Ağrıları rahatlatır ve sinir ağrılarında etkili olabilir. Kasları gevşetir, kas performansını arttırır. Astım tedavisinde faydalı olabilir.
Magnezyum malat:
Malik asit meyvelerden elde edilen ve mitokondrilerde enerji üretiminde kullanılan bir moleküldür. Bu formu özellikle kas ağrısı, güçsüzlüğü ve kronik yorgunluk problemi olan hastalara iyi gelir.
Magnezyum; hücre bölünmesinde yer alır, dişlerin korunmasına katkı sağlar, kemiklerin korunmasını destekler, protein sentezine katkıda bulunur, kas fonksiyonlarına katkıda bulunur, enerji oluşum metabolizmasında görev alır, elektrolit dengesini sağlar, yorgun ve bitkin hissedilmesini engeller.
Kas İşlevini Destekler: Magnezyum, kasların düzgün çalışmasına yardımcı olur ve kas performansını artırır. Kas Kramplarını Önler: Magnezyum eksikliği, kas kramplarına neden olabilir. Magnezyum takviyesi alarak kas kramplarını önleyebilirsiniz.
Magnezyum minerali insan vücudunda en çok bulunan minerallerden bir tanesidir. Magnezyum eksikliğinin nedenleri değişiklik gösterebilmektedir. Magnezyum eksikliği insan vücudunda kas krampları, kronik ağrı gibi belirtilerle kendini gösterir.
İlgili 25 soru bulundu
Ağrıları rahatlatır ve sinir ağrılarında etkili olabilir. Kasları gevşetir, kas performansını arttırır. Astım tedavisinde faydalı olabilir. Spor performansını arttırabilir ve spor sonrası vücudun iyileşme süresini kısaltabilir.
Vücudumuzda bulunan magnezyum rezervinin sürekli doldurulması gerekmektedir. Bir başka deyişle, bu mineralin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, vücuda sürekli olarak verilmesi gerekir.
Magnezyum sağlık için kesinlikle gereklidir. Önerilen günlük alım miktarı, erkekler için günde 400-420 mg, kadınlar için günde 310-320 mg'dır. İhtiyacınız olan miktarı hem gıdalardan hem de takviyelerden alabilirsiniz.
Literatürde 2.570 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada, daha yüksek magnezyum alımı ile artan kas kütlesi ve gücü arasında ilişki olabileceği vurgulandı (7).
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.
B1 vitamini yani Tiamin, kas büyümesindeki en önemli vitamindir. Biliyorsunuz, antrenman yaparken kaslarınıza giden oksijen miktarı çok önemlidir.
Kas gelişimi için mineraller ele alındığında ise aslında protein grubundan pek çok besin gerekli minerallere de sahiptir. Magnezyum, kalsiyum, sodyum, potasyum gibi mineraller ve bromelain, guarana, kafein, morosil gibi ekstraktlar proteinler ile beraber kas gelişimine doğrudan etki eden besin değerleridir.
Magnezyum sitrat: Kaslarla ilgili şikayetler de tercih edilir. Kas ağrıları, bacaklardaki kramplar için faydalı olabilir. Kabızlıkta da kullanılabilir.
Magnezyum Sitrat
Dışkı gevşetici etkiye sahip olduğu da bilinen bir gerçektir.
Ankara: Türkiye Klinikleri; 2020. p.69-74. Magnezyum; egzersiz yapan bireyler ve sporcularda, enerji metabolizması, membranlar arası taşıma, kas kasılması, hidrasyon, oksidatif stress ve immun fonksiyon gibi birçok biyokimyasal reaksiyonda görev yapan önemli bir mineraldir.
Sporcuların magnezyum ihtiyacı, spor türüne, bireysel metabolizmaya ve beslenme alışkanlıklarına göre değişebilir. Magnezyumun vücuttaki en önemli işlevleri enerji üretimi, kas ve sinir fonksiyonları, kemik sağlığı ve bağışıklık sistemini desteklemektir.
Magnezyumun malat, sitrat ve taurat formlarının sabah alınması gün içinde daha enerjik olunmasına katkıda bulunur. Buna ek olarak magnezyum bisglisinat içerdiği glisin ile gece, uykudan önce alındığında uyku kalitesinin artmasına yardımcı olur.
Kullanım Şekli: Tavsiye edilen günlük alım miktarı 11 yaş ve üzeri yetişkinler için yemeklerden 2 saat sonra 1 veya 2 tablettir. Ürünün içeriğinde bulunan magnezyum; Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.
Ancak bazı takviyelerin etkili olması için alınması gereken özel zamanlar vardır. Birden fazla çeşidi olduğu için özellikle magnezyum takviyelerini kullanma zamanlarına dikkat etmeliyiz. Magnezyum glisinat formu hücre içine hızlıca ulaşarak daha iyi uyumanızı sağlayacağı için gece yatmadan önce alınmalıdır.
D vitamini ve k2 vitamini kemik sağlığı için ne kadar önemliyse magnezyum da bir o kadar önemlidir. Derimizde güneş ışınları yoluyla sentezlediğimiz veya dışarıdan takviye olarak aldığımız d vitamininin karaciğer ve böbrekte aktif hale dönmesi için magnezyuma ihtiyaç duyulmaktadır.
Magnezyum Fazlalığı Nedir? Nadir olmasına rağmen, aşırı dozda magnezyum yan etkilere neden olabilir. Genellikle magnezyum içeren takviyeler veya ilaçların alınmasından kaynaklanan aşırı magnezyum (hipermagnezemi) ishal, kusma ve kan basıncında düşüşe ( hipotansiyon ) neden olabilir.
Yetişkin erkeklerde günlük magnezyum gereksinimi 400-420 mg, Yetişkin kadınlarda ise 300-360 mg'dır.
Sinir Sistemi Sorunları: Fazla magnezyum alımı sinir sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir, uyuşukluk ve halsizlik gibi belirtilere neden olabilir. Kalsiyum Dengesizliği: Fazla magnezyum alımı, kalsiyum emilimini etkileyebilir ve kalsiyum eksikliği sorunlarına yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri