Hemen iyi bir toz deterjanla makinede uzun programda tekrar yıkamalıyız. Ama anında kurumadan müdahale etmek gerek. Birde bunuda deneye bilirsiniz renkli kumaşı kendi renginde bir kumaşla beraber yıkamalıyız. Ama beyazlara deterjan limon suyu ve karbonat ekleyip varsa çamaşır sodası da iyi olur.
Bir leğen içerisine sıcak suyu koyun ve üzerine bulaşık deterjanı da ekleyip karıştırın. Köpürene kadar karıştırmanız gerekmektedir. Daha sonradan ise rengi değişmiş olan kumaş suyun içerisine konulmalı ve 3 saat boyunca bekletilmesi gerekmektedir.
Makinede boyanan çamaşırları eksi haline getirebilmek için hemen iyi bir toz deterjanla makinede uzun programda tekrar yıkamalıyız. Ancak bunu yaparken daha önce de söylediğimiz gibi çamaşırın kurumamış olmasına dikkat etmeliyiz. Şayet kurumuş ise lekelenen bölgeyi nemlendirerek bu işlemi yapmalıyız.
Rengi değişen beyaz çamaşıra hemen müdahale edin ve kurumadan yıkamak üzere çamaşır makinesine atın sadece rengi değişen beyazları birlikte atın ve yüksek sıcaklıkta yıkamaya çalışın beyaz renkli çamaşırlarınızda hasas bir temizlik için OMO domates etkili toz deterjan kullanabilirsiniz.
Bunun için, Renk geçen beyaz çamaşırı kurutmadan makinaya geri atın. Rengi değişen beyaz çamaşırları yıkarken mümkün olan en yüksek sıcaklığı kullanın. TürkMatik toz çamaşır deterjanının beyaz çamaşırlar için üretmiş olduğu deterjanı kullanarak, renk değişimine uğrayan çamaşırları uzun programda yıkayın.
İlgili 25 soru bulundu
Beyaz renkliler için üretilmiş deterjanı ve bir miktar çamaşır suyu deterjan gözüne koyun ve makineyi çalıştırın. Çamaşırlar yoğun şekilde renk değiştirdiyse leke çıkarıcı kullanabilirsiniz. Leke çıkarıcıları marketten temin edebilirsiniz. Kullanım talimatına uyarak kullanınız.
Lekeli giysi renkliyse ¼ bardak amonyak eklenmiş 4 bardak suya batırıp 30 dakika bekletebilirsiniz. Sürenin sonunda, akan suyun altında iyice duruladıktan sonra giysiyi her zaman yaptığınız şekilde yıkayabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
Beyaz çamaşırlarınızı aspirinli suyun içine batırın. En az 8 saat çamaşırlarınızı bu şekilde bekletin. Sonra çamaşır makinesinde normal yıkama yapın. Bu işlem çamaşırlarınızı beyazlatacağı gibi, çıkmayan lekeleri de ortadan kaldıracaktır.
SIVI DETERJAN
Sıcak suyun içine sıvı çamaşır deterjanı eklenir ve karıştırılır. Kumaş boyası lekesi olan kıyafet en az 3 saat boyunca bu karışımın içinde bekletilir ve ardından çamaşır makinesinde uygun olan programda yıkanır.
Yapmanız gereken kullanmadığınız bir tencereye 2 litre suyu kaynatın içine limon ekleyin ardından tuz ve çamaşırın rengine ve dokusuna uygun çamaşır deterjanı ekleyin. Deterjan olarak Rinso önerebilirim.
Kumaş boyama yaptığınız ürünleri 30 derecede çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz.
Öncelikle renk alan çamaşırın rengini düzeltmek için mümkün olduğunca erken müdahale etmek gerekir. Rengi değişen çamaşırı kurutmamalısınız. Kuruduktan sonra rengini normal hale getirmek çok daha zor olacaktır. Islak ve boyanmış olan çamaşırı, iyi bir çamaşır deterjanı ile mümkünse uzun bir programda hemen yıkayın.
Bu türde olan hassas ve boya veren kıyafetleri ya da örtüleri yıkarken ılık ve tuzlu su kullanın. Eğer tuz ve su karışımı ölçü örneğine ihtiyacınız varsa o zaman 1 litrelik su için 1 yemek kaşığı kadar tuz ölçeğini kullanabilirsiniz. Yıkama işleminden sonra iyice durulayın ancak kumaşı kesinlikle fazlaca sıkmayın.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Çamaşır Makinesi Temizlik Malzemeleri
1 su bardağı sirkeyi makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın. Karbonat: Çamaşır makinesinin içindeki kötü kokuları gidermek için karbonat kullanabilirsiniz. Bir çorba kaşığı karbonatı makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın.
ÇAMAŞIR SUYUNUN KIYAFETLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Çamaşır suyunun kumaşlar üzerindeki ilk etkisi, çamaşırları beyazlatarak kendini gösterir. Yüzeyine değdiği bir maddeyi ilk önce beyazlatır; yani ağartır.
İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Domestos Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz.
Beyazlarda oluşan kirleri, lekeleri söküp alır ve bunun yanı sıra beyazların ilk günkü kadar yeni, tazelenmiş şekilde görünmesini sağlar. Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
Yanlış miktarda deterjan kullanırsanız, kireç ve sabun artıkları kıyafetlerinizde birikebilir (gri kaplama). Kireç nedeniyle gri renge dönen beyaz havlular, deterjan yerine az miktarda sitrik asit tozu veya sirke ile çamaşır makinesinde yıkanarak tekrar beyazlaştırılabili.
Boya lekesini çıkarmak için yapmanız gereken sadece lekeli tarafı temiz bir bez üzerine yatırınız. Daha sonra lekeli olan kısmın ters tarafına ılık bir su ve az miktarda sıvı deterjan uygulayınız. Daha sonra Boya lekesi ıslak ise, lekeyi fazla bastırmadan hafifçe ovalayınız.
Beyaz giysiyi çamaşır suyunda ya da sirkede beklet.
1 su bardağı (240 ml) beyaz sirke ekle. Giysinin etiketinde çamaşır suyunun güvenli olduğu belirtilmişse sirkenin yerine ¼ su bardağı (60 ml) klorsuz çamaşır suyu kullanabilirsin. 4 litre soğuk su ekle. Giysileri 30 dakika bu suda beklet.
3 ) Tiner ile Boya Lekesi Çıkarma
Kuruyan boya ıslanmalıdır. Ardından bu bir kıyafetse, lekenin olduğu bölgenin tam arkasına tiner dökülmeli ve bir süre bekletilmelidir. Lekeli bölgeye tiner ya da benzeri ürünler uygulamadan önce lekenin geleceği kısma temiz bezler serin. Tiner uyguladıktan sonra boya akacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri