Günlük aldığımız Elementel magnezyum miktarı önemlidir. Günlük ortalama ihtiyaç kabaca erkekte 400 mg, kadında 300 mg olarak söylenebilir. Magnezyum eksikliği düşünülüyorsa günlük ihtiyacın üzerinde kullanılması önerilir. Magnezyumun etkinliği için D vitamininin yeterli düzeyde olması önemlidir.
Magnezyum ve çinkonun birlikte alındığında karşılıklı yararları vardır. Magnezyum vücudun çinko seviyelerini düzenlemesine yardımcı olurken; çinko, magnezyumun vücut tarafından etkili bir şekilde emilmesini sağlar.
Metabolizma için gerekli olan magnezyum da D vitamini ile birlikte kullanılabilir. Magnezyumun D vitamininin işlevi için yararlı olduğu bilinir.
Besinleri kaynatmak ve rafine etmek magnezyum içeriklerini düşürür. Gazlı içeceklerin içindeki fosforik asit magnezyum emilimini bozar. Gazlı içecek içmeyin. İşlenmiş etler ve peynirlerin içinde fosfor düzeyleri yüksektir, magnezyum emilimini azaltırlar.
Osteoporoz tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, bazı antibiyotikler, diüretikler ve mide koruyucu ilaçlar ile birlikte magnezyum takviyesi kullanmak sakıncalı olabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Magnezyum, D vitaminiyle birlikte kemik yoğunluğunu artırarak kemik sağlığını destekler. Yeterli magnezyum alımı, D vitamini eksikliği riskini azaltır ve D vitamini takviyelerinin etkinliğini artırır.
Magnezyum Takviyesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Magnezyum takviyesi alırken ve diğer tüm gıda takviyelerini kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mevcut bir sağlık probleminizin bulunup bulunmadığıdır. Özellikle ciddi bir böbrek rahatsızlığınız var ise hekiminize danışmanız çok önemlidir.
Vitamin takviyelerinin aynı anda alınmaması gereken bazı durumlar da vardır. Alınan farklı vitamin türleri birbirinin etkilerini olumsuz etkileyebilir. Buna örnek olarak A ve E vitaminlerinin K vitamininden ayrı olarak alınmasının gerekli olduğu gösterilebilir.
Çinkonun vücuda faydaları arasında kemik sağlığını desteklemesi de sayılabilir. Çinko kemik sağlığı için de önemli bir mineraldir. Özellikle kalsiyum, çinko ve magnezyum bir arada düzenli kullanıldığında kemik mineral yoğunluğunun artırılmasına destek sağlayabilir.
bunlarla beslendiğimizde magnezyum eksikliği görülmektedir. 4- Asitli gıdaların tüketimi (kola,soda vs magnezyumun emilmesini engeller.), kahve ve çay tüketimi (magnezyumun emilmesini engeller.) Kafein kullanımı da ayrıca magnezyum eksikliğine neden olmaktadır.
Magnezyum ve D3 vitamini takviyeleri, vücudun yeterince işlev görmesini sağlamak için birlikte alınabilir.
Kas Krampları: Kas kramplarına yatkın kişiler kombine magnezyum ve demir takviyesinden yararlanabilirler; çünkü magnezyum krampları hafifletmeye yardımcı olurken demir de kas fonksiyonunu destekler.
Kalsiyum ve magnezyum birlikte sinerjik olarak çalışmalıdır ve organizmada dengeli olarak bulunmalıdırlar. Magnezyum suda eriyen bir tuzdur. Bu nedenle kalsiyumun da daha fazla oranda suda erimesini sağlar. Eğer kan dolaşımınızda yeterli düzeyde magnezyum bulunmaz ise kanınızda bulunan kalsiyum eriyemez.
“Magnezyum normal kas fonksiyonuna, elektrolit dengesine, normal enerji oluşum metabolizmasına ve yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.” “B6 vitamini normal enerji oluşum metabolizmasına, normal homosistenin metabolizmasına ve yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.”
Fibromiyalji gibi kronik durumlarda ise “magnezyum malat” formunun etkili sonuç verdiğine dair birçok bilimsel kanıt mevcuttur. Bununla birlikte son çalışmalarda kaygı bozukluğu, depresyon ve uyku problemlerinin tedavisinde “magnezyum glisinat” formunun sakinleştirici etki sağladığı belirtiliyor.
Magnezyumu Hangi Saatte Almalıyım? Yemekten 2 saat sonra magnezyum emilimi için en uygun zamandır. Magnezyum Glisinat ve N-asetiltaurinatın akşam alınması, malat veya strat içeren formlarınsa sabah saatlerinde alınması tavsiye edilir. Magnezyum mide boşken alınmalıdır.
ZMA, genellikle yatmadan önce kullanılmaktadır. Yatmadan yarım saat önce ya da yemeklerden ve diğer takviye kullanımlarından en az bir saat sonra alınabilir.
Selenyum ve magnezyumun işlevselliğinin artırılabilmesi için birlikte alınması gerektiği öne sürülür. Her iki mineral takviyesinin de aynı anda kullanılması ko- suplemantasyon olarak adlandırılır.
Yapılan araştırmalar aç karnına B12 vitamininin B1 vitamini ve bakır ile birlikte alındığında, C vitamininin B12, E, A vitaminleri ve çinko ile birlikte alındığında daha fazla yarar sağladığını göstermektedir.
Aynı anda birkaç değişik vitamin hapı içmek zararlı mıdır? Doktor önerdikten sonra aynı anda birkaç değişik vitamin hapı içmenin zararı yoktur. Örneğin damar sertliği olanlara E ve C vitamini bir arada verilir.
D vitamini yağda eriyen bir vitamindir ve yağ oranı yüksek gıdalarla birlikte tüketildiğinde vücut tarafından daha iyi emilerek kan dolaşımına verilir. Bu nedenle avokado, fındık, tam yağlı süt ürünleri ve yumurta gibi sağlıklı yağlar içeren besinlerle birlikte alınması önerilir.
Magnezyum zayıf emilimi: Magnezyumun etkin bir şekilde emilmesine yardımcı olmak için yeterli miktarda B6 vitamini, D vitamini ve selenyuma ihtiyacımız vardır.
Vücudumuzda bulunan magnezyum rezervinin sürekli doldurulması gerekmektedir. Bir başka deyişle, bu mineralin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, vücuda sürekli olarak verilmesi gerekir.
Bu iki vitamin birlikte kullanıldığında vücutta yeterli seviyede vitamin emilimi sağlanır. Kolajen ise vücutta en yaygın ve bol miktarda bulunan protein türüdür. Kolajenin magnezyum ile birlikte kullanımı cildin gerilme mukavemetini düzenler. Magnezyum, hücrenin hücre dışı alanda kolajene bağlanmasını kolaylaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri