Alıcı önce geri çağırma iletisini açarsa, orijinal ileti silinir ve alıcıya, gönderen olarak sizin iletiyi kendisinin posta kutusundan sildiğiniz bildirilir. Alıcı önce orijinal iletiyi açarsa, geri çağırma başarısız olur ve eski ve yeni iletilerin her ikisi de kullanılabilir.
Gmail ekranının sağ üst köşesinde yer alan 'Ayarlar' bölümünden 'Göndermeyi geri al' seçeneğinin aktif hale getirilmesi durumunda gönderilen bir e-mail alıcının e-posta adresine düştükten sonra dahi silinebilecek.
Google Play ve App store üzerinden Android ve iOS cihazlarınıza indirip giriş yaparak kullanabileceğiniz Gmail mobil uygulaması üzerinden gönderdiğiniz bir maili de aynı şekilde geri alabilirsiniz.
Dosya menüsünde Posta > Seçenekler'iseçin. İzleme altında, iletinin alıcının e-posta sunucusuna teslim edildiğini onaylayan Teslim alındı bilgisi'ni veya alıcının iletiyi görüntülediğini onaylayan Okundu bilgisi onay kutusunu seçin.
İletiyi seçtiğinizde veya çift tıkladığınızda ayrı bir pencerede açılır. Dosya > Bilgi seçeneğini belirleyin. İletiyi Yeniden Gönder veya Geri Çağır > Bu İletiyi Geri Çağır... seçeneğini belirleyin ve iki seçenekten birini seçin. Gönderilen iletiyi geri çekmek için Bu iletinin okunmayan kopyalarını sil'i seçin.
İlgili 21 soru bulundu
Gönderdiğiniz bir e-postayı geri almaya karar verirseniz e-postanın gönderimini iptal etmek için kısa bir süreniz vardır. Göndermenizin hemen ardından iletinizi geri alabilirsiniz: Sol altta, "İleti gönderildi" mesajı ve "Geri al" ile "İletiyi göster" seçenekleri gösterilir. Geri al'ı tıklayın.
Gmail ayarlarınızdan önceden gönderilen iletilerin geri alınması için ayarlarınızı yaptıysanız iletiyi gönder tuşuna bastıktıktan sonra 30 saniye içerisinde iletinin gönderilmesini iptal edebiliyorsunuz. Bu süre geçtikten sonra alıcının gelen kutusuna girmiş olan iletinin geri alınması, silinmesi mümkün değildir.
E-posta hesabınız saldırıya uğradıysa, hassas veriler hızlı bir şekilde yanlış ellere geçebilir. Bilgisayar korsanları çevrimiçi ödeme hizmetlerinize erişebilir, sizin adınıza alışveriş yapabilir, şirket sırlarını açığa çıkarabilir ve bulduğu diğer bilgilerle size şantaj yapabilir.
İnternete bağlıyken bir metin mesajı gönder.
Arkadaşın (okundu bilgileri açıksa) mesajını okuduğunda, "Okundu" kelimesini ve onun altında bir zaman damgası göreceksin. Arkadaşın "onun" mesajını okuduğunda benzer bir şey görecektir. Eğer internete bağlı değilsen mesaj bunun yerine SMS şeklinde gönderilecektir.
Teslim edildi: Mesajınız alıcının telefonuna veya bağlı cihazlarına teslim edilmiş ancak henüz alıcı tarafından görülmemiştir. Okundu veya Görüldü: Alıcı mesajınızı okumuş veya gönderdiğiniz resmi, ses dosyasını ya da videoyu görmüştür.
İletileri silme
Sildiğiniz iletiler 30 gün süreyle çöp kutusunda tutulur. Bu sürenin sonunda iletiler kalıcı olarak silinir.
Organizasyon dışındaki kişilere gönderilen email'ler geri çekilemez. Söz konusu email'in alıcı tarafından henüz okunmamış olması gerekir. İleti geri çekme isteğinin başarısız olmasına en sık neden olan etken budur. Söz konusu email'in halen alıcının Gelen Kutusunda (Inbox) bulunuyor olması gerekir.
Klasördeki birden çok e-postayı hızla silebilir ve yine de okunmamış veya önemli e-postalarınızı daha sonrası için koruyabilirsiniz. Birbirini takip eden e-postaları seçmek ve silmek için, ileti listesinde ilk e-postaya tıklayın, Shift tuşunu basılı tutun, son e-postaya tıklayın ve ardından Delete tuşuna basın.
Gönderilen e-postayı geri alma
E-postayı gönderdikten sonra fikrinizi değiştirmek için on saniyeniz vardır. E-postayı geri çekmek için ekranın en altındaki Göndermeyi Geri Al'a dokunun.
Genel olarak gönderilen emailler birkaç saniye içerisinde alıcıya ulaşır. Fakat bazen bu süre beklenenden daha uzun sürer. Bu gecikmeleri azaltmak ya da ortadan kaldırmak için bu aracın çalışma sistemini bilmeniz gerekir. Gönderdiğiniz emailler bilgisayarınızdan direkt olarak alıcının bilgisayarına ulaşmaz.
İnsanlar istedikleri takdirde mesajların okunup okunmadığı bilgisini veren mavi tik özelliğini kapatabiliyor. Okundu bilgisi kapalı olan birine mesaj gönderdiğinizde gri tik maviye dönmüyor ve kişinin mesajınızı görüp görmediğini anlayamıyorsunuz.
Kısacası, evet, engellenen bir numaraya mesaj gönderebilir veya hatta çağrı atabilirsiniz, Karşı tarafa bunlar iletilir. Ancak o da sizi engellediyse hiçbir şekilde mesajlarınızı ve çağrılarınızı göremez.
Unutmayın! Aynı durum sizin içinde geçerli. Okundu bilgisini kapattığınız için sizde başka kişilerin durumunuza baktığını göremezsiniz. Aynı şekilde gönderdiğiniz mesajı okuyup okumadıklarını anlayamazsınız.
Phishing, dolandırıcıların rastgele kullanıcı hesaplarına e-mail gönderdikleri bir çevrimiçi saldırı türüdür. E-postalar, bilinen web sitelerinden veya kullanıcının bankasından, kredi kartı şirketinden, e-posta veya internet hizmeti sağlayıcısından gönderilmiş gibi gözükür.
"Linklere tıklamayın, şikayet edin"
Bu maillerin kesinlikle açılmaması gerektiğini vurgulayan Koçal, "Bu mailler virüslü olabiliyor ve cihazlara zarar verebiliyor. Ayrıca maillerdeki linklerde yer alan virüs aracılığıyla cihazlarımıza bir program gönderilebiliyor. Bu program bilgilerimizi karşı tarafa aktarılabiliyor.
Hiçbir şekilde çalınamaz, maile telefon onayı yaparsan mümkün değil o iş.
Ertelediğiniz epostalarınız Gmail'inizin içinde bulunan “Erteleme” kutusuna gider. Dilerseniz ayarladığınız saat gelmeden de erteleme kutusuna gidebilir ve epostalarınıza ulaşabilirsiniz. Bu özelliği, hem web sitesi hem de mobil uygulama içerisinden kullanabiliyorsunuz.
Gmail kullanımı sırasında, Gmail kuyruğa alındı sorunu ile karşılaşılması mümkün olmaktadır. Özellikle mobil cihazlardan mail gönderilmek istenmesi durumunda mail gitmediği zaman sıraya alınmaktadır. Mail attığınız kişiye ulaştırılamadığı takdirde Gmail kuyruğa alındı uyarısı ile karşılaşılmaktadır.
Klasör listesinde Gönderilmiş Öğeler'e tıklayın. İpucu: Gönderilmiş Öğeler klasörünü görmüyorsanız, klasör listesini genişletmek için hesap klasör > yanındaki oka (>) tıklayın. Görüntülemek istediğiniz iletiyi seçin. Arama seçeneğini kullanarak e-postaları hızla arayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri