeli mi?

MA plakalı araçlar “Suriye plakalı araç” demek değildir. Suriye'deki araçların plakaları Latin alfabesine göre değil Arap alfabesine göre yazılmakta. Suriye plakalı araçlar Türkiye'ye giriş yaptığında plakalarını Latin alfabesine dönüştürmek zorunda. Aracın tescil edilip trafiğe çıkabilmesi için araç muayenesi zorunlu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multeciler.org.tr

MA plaka ne kadar kalabilir?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Maksimum 2 yıl kalabilen yabancı plakalı araçların uyması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yurt dışından gelen arabayı kardeşim kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Çifte Vatandaş vergisiz araç alabilir mi?

Belirtmek gerekir ki; Türk vatandaşları, çifte vatandaşlığı olan Türkler, çalışma izni olmayan yabancılar ülkemizde vergisiz araba alım satımı yapamaz. Başka bir deyişle yabancıdan yabancıya vergiden muaf araba alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Misafir plakalı aracı kimler kullanabilir?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncayilcim.av.tr

Misafir araç ne kadar kalabilir?

Türkiye'de oturma izni bulunan yabancı uyrukluların taşıtlarına verilecek süre 730 günü aşmamak üzere ikamet tezkeresinde belirtilen süre kadar olabilir. Türkiye'de oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere 180 günde toplam 90 gün süre verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurt dışından vergisiz araç getirebilen kişiler kimlerdir?

Yurt dışından araba getirmek vergisiz ya da daha bilinen söyleniş biçimi ile Taxfree olarak ülkemize araç getirebilecek kişilerin listesi aşağıda olduğu biçimdedir: Türk vatandaşlığından çıkmış olan mavi kart sahipleri ile ve Türkiye'de ikametgah ederek öğrenim gören. Çalışmakta olan, yabancı uyruklu olan bireyler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Almak istediğim plaka boşta mı?

Sms ile boş plaka sorgulaması yapılması da mümkündür. Mesajlar bölümüne girdikten sonra “Detay (boşluk) Plaka” yazarak 5664 numarasına mesaj atılması gerekmektedir. Sorgulama yapmak istediğiniz plakanın boşta olması veya kullanılmaması durumunda size bir bilgilendirme mesajı gelmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Noterde plaka seçilebilir mi?

Öncelikle satış aşamasında noterde plaka değişikliği talebi iletilir. Eğer satış esnasında bu talep belirtilmezse daha sonra plaka değişimi yapılamaz. Ardından gerekli belgeler hazırlandıktan sonra bir ay içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil birimine başvuru yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoshops.com

3 harfli plaka ne kadar?

Özel plaka almak isteyenler için 2023 yılında güncellenen fiyatlar belli oldu. 3 harfli özel plakaların fiyat aralığı 25.000 TL ile 150.000 TL olarak açıklandı. Bu fiyatlar plakanın talebine, iline ve harflerine göre farklılık gösterebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sarigolgundem.com

Gümrükten araba almak mantıklı mı?

Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Alman vatandasi Türkiye'ye araba getirebilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkpermit.com.tr

Türk plakalı araç Hollandada ne kadar kalabilir?

Ülkemizde düzenlenmiş araç tescil ve motorlu araç trafik belgesi Hollanda'da 6 ay süreyle tanınmaktadır. Çalışma, eğitim, turistik, yük ve yolcu taşımacılığı amacıyla bulunanların sürücü belgeleri 1 yıl süreyle geçerli kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mus.pol.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT