Magnezyum glisinat sinir, beyin ilişkili hatta mikrobiyota ilişkili durumlarda daha fazla faydalanım sağlamaktadır. Uzmanlar anksiyete (kaygı) bozukluklarında ise glisinat tavsiye etmektedir.
Kaygı, depresyon, stres, anksiyete ve uykusuzluğun azaltılmasına, sinir sistemini yatıştırmaya, PMS şikayetlerine, fibromiyaljiye, migrene yardımcı olabilir. Ayrıca bağırsak sağlığını da destekler.
Magnezyum glisinat bağırsaklardan kolayca emilir ve sakinleştirici özelliğe sahiptir. Glisin; anksiyete, uyku problemi, depresyon, stres, kalp hastalığı ve diyabet dahil çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılabilmektedir.
Magnezyum eksikliği nedeniyle, sinir sistemi problemleri, anksiyete ve depresyon gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Magnezyum eksikliği doğrultusunda ise; kalp hastalıkları, anksiyete, panik atak, depresyon, astım, kabızlık, diyabet, uykusuzluk, hipertansiyon, sinir problemleri ve osteoporoz gibi belirtiler görülebilir.
Depresyon, panik atak ve anksiyeteye neden olan ikinci bir olası nedense B6, B9 ve B12 vitamin seviyelerinin gereğinden düşük olması. Vücuttaki B12 vitamini seviyesini yükseltmek için kırmızı et, somon, karides, karaciğer, yumurta ve yoğurt gibi besinlerden faydalanabilirsiniz.
Fibromiyalji gibi kronik durumlarda ise “magnezyum malat” formunun etkili sonuç verdiğine dair birçok bilimsel kanıt mevcuttur. Bununla birlikte son çalışmalarda kaygı bozukluğu, depresyon ve uyku problemlerinin tedavisinde “magnezyum glisinat” formunun sakinleştirici etki sağladığı belirtiliyor.
Antidepresan, antiankisiyete ilaçları kullanırken doğru ve etkin B2-B6-B12 vitamini, magnezyum destekleri almak fayda sağlayacaktır.
Magnezyum glisinat bağırsaklardan kolayca emilir ve sakinleştirici özelliğe sahiptir. Glisin; anksiyete, uyku problemi, depresyon, stres, kalp hastalığı ve diyabet dahil çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılabilmektedir.
Magnezyum, sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Sinir hücrelerini sakinleştirir ve stres, anksiyete ve uykusuzluğa karşı koruma sağlar.
Kasların güçlendirilmesini ve protein sentezini sağlamaktadır. Sinir ve kas sisteminde gevşeme sağlamaktadır. Sinir ve kas sisteminde oluşan gevşeme sebebiyle anti-stres minerali olarak da adlandırılmaktadır.
İnsan vücudunda 300'den fazla enzim reaksiyonunda yer alan magnezyum, kas ve sinir fonksiyonu, kan şekeri seviyelerinin ve kan basıncının düzenlenmesi ve protein, kemik ve DNA yapımı, enerji üretimi ve bağışıklık sistemini desteklemek dahil olmak üzere vücuttaki birçok süreçte önemli rol oynar.
Passiflora ya da çarkıfelek bitkisi de panik atağa karşı kullanılabilecek bir başka doğal bitkisel üründür. Yine kedi otu kökü de kullanılabilen sakinleştirici ve rahatlatıcı bir bitkisel üründür. Yukarıda saydığım bitkiler yine çay olarak da tüketilebilirler. Ancak çay olarak alındıklarında etkileri daha azdır.
Bu ilaçlar gerek panik atakların gerekse beklentisel bunaltının ortadan kaldırılmasında çok etkilidir. Alprazolam (Xanax) ve klonazepam (Rivotril) panik atak tedavisinde ilk tercih anksiyolitik ilaçlardır. Diazepam ve lorazepam ise biraz daha yüksek dozlarda kullanıldıklarında panik ataklar üzerinde etkili olurlar.
B vitamini eksikliklerine dikkat!
Psikolojik bozukluklar genellikle; B1, B3 ve B12 eksikliği nedeniyle ortaya çıkar. Pirinç kabuğu, sebze-meyve, tam tahıl ürünlerinde bulunan B1 vitaminin eksikliği nörolojik sorunlara yol açabilir ve depresyona eğilimi artırır.
Osteoporoz tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, bazı antibiyotikler, diüretikler ve mide koruyucu ilaçlar ile birlikte magnezyum takviyesi kullanmak sakıncalı olabilir.
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.
Ancak bazı takviyelerin etkili olması için alınması gereken özel zamanlar vardır. Birden fazla çeşidi olduğu için özellikle magnezyum takviyelerini kullanma zamanlarına dikkat etmeliyiz. Magnezyum glisinat formu hücre içine hızlıca ulaşarak daha iyi uyumanızı sağlayacağı için gece yatmadan önce alınmalıdır.
Magnezyum vücutta en çok kullanılan besindir ve yeterli miktarda almazsanız vücutta eksikliği hissedilir. Magnezyum takviyesi sadece sinir sistemini sakinleştirmekle kalmaz, vücudunuzun stresle savaşmasına yardımcı olur.
Şart: Magnezyum malat (ve malat içeren çoklu preparatlar) SABAH/ÖĞLEN alınmalı. İyi olur: Magnezyum glisinat/biglisinat içeren preparatlar gece yatmadan önce alınırsa iyi olur. Fark etmez: Sitrat, taurat, treonat, orotat içeren preparatları istediğiniz zaman alabilirsiniz.
Magnezyum Eksikliğinde Görülen Hastalıklar Nelerdir? Bu mineralin eksikliğinin tedavi edilmemesi durumunda anormal kalp ritmi, astım, huzursuz bacak sendromu, kas krampları, kemik erimesi, migren atakları, nöbetler, vücutta uyuşma, kas zayıflığı, yüksek kan basıncı, zihinsel bozukluklar görülebilir.
Panik Atak Nasıl Geçer? Panik Atak Psikanalitik Psikoterapi ile kesin çözüm sağlamaktadır. Bu hastalık yanlış tedavi yöntemleri ve sadece ilaca insanlar yönlendirildiği için panik atak hastaları da bir süre sonra hiç geçmeyeceğini düşünür.
Yürüttükleri çalışmada OKB'si olanlarda kontrollere göre B12 eksikliğinin daha sık gözlendiğini göstermişlerdir (Hermesh, 1988).
Vitamin D değerinizi mutlaka kontrol edin!!
D vitamininden zengin gıdalar(süt,yoğurt peynir,yumurta sarısı)ve özellikle güneş ışınları kaygı ve öfke nöbetlerinin azaltılmasını olumlu bir şekilde etkileyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri