Bu sunucu birçok farklı isimle adlandırılabilir; standart bir örnek olarak, smtp.ihs.com.tr'yi verebiliriz. E-posta istemciniz, e-posta adresinizi, alıcının e-posta adresini, mesaj içeriğini ve ekleri sunarak SMTP sunucusuyla iletişim kurar. SMTP sunucusu alıcının e-posta adresini, özellikle de alan adını işler.
Giden posta sunucusu için sunucu adına mail.hostedemail.com yazmalısınız. Kullanıcı adı alanına kurulum yaptığınız mail adresini girin.
Gelen ve giden sunucusu için aynı bilgileri giriniz; POP seçeneğini işaretleyiniz. Sunucu Adı kutucuğuna posta sunucu adresinizi (mail.siteniz.com) yazınız. Kullanıcı Adı [email protected] şeklinde e-posta adresinizi yazınız.
Gelen Posta (IMAP) Sunucusu: imap. <hizmet adı>.com. Gelen (POP) Sunucusu: pop.<hizmetin adı>.com. Giden Posta (SMTP) Sunucusu: smtp.<hizmetin adı>.com.
1- Android cihazımızın Ayarlar menüsü içerisinden “Hesaplar” sekmesine giriş yapalım. 2- “Hesap ekle” butonu ile mail hesabımız için format seçimi ekranına geçiş yapabiliriz. 3- Hesap ekle menüsü içerisinden “Kişisel (IMAP erişimi)” mail formatını seçerek kuruluma devam edebiliriz.
İlgili 23 soru bulundu
IMAP birden çok cihazdan e-postanıza erişmeniz için bir avantaj sağlamaktadır. POP'da ise durum biraz sıkıntılıdır. Çift yönlü erişim olmadığı için, bazen bu tarz bağlantılarda iletileriniz kaybolabilir, silinebilir ya da yapmış olduğunuz senkronizasyonu göremeyebilirsiniz.
Gelen Posta Sunucuları alıcı tarafına ait Mail Server'dır ve gönderilen E-postayı almakla görevli olduğu için bu şekilde adlandırılır. SMTP protokolü sayesinde iletilerek internet ortamında taşınan E-postayı belirli kontrollerden sonra, SSL, TLS benzeri bir şifreleme varsa çözerek saklayan sunuculardır.
Mail Server (Mail Sunucusu), kullanıcılar için tüm elektronik postaları bir ağ üzerinde tutan uzaktaki veya merkezi sunucudur. Mail Server'ı tıpkı fiziksel bir postaneye benzetebiliriz.
Adlandırma kuralları Sunucu adları, DNS etiketlerinin noktalarla birleştirilerek oluşturulan serilerdir ve aynı zamanda alan adlarıdır. Örnek olarak "tr.wikipedia.org" bir sunucu adıdır.
Gelen iCloud Mail sunucusuyla ilgili IMAP bilgileri
Kullanıcı adı: Bu, genellikle iCloud Mail e-posta adresinizin adıdır (ör. johnappleseed; [email protected] değil). E-posta istemci uygulamanız e-posta adresinizin yalnızca ad kısmını kullanarak iCloud'a bağlanamıyorsa tüm adresi kullanmayı deneyin.
Kurulum adımları
Cihazda veya uygulamada, sunucu adresi olarak smtp.gmail.com yazın.
İphone email ayarlarında kurumsal posta kullanıyorsanız, gelen posta ve giden posta sunucuları SSL hatası verebilir. Bu iPhone ekranına “Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor” olarak gözükür ve altında da “Ayrıntılar” ve “Vazgeç” butonları olur. Bu hatayı çözmek için gelen (POP veya IMAP) SSL ve SMTP SSL kapalı olmalıdır.
Sunucu, elektronik ortamdaki verilerin kullanıcıların erişebileceği şekilde barındırıldığı bir sistemdir. Sunucu denildiğinde akla ilk olarak fiziksel olarak varlığı bulunan bir cihaz gelse de, esasında yalnızca bir cihaz değil, aynı zamanda veri barındırma hizmetine imkan tanıyan özel yazılımlar gerekmektedir.
Apple Kimliği oluşturduğunuzda bir e-posta adresi girersiniz. Bu e-posta adresi, sizin Apple Kimliğiniz ve Apple Music ile iCloud gibi Apple hizmetlerine giriş yapmak için kullanacağınız kullanıcı adınızdır. Aynı zamanda hesabınızın irtibat e-posta adresidir.
Gmail SMTP ayarları aşağıda şekilde olmalıdır: SMTP Sunucusu: smtp.gmail.com. SMTP Kullanıcı Adı: Tam Gmail kullanıcı adınız (eposta adresiniz), örneğin [email protected]. SMTP Şifresi: Gmail şifreniz.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protokol- Version 3), Microsoft Outlok Express , Netscape Messenger ve Mozilla Thunderbird gibi e-postalarınıza kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayan ve aralarında bazı farklılıklar bulunan e-posta okumas servisleridir.
IMAP, Internet Message Access Protocol, yani Internet Mesaj Erişim Protokolüdür. POP sunuculardan farkı; sunucu ve istemci (yani e-postayı okuduğunuz cihaz) arasında çift yönlü bir iletişim protokolü olmasıdır. Bu sayede POP3 sunucularındakinden farklı olarak istemci cihazda yaptığınız işlemler sunucuya aktarılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri