İmzalamak istediğiniz PDF belgesini veya formunu açın. Araç çubuğunda İmzala simgesini tıklatın. Alternatif olarak, Araçlar > Doldur ve İmzala seçimini yapın veya sağdaki bölmeden Doldur ve İmzala'yı seçin. Doldur ve İmzala aracı görüntülenir.
E-posta Güvenliği sekmesindeki Şifreli Posta'nın altında Giden iletilere dijital imza ekle onay kutusunu seçin. Varsa, aşağıdaki seçeneklerden birini de kullanabilirsiniz: Güvenlik bilgileri olan alıcıların iletiyi S/MIME, İmzalı iletiler gönderirken boş metin imzalı ileti gönder onay kutusunu seçin.
Elektronik imza; bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan (bilgiyi ileten tarafın oluşturduğu orijinal haliyle) ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini elektronik veya benzeri araçlarla garanti eden harf, karakter veya sembollerden oluşur.
İlgili 34 soru bulundu
Bireysel e-İmza Başvurusu için Gerekli Evraklar
Başvuru sahibinin üzerinde T.C. kimlik numarası açıkça yazılı nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesinin aslı, TÜRKKEP Nitelikli Elektronik Sertifika Taahhütnamesi ve Başvuru Formu.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
İmza ekleme veya silme
simgesine dokunun, sonra İmza Ekle'ye dokunun. simgesine dokunun. Yeni İmza'nın yanındaki oka dokunun, sonra eklemek istediğiniz imza türüne (ad, takma ad veya baş harfler gibi) dokunun. İmzanızı atmak için parmağınızı kullanın, sonra Bitti'ye dokunun.
Dijital İmzalar doğrulandığında, imza durumunu belirtmek için belge mesaj çubuğunda bir simge görüntülenir. Diğer durum ayrıntıları İmza panelinde ve İmza Özellikleri iletişim kutusunda görüntülenir.
e-İmza Başvuru İşlemleri
Online olarak ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra ön başvuru kodunuz ve başvuru belgeleri ile PTT Müdürlüklerimizi ziyaret ederek bireysel e-İmza başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Acrobat veya Acrobat Reader'da açılan bir PDF herhangi bir geçerli dijital imza içeriyorsa, belgenin üstünde "İmzalandı ve tüm imzalar geçerli.
Hayır. E-imza attığınız belge elektronik formatta olacağından ıslak imza atılamaz.
Elektronik İmza Birden Fazla Bilgisayarda Çalışır mı? Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Islak imza ile hazırlanmış evrakın çıktısının alınarak, imzacı olarak kimler tanımlanmışsa imzalatılması ve kurum içinde eski usullerle (evrakın fiziksel iletimi), kurum dışında posta yoluyla iletilmesi gereklidir. E-imzalanmamış veya çıktısı alınarak ıslak imza atılmamış evrakların geçerliliği bulunmamaktadır.
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır. Güvenli Elektronik İmza, elle atılan imzaya eşdeğerdir ve Güvenli Elektronik İmza ile oluşturulmuş veriler senet hükmündedir.
a) Türkiye Barolar Birliğinden aldığınız e-imzanızı içeren usb yi bilgisayarınıza takınız. c) Araçlar/imza kütüphanesi/akisp11 seçeneğinin seçili olduğundan emin olun, d) Araçlar/dökümanı imzala seçeneğine basın ve prosedürleri devam ettirin. Belgeniz E-İmzalanmıştır.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır.
Word belgesinin üst menüsünde yer alan Ekle sekmesine tıklayın. Daha sonra sırası ile İmza Satırı ve Microsoft Office İmza Satırı sekmelerini tercih edin. Karşınıza çıkan imza oluşturma penceresinde; imzalayan, imzalayanın unvanı, imzalayan kişinin e-posta adresi ve talimatlar bilgisini girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri