Re: Pillerde mah mı yoksa volt mu önemlidir Pil konusunda mAh değeri pilin barındırdığı güç kapasitesi, yani ne akdar yüksek mAh o kadar miktar güç. Volt değeri de verdiği gücün seviyesi.
Bu çerçevede kullanabileceğiniz 3.7 V pil 4200mah değerinde ya da 3.7 V 150 mah pil olabilir. Bu farklılık, cihazın gerektirdiği güce göre farklılık gösterir. Düşük enerji ile çalışan cihazlar çoğunlukla daha düşük mAh değerindeki piller ile çalışmaktadır. Cihazın enerji kullanımı arttıkça mAh değeri de artacaktır.
Pilin mAh değeri ne kadar yüksek olursa, tekrar şarj edilmeden önce bir cihaza o kadar uzun süre güç verir.
Amper-saat, elektrokaplama ve pil gibi elektrokimyasal sistem ölçümlerinde sıklıkla kullanılır. Yaygın kullanılan miliamper-saat (mAh veya mA·h), amper-saatin binde biridir (örn; 3,6 coulomb). Bir miliamper saniye (mAs veya mA·s), X-ray tanısal görüntüleme ve radyoterapide ölçüm birimi olarak kullanılır.
Batarya Kapasitesi (Tipik); mAh cinsinden ifade edilir ve bataryanın kapasitesini gösterir. Yüksek mAh değeri teoride bataryanın daha uzun dayanacağını gösterir ancak tüketim fazlaysa (müzik/video oynatma, sörf, ekranın büyük ve parlaklığın yüksek olması gibi) vaat edilen dayanma süresi kısalır.
İlgili 16 soru bulundu
Duracell Şarj Edilebilir AAA 900mAh piller, 100 kez yeniden şarj edilebilir ve Uzun Ömürlü İyon Çekirdekle, her pilden inanılmaz bir güç alırsınız. Ayrıca, cihazlarınıza hemen güç sağlayabilmeniz için önceden şarj edilmiştir ve kullanılmadıklarında 12 aya kadar dolu şarjlı kalırlar.
Aynı zamanda şarj aletinin çıkış gücü de powerbank çeşitlerinin şarj süresi üzerinde belirleyici olabiliyor. Örneğin Xiomi marka, 10.000 mAh powerbank modeli orijinal standart kablosu (5volt/2A) kullanılarak şarj edildiğinde 5,5 saatte doluyor.
3000 mAh 3.7 Volt Tablet Pc için 5 x 5 cm 3 kablolu Batarya - Pil | EFG Bilgisayar.
pil voltajı 14,4 volt ve kapasitesi 2000mah. şarj cihazı vçıkış voltajı 7,2-18 volt ve akım değeri 1,6 amper. öğrendiğim kadarıyla ben bu pilleri en sağlıklı 16 volt ile şarj edebilirmişim ve akım olarak ise 1 amper civarı idealmiş. 2 amper ile şarj etsem daha kısa sürede şarj olur ama bu sefer pilin ömrü kısalıyormuş.
Telefonların şarj aleti kaç watt olmalı dediğimizde watt hesaplanırken amper değeriyle volt değerini çarparız. Yani “1 Watt=1 Amper X 1 Volt”dur. Örneğin 5 volt 2 amper değerine sahip bir şarj cihazı 10 watt güce sahiptir.
3.7V piller için şarj kesme voltajı 4.2V ve deşarj kesme voltajı 3.0V'dir, bu nedenle pil açık devre voltajı 3.6V'nin altına düştüğünde şarja hazır olmalıdır. 4.2V sabit voltajlı şarj modunu kullanmak daha iyidir, şarj süresine dikkat edemezsiniz. 5V ile şarj etmek tehlikeli aşırı şarja eğilimlidir.
3.6V Li-Ion Lityum İyon 3.6V nihai şarj gerilimi 4.2V ± 0.05V.
İhtiyacınıza Yönelik 1.5 Volt Pil Çeşitleri
Ultra alkalin ve kalem gibi 1.5 volt pil çeşitleriyle elektronik ihtiyaçlarınızı hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
14.8 V 4S Lipo Pil-Batarya 1300 mAh 75C Teknik Özellikleri:
Voltaj: 14.8V.
Amper değeri powerbank'a göre değişiklik gösterebilmektedir. Amper değeri, powerbank'ın içerisindeki şarj kapasitesinin ne kadar hızda telefona veya diğer cihazlara aktarılacağını belirtmektedir. 1 Amper = 1000 mAh'dir. Genellikle bir powerbank'ın çıkışı 5 volt ve 1 Amper dir.
Bu nedenle, 100 watt'lık bir panel, güç watt'ı voltaj ve akımın ürünü olduğundan yaklaşık 5.5 amper elektrik çıkışı sunacaktır. Başka bir deyişle, 100 watt'lık bir güneş paneli saatte 5.5 amper üretecektir.
10000mAh kapasitesi ve 22.5W gücü ile telefonunuzu sorunsuzca şarj eder. Kablosuz şarj özelliği sayesinde herhangi bir yere bağ..
Çift Usb Portlu Beyaz Ev Şarj Adaptörü 5 Volt 2.4 Amper 12 Watt.
Pilin kapasitesi 3200mAh'dir, bu da tam şarj edildiğinde 3.2 amper saatlik bir enerji depolaması anlamına gelir.
20000 mAh'lik büyük bataryası ile pek çok cihazı en az 5 defa tam şarj edebilecek kapasitedir.
30000 mAh powerbank modelleri; akıllı telefonları yaklaşık 12 kez, tablet bilgisayarları 3 kez tamamen doldurabilecek kapasitededir.
Normal kullanımda ise 24 – 35 saate kadar dayanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri