Kapı gıcırdamasına sebep olan bir başka etken ise kirlenmeler ve menteşeler de biriken tozlardır. uçlarından içine doğru yağı damlatabilirsiniz. Makine yağını pamuk ve selpak yardımı ile menteşelerin içine kolayca akıtabilirsiniz. durumlarda bu işlemi zeytin yağı ile yapabilirsiniz.
Bu, kolza yağı veya zeytinyağı gibi bir yemeklik yağ olabilir. Menteşenin oyuğuna bir uçla veya bıçak ucuyla uygulanabilir. Elbette alternatif olarak klasik WD-40 çok amaçlı ürün kullanabilirsiniz. Bu, yağlanacak yere nüfuz eder ve bulaşma özelliği daha fazla gıcırdama gürültüsünü önler.
İşlemi olabildiğince kolay ve temiz hale getirmek için bir pipet veya yağ tenekesi kullanabilirsiniz. Menteşelere birkaç damla zeytinyağı sürün. Bu sayede menteşeniz gıcırdama yapmayacaktır.
Kapı kilit bakımı kilit göbeklerinin ve kontak kilitlerinin yağlanması ve bakımı için özel geliştirilmiştir.
Kapının menteşelerinin her birine, yağlama spreyini yaklaşık 10 saniye boyunca uygulayın. Bu, kapının daha yumuşak bir şekilde açılmasına yardımcı olacaktır. Ardından, kapının kilit mekanizmasına yağlama spreyini uygulayın. Bu, kilit mekanizmasının daha iyi çalışmasını sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Kapı gıcırdamasına sebep olan bir başka etken ise kirlenmeler ve menteşeler de biriken tozlardır. uçlarından içine doğru yağı damlatabilirsiniz. Makine yağını pamuk ve selpak yardımı ile menteşelerin içine kolayca akıtabilirsiniz. durumlarda bu işlemi zeytin yağı ile yapabilirsiniz.
Küçük miktarlarda kullanılan WD 40 yağlayıcı karışıklığı ve sıkışmış parçaların kolayca ayrılmasını sağlar. Kapı gıcırtısı WD 40 spreyin en basit kullanım alanlarından biridir.
Evinizin, işyerinizin veya otomobilinizin kilitlerini belirli periyotlarla yağlamanız, kullandığınız kilidin ömrünü uzatacağı gibi ileride oluşabilecek problemlerin de önüne geçilmesini sağlayacaktır.
Lityum esaslı gres kullanılabilir. Sprey olanları böyle ince yerlerde daha iyidir. Ama iki kapı için bir kutu gres almaya gerek yok, veya spreyler de her yerde bulunmaz. Motor yağı kullanılabilir.
Tek yapmanız gereken menteşeye WD-40 püskürtmek ve fazlalığı mikrofiber bir bezle temizlemek. İşte bu kadar kolay! Hanımefendiler ve beyefendiler, işte sonuç! Artık kapınız açıldığında kendinizi bir korku filmi sahnesinde gibi hissetmeyeceksiniz.
İlk olarak kapı gıcırtısı için yağ seçmeniz gerekir. Genelde su bazlı yağlar tercih edilir zira bu tür yağlar pas oluşumunu engellerken gıcırtıyı da önler. Yağlama işlemine başlamadan önce kapı kolunun çevresini korumak adına bir bez veya kağıt havlu yerleştirmekte fayda vardır.
gres yagı yerine vazelin kullanılabilir . fakat vazelin genelde kaucuk veya slikon gibi parçaların yaglanmasında daha etkili olur .
Parça, konumu itibariyle dışarısı ile de temas halindedir. Bu yüzden kauçuk contanın içi yoğun toz kalıntısıyla baş başa kalır. Bu da ses oluşumunun nedeni olarak karşımıza çıkar. Yağ Eksikliği aracınızın kapısında sese yapar.
Sıra geldi doğal malzemelere: Mısır nişastası, tuz, un veya bebek pudrası kullanabilirsiniz. Elinizde olan malzeme hangisi ise lekenin üzerine dökün ve en az 10-15 dakika lekeye hiç dokunmayın.
Araç içerisinde yağ kalmadığında filtre aparatı ile yağ filtresi sökülmeli ve değiştirilmelidir. Aracın yağı döküldükten ve filtresi değiştirildikten sonra motor yağı kapağı açılmalıdır. Hazneye aracın kullanım kılavuzunda belirtilen yağ, yine kullanım kılavuzunda belirtilen miktar aşılmamak kaydıyla eklenmelidir.
Yağ çubuğunu, motorun yan tarafında, alt kısımlarda bulabilirsiniz. Çubuğu elinizle, saat yönünün aksine doğru çevirerek çıkarın ve bir bez veya kağıt peçete ile silin. Ardından çubuğu, dişlere yaslanacak şekilde yağ çubuğu deliğine geri koyun; bu aşamada çubuğu yerine vidalamak istemezsiniz.
Bence en temizi kapı fitillerine vazelin sürmek, O anda bu imkansız ise, motor yag çubugunu çekip bez ile bu yagdan faydalanılabilir. Bu yapılmaz ise kapı fitilleri buzlanmada parçalanabiliyor. Fitiller için vazelini tavsiye ediliyor gerçekten.
Kapı fitilleri temizliğinin sonrasında Polytop Plastik Yenileyici ile koruma yapılması büyük önem taşımaktadır. Polytop Plastik Yenileyici ile yapılan bu uygulama ile kapı fitillerinin çatlaması, deforme olması önlenmiş olur.
Aracın kapısının açılacağı mesafeyi ayarlamaya yarayan çok önemli bir kaporta parçasıdır. Kısaca kapı gergisi, kapalı bir araç kapısını normal konumda tutarak rüzgar basıncından dolayı açılmamasını sağlayan bağlantı parçasıdır.
Çelik Kapı Menteşe Kasması ve Kırılması
Menteşelerin uzun süre yağsız kalması zaman zaman kapılarda kasma durumlarını da beraberinde getirir. Ayrıca kasa kapı aralarında da sert bir cisim kalırsa kırılma ya da kasma gibi durumlar meydana gelebiliyor. Bu durumlar için yapılacak çok fazla şey yoktur.
Vidanın olduğu yere yeni kilidi takabilmek için pas sökücü uygulanır. Eğer o yoksa, vidanın bulunduğu yere çiçek yağı damlatarak da takılabilir. Kilit takıldıktan sonra vida iyice sıkılır.
Çelik kapılarda genellikle iç aksam da ki sıkışmadan dolayı meydana gelen bu problem oldukça zorlayıcı olabilir. Bu problemi çözebilmek için kapının kolundan ya da topuzundan kendinize doğru çekin ve kapının üzerine taktığınız anahtarı çevirin. Bu sayede iç aksam da bir bozulma yok ise kapınız açılacaktır.
Menteşelere ve kapı kilitlerinde kullanabilirsiniz.
WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir. Arabanın yüzeyinden kiri, yağı ve pisliği temizlemekle birlikte somunları ve vidaları gevşetmek ve metal parçaların paslanmasını önlemek için de kullanılır.
WD-40 San Diego, Kaliforniya merkezli, imza markası WD-40'ın yanı sıra 3-In-One Oil, Lava, Spot Shot, X-14, Carpet Fresh, 2000 Flushes markalarına sahip şirkettir. Nisan 2018 itibarıyla şirket ürünlerini 176'dan fazla ülkede pazarladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri