Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mahkemeye verilen dilekçe nasıl takip edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mahkemeye verilen dilekçe nasıl takip edilir?

Vatandaşlar Türkiye genelinde taraf oldukları tüm dosyalara e-Devlet şifresiyle erişerek dosya içeriğindeki tüm evrakları inceleyebilir ve indirebilirler. Duruşma zabıtlarına ve kararlara ulaşabilirler. E-imza veya mobil imza alıp kullanarak adliyeye gitmeden internet üzerinden dosyalarına dilekçe gönderebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

MEB'e bağlı kurumlara verdiğiniz dilekçelerinizi takip etmek için sayfanın üst kısmında yer alan “Dilekçe Sorgulama” linkine ya da “Dilekçe Sorgulama” alanında yer alan “Giriş” butonuna tıklamak gerekir. Dilekçe sorgulama işlemleri için belgenin devamını okuyunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evraksorgu.meb.gov.tr

Dava dilekçemi nereden görebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Adliyeye verilen dilekçe kaç günde sonuçlanır?

Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexpera.com.tr

Dilekçe e devlette görünür mü?

Dilekçe sorgulama hizmeti 28/09/2018 tarihinden itibaren e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden sunulmaya başlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erzincan.meb.gov.tr

Uyap Vatandas Portalından Dava Nasıl Takip Edilir? Uyap Vatandaş Dilekçe Ekleme! #uyapvatandaş

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dilekçe ne zaman belli olur?

Aynı kanunun 7. Maddesine göre dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir. 8. Maddesine göre ise Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilen dilekçelerin, Dilekçe Komisyonunda incelenmesi ve karara bağlanması altmış gün içinde sonuçlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edb.adalet.gov.tr

UYAP üzerinden dilekçe nasıl gönderilir?

Giriş yapıldıktan sonra UYAP Vatandaş portalının sol tarafta yer alan menüsünden “dosya sorgulama” bölümüne girmek gerekiyor. Bu seçenek tıklandıktan sonra ilgili dava için yazılan dilekçenin gönderimi sağlanabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Dava dilekçesi davalıya ne zaman ulaşır?

DAVAYA CEVAP SÜRESİ

Maddesine göre; “Dava dilekçesi, mahkeme tarafından davalıya tebliğ edilir. Davalının iki hafta içinde davaya cevap verebileceği tebliğ zarfında gösterilir.” Hükümde açıkça belirtildiği üzere cevap dilekçesi verme süresi tebliğden itibaren iki haftadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arslanavukatlikburosu.com

Dilekçeye cevap gelmedi ne yapmalıyım?

Dilekçe kanununda 30 gün içinde cevap verilir diyor. 60 gün içerisinde verilmemesi istemin reddi anlamına geliyor. Bu durumda 60 günün bitiminde 60 gün içerisinde idari yargıda zımnen reddin iptali istemiyle dava açılabilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Dilekçe kabul edilmek zorunda mı?

Dilekçenin her daim kabul edilmemesi, dilekçe hakkının kullanmasının engellenmesi suçu oluşturmayacaktır. Dilekçenin kabul edilmemesi, hukuki bir neden olmadan reddedilmelidir. Dilekçe hakkı, sözlü olarak yapılan başvuru ile gerçekleşecek ise ispatı açısından önemli bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

E devletten dava takibi nasıl yapılır?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

UYAP üzerinden dava takibi nasıl yapılır?

Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Mahkeme dosyası nasıl takip edilir?

E-devlet hizmetini kullanarak e-devlet şifresine sahip olan bütün vatandaşlar, e devlet dava sonucunu öğrenme ya da UYAP dosya sorgulama işlemlerini kolaylıkla yapılabilir, e devlet UYAP vatandaş giriş ekranı sistemine ulaşabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Dilekçeye ne kadar sürede cevap verilir?

Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Evrak takibi nereden yapılır?

Gelişmelerin ardından 'EYT evrak takibi nasıl yapılır?' sorusu vatandaşların merak ettiği konular arasında yerini aldı. E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Dilekçeye kim cevap verir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi dâhil tüm makamlara dilekçe ile başvuru yapılabilir. Bu makamlar gecikmeksizin bu dilekçelere cevap vermekle görevlidir. Bu görevi yerine getirmeyen kamu görevlisi Ceza Kanunumuza göre suç işlem olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ugurcaglar.av.tr

Dilekçeye cevap verme süresi geçerse ne olur?

Dava tarihinde yürürlükte bulunan 6100 Sayılı HMK.nun 128. maddesinde “Süresi içinde cevap dilekçesi vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılır” hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Dava dilekçesi tebliğ edilmezse ne olur?

Dava dilekçesi tebliğ edilmeden dosya üzerinden görevsizlik kararı verilmesi HMK`nın 27. maddesinde düzenlenen hukuki dinlenilme hakkına da aykırılık oluşturmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Davalı cevap vermezse ne olur?

Davalı, cevap dilekçesinde yeni vakıalar (maddi ve usûl hukukuna dayanan savunma araçları) ileri sürerek davacının iddialarının haksızlığını ispat etmeye çalışacaktır4. Davalının davaya cevap vermemesi ise, davanın inkâr edilmiş sayılması sonucunu doğuracaktır (HMK m. 128).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.deu.edu.tr

Dava dilekçesi verildikten sonra ne olur?

Talep sonucunun ayrı bir dilekçe ile açıklanması halinde; bu dilekçe ya dava formu ile birlikte ya da dava formunun tebliğinden itibaren on dört gün içerisinde davalıya tebliğ edilir. Dava formu davalıya tebliğ edildikten sonra davalı davayı kabul edebilir. Davayı kabul etmesi halinde davalı bir kabul formu hazırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Mahkeme tebligatı kaç günde gider?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ptt.gov.tr

Bir dava kaç gün sürer?

Açtığınız davanın niteliği, taraf sayısı ve konusunu bilmeden bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Ülkemizde davalar ortalama 1-2 yıl sürmekte olup bu süre değişkenlik göstermektedir. Örneğin anlaşmalı boşanma davası 2 hafta ile 3 ay arasında bitebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oguzozdemir.av.tr

Dilekçe Uyapa ne zaman düşer?

İlgili hüküm gereğince elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda bitmektedir. İlgili yönetmelikte de elektronik ortamda yapılacak işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00.00'a kadar yapılması gerektiği belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavasoglu.av.tr

Bir davanın sonucu UYAP a ne zaman düşer?

Mahkemece, tüm dosya kapsamına göre, davanın yasal süresinde açılmaması nedeniyle ve dava şartı yokluğundan dolayı usulden reddine karar verilmiştir. 6100 S.K. 445/4 “Elektronik İşlemler” başlığı taşıyan hükmü “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter.” şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Mahkeme duruşma zaptı UYAP a ne zaman düşer?

Mahkeme Kararı Uyap'a Ne Zaman Düşer? Mahkeme kararının Uyap'a düşmesi için, davanın mahkemeye ulaşması ve iddianamenin kabul edilip esas numarası alması gerekir. Bu süreç tamamlandığında dava Uyap'a yansır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr
Önceki makale
Bebeklerde sarılık evde geçer mi?
Sonraki makale
Cevşen de ne yazıyor?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT