Macun, cam levhaları ahşap çerçevelere (veya kanatlara) sabitlemek ve sızdırmaz hale getirmek için yaygın olarak kullanılmıştır, bununla birlikte kullanımı, silikon gibi sentetik sızdırmazlık maddeleri kullanan PVC ve metal pencere çerçevelerinin yaygınlığı ile azalmaktadır.
Dolgu macunu, çeşitli malzemelerdeki delikleri ve boşlukları doldurup eşit bir yüzey elde etmeye yarayan malzemelerdir. Ahşap, metal, plastik yüzeyler için macunlar olduğu gibi macunların en çok kullanıldıkları yerler ahşap kapılar ve duvarlardır.
Cuprinol Ahşap Macun, Ahşap tamiri için olaylıkla kullanılabilecek olan, çatlamış, kırılmış mobilya, kapı, pencere ve diğer ahşaptan yapılan eşyaları tamir etmek ve kopan parçaları doldurmak için kullanılan pratik bir malzemelerdir.
Polyester Macun Kullanım Alanları
Özellikle otomobil tamirlerinde, çatlak ve çukurların tamir ve bakım işlemlerinde; kaportada oluşan yüzey hasarlarını gidermek için kullanılmaktadır. Hem çıplak hem de fiberglas üzerinde kullanılmaktadır.
Çelik macun, paslanmış, deforme olmuş delinmiş ya da bir nedenle çizilmiş, yırtılmış alüminyum, çelik, sac ya da demir yüzeylerde, yüzeyin düzeltilmesi ve boyaya hazır hale getirilmesi için uygulanan bir macun çeşididir.
İlgili 35 soru bulundu
Dokunma kuruması: 1 saat Son kuruma: 24 saat *Daha yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir. Gerekli yüzey düzeltme ve tamiratları yapılmalıdır.
SERTLEŞME: Devcon Paslanmaz Çelik Macun 13 mm kalınlığında uygulandığında 24°C'de 4 saat içinde sertleşir. Mekanik tesviye için gerekli olan tam kuruma süresi 16 saattir.
Fiberglas veya polyester fiber macunların (elyaflı polyester macun olarak da bilinir) içeriği cam elyafı ve metal parçacıklarından oluşur. Su emmediğinden özellikle otomotiv sektöründe araç dışındaki paslanmış yüzeylerde oldukça iyi bir performans sergiler.
Uygulama Alanları Beton ve mineral sıvalı pürüzlü yüzeylerin düzgün hale getirilmesinde, çatlakların doldurulmasında ve eski boyalı yüzeylerdeki kabarmış kısımların temizlenmesi ile oluşan yüzey bozukluklarının giderilmesinde alt kat kaplama malzemesi olarak kullanılır.
Epoksi macun; beton, plastik, çelik ve alüminyum gibi alanlarda oluşan çatlakları kapatmak amacıyla kullanılan yapıştırıcıdır. Genel olarak duvar ve zeminlerde meydana gelen kusur, çatlak ve eziklerin giderilmesi ve tamir edilmesinde kullanılır.
Dış cephelerde beton, brüt beton, çimento esaslı paneller (eternit, betopan...) gaz beton, sıva gibi mineral esaslı yüzeylerin dolgu ve yüzey düzeltilmesinde güvenle kullanılabilecek bir malzemedir.
Duvar onarım macunu, çeşitli duvar yüzeylerindeki çatlakları, delikleri ve bozuklukları kolayca tamir etmek için kullanılan etkili bir dolgu malzemesidir.
Akrilik Macun; dış cephelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş; akrilik esaslı, su bazlı, çeşitli mineraller ihtiva eden, kullanıma hazır, ince, yüzey düzeltme macunudur. Yüksek kaliteli katkı malzemeleri içerdiğinden su, nem ve darbelere karşı dayanıklıdır.
— BİBOYA İNCE AKRİLİK MACUN, yüzeyin pürüzlülüğ üne bağ lı olarak bir veya iki kat halinde, spatula veya esnek çelik mala ile uygulanmalıdır. — Macun uygulamasından 24 saat sonra, yüzeydeki bozukluklar, spatula izleri, zımpara ile giderilerek yüzey pürüzsüz hale getirilmelidir.
Esnek poIyester reçine esaslı, özel alüminyum metal pigment içeren doldurma gücü yüksek, tiksotropik yapıda, çok kolay çekim özelliği olan, yumuşak ve çok rahat zımparalanabilme özelliklerine sahip, zımpara ve çekim sonrası yüzeyde delik bırakmayan bir macundur.
Dâhili ve harici her türlü ahşap, sunta, MDF, metal yüzeylerde, sentetik boya uygulaması yapılacak her çeşit yüzey düzeltmelerinde güvenle kullanılır.
Genel amaçlı, iki bileşenli, çökme yapmayan, yüksek dayanım ve yapışma gücüne sahip epoksi esaslı bir dolgu macunudur.
İç ve dış cephelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş, Yüzeye nüfus ederek yüzey emiciliğini azaltan ve tozumayı engelleyen son kat boya tüketimini %15-20 oranında azaltan, kullanıma hazır astardır.
DYO Polyester Macun, dolgu ve yoklama macunu olarak kullanılabilir. Temizlenmiş çıplak sac, galvaniz, fiberglass, ahşap ve polyester yüzeyler, epoksi astarlı yüzeyler üzerine uygulanabilir.
İki bileşenli, dolgu gücü yüksek, çekimi kolay ve kolay zımparalanabilen elyaf (fiberglass) içerikli, polyester esaslı bir macundur. Yüksek yapışma özelliği olup, ağır hasar, çukur ve delikleri onarmak için geliştirilmiş özel amaçlı dolgu özellikli bir üründür.
Ürün Yüzey bozukluklarını gidermek amacıyla yüksek dolgu gücüne sahip, özellikle galvaniz ve aluminyum yüzeyler için özel geliştirilmiş, iki bileşenli, polyester esaslı bir macundur. Kullanım Alanı Otobüs, kamyon, taksi gibi motorlu araçlarda. İş makinalarında.
Macun aşaması zemindeki çatlak yağ, kir ve gevşek şap parçaları alındıktan sonra zemine epoksi astar uygulanır.Astar kuruduktan sonra zemin zımparalanıp temizlikten sonra epoksi astar, talk yada kalsit ile su eklenerek macun elde edilir ve zemine mala yardımı ile gereken yerlere uygulanır.
Diş Macununu Taze Tutmak İçin İpuçları
Keza, diş macununu banyoda saklarsanız, onu kapalı bir dolapta saklamak en iyisi olacaktır ve aynı durum diş fırçası için de geçerlidir.
Polyester macun sulu zımpara yapılabilir mi ? Polyesterlerin suyu seven süngerimsi bir yapısı vardır, dolayısıyla suyu hapseder bu sebeple boyada yüzey kusurları oluşabilir. Bu yüzden kuru zımpara sistemi kullanılmalıdır.
Polyester macunu, deliksiz, düzgün bir yüzey oluşturmaya yarar ve asla çatlama yapmaz. Bu polyester macunlardan en çok bilineni polikordur. Polikor; aynı özelliklere sahip bir türdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri