Boyanmış olan çamaşırları, normal şekilde renklerine ayırarak TürkMatik gibi güçlü ve etkili bir çamaşır makinası deterjanı ile uzun programda yıkayın. Eğer çamaşırlar kuruduktan sonra bu durumu fark ettiyseniz, bu işlem biraz daha zorlu olabilir fakat yine de çözülebilir.
Giysiyi deterjanla tekrar yıkamayı dene.
Bir renkli giysiden diğerine boya geçmişse giysiyi çamaşır deterjanıyla tekrar yıkayarak boyayı kolayca çıkarabilirsin. Boyanan giysiyi çamaşır makinesine koy. Deterjan ekle ve giysinin etiketine göre yıka.
BOYANAN KIYAFETLERİNİZİ DETERJANLI SUDA BEKLETİN
Kaliteli bir toz deterjanı ılık suyla birlikte köpürtün, boyanan çamaşırı suyun içinde belirli bir süre bekletin. Burada önemli olan boyanan çamaşırın yıkama talimatlarına uymak.
Lekeli giysi renkliyse ¼ bardak amonyak eklenmiş 4 bardak suya batırıp 30 dakika bekletebilirsiniz. Sürenin sonunda, akan suyun altında iyice duruladıktan sonra giysiyi her zaman yaptığınız şekilde yıkayabilirsiniz.
- Üstünde renk çıkmış olan kıyafetinizi makineye atmadan önce izopropil alkolü lekenin üzerine dökünüz ve lekeyi yumuşatmasını bekleyiniz. Ardından sıcaklığı yüksek olmayan derecede yıkayınız. - Boyanmış kıyafetlerin üzerine kür olarak kullanabileceğiniz amonyak ve sirke çözeltisinden yararlanabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Kumaş boyama yaptığınız ürünleri 30 derecede çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz. Daha yüksek derecelerde yıkandığında boyanın kalıcılığı azalmaktadır.
Bir leğen içerisine sıcak suyu koyun ve üzerine bulaşık deterjanı da ekleyip karıştırın. Köpürene kadar karıştırmanız gerekmektedir. Daha sonradan ise rengi değişmiş olan kumaş suyun içerisine konulmalı ve 3 saat boyunca bekletilmesi gerekmektedir.
Kumaş boyası lekesi nasıl çıkar kapsamında bir leğenin içine sıcak su koyulur. Sıcak suyun içine sıvı çamaşır deterjanı eklenir ve karıştırılır. Kumaş boyası lekesi olan kıyafet en az 3 saat boyunca bu karışımın içinde bekletilir ve ardından çamaşır makinesinde uygun olan programda yıkanır.
Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
Eğer boyama işlemi için çamaşır makinesini kullanmaktan başka seçeneğiniz gerçekten yoksa, bir sonraki yıkama işleminde bol miktarda deterjanla kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkayın. Bu şekilde çamaşır makinesindeki boya kalıntıları mümkün olduğunca emilebilir. 7/24 Bosch Çağrı Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.
Boyanan beyaz renkli çamaşırları ıslak şekilde makineye atın. Fakat sadece boyanmış çamaşırları atmalısınız. Beyaz renkliler için üretilmiş deterjanı ve bir miktar çamaşır suyu deterjan gözüne koyun ve makineyi çalıştırın. Çamaşırlar yoğun şekilde renk değiştirdiyse leke çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Giysileri normal devirde soğuk suyla yıka.
Solmuş çamaşırlarını çamaşır makinene yerleştir, çamaşır deterjanı ekle ve makineyi çalıştır. Çoğu durumda, giysilerinin daha parlak görünmelerini sağlamak için yapılması gereken tek şey onları sirkeye batırdıktan sonra yıkamaktır.
Renkli kıyafetler mutlaka 30 veya 40 derece yıkanması gereken kıyafetlerdir.
1'e 1 oranında sıvı el sabunu ve bulaşık deterjanını karıştırın. Küçük bir parça süngeri deterjana batırıp lekenin üzerine uygulayın. 1-2 dakika boyunca lekenin üzerine baskı uygulayarak tampon yapın. Daha sonra ılık su ile lekeli bölgeyi durulayın.
Su bazlı boyalar için çamaşır veya bulaşık deterjanı ile hazırlayacağınız su karışımı işe yarayacaktır. Ancak yağ bazlı boyalar için leke üzerine tiner veya terebentin uygulamanız gerekmektedir. Boyaları inceltmede kullanılan bu malzemeler kumaştan lekeleri sökmeye yardımcı olacaktır.
Merhaba, Çamaşır suyu lekesini kumaş boyasıyla geçirmek mümkün fakat saten ve ipek kumaşlar boyayı tutmayacaktır. Kumaş boyasını uygulamanın birkaç yolu var fakat size önerim çamaşır makinesinde uygulamak oluyor. Boyayı bir miktar tuz, sirke ve sıcak suyla karıştırarak ıslak kıyafetinizin üzerine dökünüz.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin. Metil alkol de, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için kullanılır.
Lekelerin Düşmanı Sirke
Bunun için; lekeli çamaşırınızı bir süre normal suyun altında beklettikten sonra çıkarıp sirkeli suya bastırmanız ve beklemeniz yeterli olacaktır. Sirkenin çamaşırınızın üzerindeki lekeyi hızla temizlediğini kendi gözlerinizle de görebileceksiniz.
Boya lekesini çıkarmak için yapmanız gereken sadece lekeli tarafı temiz bir bez üzerine yatırınız. Daha sonra lekeli olan kısmın ters tarafına ılık bir su ve az miktarda sıvı deterjan uygulayınız. Daha sonra Boya lekesi ıslak ise, lekeyi fazla bastırmadan hafifçe ovalayınız.
Yağlı boya lekesini çıkarmak için, kumaşın lekelenmiş olan kısmını bir temiz bez üzerine yatırın. Boya lekesinin diğer tarafına ılık su ve ağartıcı içermeyen deterjan tatbik edin. Gerekirse işlemi tekrarlayın ve daha sonra lekeyi iyice durulayın ve giysiyi yıkayın.
Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için çoğunlukla terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerleri içeren kimyasalların kullanılması gerekir. Bu kimyasallar yağlı boyayı çıkarmak için çok etkili olurken, aynı zamanda orijinal renginin diğer yüzeyini, özellikle parke zemini ve halı lekelerini de çıkarabilir.
Makinede boyanan çamaşırları eksi haline getirebilmek için hemen iyi bir toz deterjanla makinede uzun programda tekrar yıkamalıyız. Ancak bunu yaparken daha önce de söylediğimiz gibi çamaşırın kurumamış olmasına dikkat etmeliyiz. Şayet kurumuş ise lekelenen bölgeyi nemlendirerek bu işlemi yapmalıyız.
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
Yapmanız gereken kullanmadığınız bir tencereye 2 litre suyu kaynatın içine limon ekleyin ardından tuz ve çamaşırın rengine ve dokusuna uygun çamaşır deterjanı ekleyin. Deterjan olarak Rinso önerebilirim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri