Main() metodu C# dilinde bir programın bütün işlevini yaptıran ana metottur. Programın kullanacağı bütün deyimleri tek başına içerebileceği gibi, modüler yapıda yazılan programlarda öteki sınıflarda tanımlanan metotları ve değişkenleri çağırır ve belirlenen sırayla işleme sokar.
Java'da bir program çalışacağı zaman, kodlar ilk olarak main metodu içerisinden başlar. Main metodu sayesinde derleyiciye, programı buradan başlatılması konusunda referans oluşturulur. Artık programı çalıştırdığımızda, derleyici ilk olarak main metodu okuyup sonrasında gerekli işlemleri yapacaktır.
Metotlar ve alanlar staticolarak tanımlanabilir. static olma durumunun en bilinen örneği Main() metodudur. Main(), herhangi bir nesne oluşturulmadan önce çağırılması gerektiği için static olarak tanımlanmıştır. Başka bir deyişle de bir nesne metodun üreteceği sonucu etkilemeyecek ise o metot static olarak tanımlanır.
Main yöntemi, bir C# uygulamasının giriş noktasıdır. (Kitaplıklar ve hizmetler giriş noktası olarak bir Main yöntem gerektirmez.) Uygulama başlatıldığında, Main yöntemi çağrılan ilk yöntemdir.
Programı çalıştırdığınızda, main yönteminin hangi sınıfta olduğunu belirtirsiniz. main yöntemi aşağıdaki gibi özel bir deklerasyona sahip olmalıdır. main metodu, programı başlatan kod tarafından çağrılması gerektiğinden herkese açık(public) olmalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Malumunuz C/C++ programa dillerinde kullanılan ana fonksiyon "main(){}" fonksiyonudur.
“Void” kelimesi, bu anahtarı kullanırken geriye bir şey döndürmediğini söyler. Yani, sen anahtarı kullanarak odana girersin, ama anahtar geri dönmez. Sen sadece odana girersin, başka bir şey yapmaz. “Main” kelimesi, bu anahtarın programın ana bölümünü temsil ettiğini söyleyen şeydir.
Herhangi bir şey geri döndürmeden sonlanabilicegini ifade eder.
C#'ta bir metot, belirli bir işlevi yerine getirmek için kullanılan bir kod bloğudur. Metotlar, bir veya daha fazla parametre alabilir, bir değer döndürebilir veya belirli bir işi gerçekleştirebilir.
void: Bu ifade değer döndermeden yapılacak fonksiyonel işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılır. Diğer tarafa sonucu göndermez sonuc ya o class içerisinde kalır ya da ekrana yazdırılabilir. static: Bu ifade ile yazılan bir fonksiyona erişmek için herhangi bir nesnenin türetilmesine gerek yoktur.
Static Üyeler
Static olmayan üyeler nesne bazında yaratılırken static sınıf üyeleri uygulama çalıştığı sürece kendilerine atanan veriyi tutarlar. Yani yukarıdaki örnek için konuşursak, "Isim" ve "Soyisim" her nesne yaratıldığında başlangıç değeri olarak null alır, ataması yapıldığındaysa nesne bazında değerini tutar.
Static Kullanımı
Java'da Static deyimi, sınıf değişkenlerini ve ya sınıf metotlarını tanımlarken kullanılır. Eğer bir sınıfa ait değişkenlerin başına "static" yazılırsa, o değişkenler artık sınıf değişkeni olurlar. Sınıf değişkeni olarak tanımlanan değişkenler, her nesne oluşturduğumuzda ayrı ayrı oluşmazlar.
static anahtarı ilgili değişkeni nesne değişkeni durumundan sınıf değişkeni durumuna geçirmiştir. Yani değişken nesneye bağlı değil, sınıfa bağlıdır. Ve ilgili sınıftan oluşturulan bütün nesneler için ortak bir değişken haline gelmiştir.
C# ile komut satırından uygulama çağırmak için args parametresi kullanılır. args değişkeni girilen parametrelerin tutulduğu dizinin ilk elemanını işaret eder.
Metot, (Fransızca Méthode 'dan) bir amacın gerçekleştirilmesi için izlenen yol ya da usuldür. Yöntem, düzen, tarz, usul. Metot Etüdü, daha kolay, ucuz ve etken yöntemlerin geliştirilmesi amacıyla mevcut yolların sistematik incelenmesi.
Metot nedir? Program içerisinde bir işi, bir görevi yerine getirmek için yazılmış alt programlara metot denir. Metotlar uygulama içerisinde çağırılana kadar herhangi bir işlem yapmazlar. Bir metodun çalışması için o metodu çağırmamız gerekmektedir.
Bir sınıfın kurucusu, sınıf içinde tanımlı olan, sınıfın adını alan ama değer kümesi olmayan özel bir metottur. Görevi sınıfa ait bir nesne yaratmaktır. metodu (kurucu, constructor) kendiliğinden çalışır. O metodun (kurucu) ayrıca çağrılmasına gerek olmadığı gibi, çağrılması da mümkün değildir.
Constructor (yapıcı metot), bir sınıftan bir nesne örneği (instance) oluşturulduğunda çağrılan özel bir üye metottur. Bir constructor, sınıfın başlangıç durumunu ayarlamak ve örnek oluşturma sürecinde gerekli başlatma işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır.
Encapsulation nesne yönelimli olan programlamada yer alan herhangi bir nesnenin yöntemlerini, değişkenlerini ve özelliklerini diğer nesnelerden saklayarak, bunlara erişimini sınırlandırır. Bunun sonucunda ise yanlış kullanımlardan koruyan farklı bir konsepttir.
Java'da bir program yazmak istersek main metodu olması şarttır. Programı başlattığınız zaman JVM'nin kodları çalıştırmak için yazılmış onlarca sınıf içinden nereden başlaması gerektiğini bilmesi gerekir ve JVM'de main metodunu arar ve oradan çalışmaya başlar. Kısacası sistem main(ana) metodundan çalışmaya başlar.
Ancak bazı durumlarda sabit metotlar (static methods) tanımlanabilir. Bu metotlar bir nesne ile var olmayan ancak sınıfın kendisinde tanımlı metotlardır. Yani bu metodun çalışması için o sınıftan bir nesne üretilmesi gerekmemektedir. Bu anlamda sabit metotlara, sınıf metotları (class methods) ismi de verilmektedir.
Statik yöntemler, sınıfın herhangi bir örneğine değil sınıfına ait olduğundan aşırı yüklenebilir ancak geçersiz kılınamaz. Bir alan olarak static const bildirilemiyor olsa da, sabit alan temelde davranışında statiktir. Türün örneklerine değil türüne aittir.
int main(); int main(int argc, char *argv[]); içinde main hiçbir dönüş değeri belirtilmezse, derleyici sıfır dönüş değeri sağlar.
void setup
Arduino'nun ilk çalışmasında gerekli olan atamaların ve tanımlamaların yapıldığı fonksiyondur. Sadece bir defa çalışır , reset butonuna bastığımızda veya yeniden başlatığımızda tekrar bir defa çalıştırılır. void ifadesi değeri olmayan fonksiyon olduğunu belirtir.
Void setup başlangıç ayarlarıdır ve genelde burada giriş çıkış ayarları yapılır. Void loop ise sürekli çalışan ana programdır.Void setup sadece bir defa çalışırken void loop bir döngü olup sürekli baştan sona çalışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri