Makro virüsü, birMicrosoft 365 dosyasında (belge, sunu, çalışma kitabı veya şablon gibi) veya herhangi bir ActiveX denetimi, COM eklentisi veyaMicrosoft 365 eklentisi içinde depolanabilen bir bilgisayar virüsü türüdür. Makroları, ActiveX denetimlerini ve eklentileri "Etkin içerik" olarak adlandırıyoruz.
Makro virüsü, genel işlemleri gerçekleştirmek için programlar tarafından kullanılan bir komut seti olan makroları değiştiren veya bunların yerini alan bir bilgisayar virüsüdür.
Bu virüsleri kaldırmak için kullanıcılar, özel makro virüs algılama ve kaldırma araçları sağlayan güvenlik yazılımları kullanmalıdır. Düzenli taramalar, virüs bulaşmış belgeleri temizler ve yeni bilgisayar virüslerinin indirilmemesini sağlar.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir. Bilgisayar virüsleri genellikle e-posta iletilerindeki ekler veya anlık ileti iletileri tarafından yayılır.
İlgili 42 soru bulundu
SİRCAM. W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
'XHelper'ı tespit etmesi zor yapan şey kendisini bir Android servisi gibi göstermesi ve kurması. Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
Cep telefonunuza antivirüs programı yükleyerek, virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilirsiniz. İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir.
Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir. Android telefonda virüs temizleme güvenli bir uygulamayı telefonunuza indirip virüs taraması başlatabilirsiniz.
Diğer virüslü dosyalar BIOS'a bulaşamaz. - HAYIR Virüslü BIOS'lu bir Cihaz, söz konusu virüsü cihazınıza yayamaz. - BIOS'u bulaşmış hiçbir Aygıt, yalnızca ona bağlanarak temiz bir aygıta yayılamaz.
Not olarak bakteriler mikroorganizma (mikrop)'dır diyebiliriz. Fakat virüsler, mikrobiyolojinin çalışma alanında olmasına rağmen, genellikle cansız sayılır ve dolayısıyla mikroorganizma olarak kabul edilmez.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Dosya virüsleri, asalak ya da yürütülebilir virüsler olarak da bilinen ve kendilerini yürütülebilir dosyalara (sürücü ya da sıkıştırılmış dosyalara) tutturan ve konak program çalıştırıldığında etkinleşen kod parçacıklarıdır.
Cihazdaki dosyalara yerleşen virüsler, Android cihazlarda sistemi sıfırlayınca silinmeyebiliyorlar. Bu yüzden de Android cihazlarda sistemi sıfırlamak yerine, telefonu fabrika ayarlarına döndürmek daha mantıklı bir tercih olacaktır.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Telefonumda virüs var mı sorusunu sormaya başladıysanız ilk olarak telefonunuza güvenilir bir virüs tarama programı indirin. Google Play'da çok sayıda virüs tarama programı mevcut. Virüs tarama programını çalıştırıp kolaylıkla cihazınızda casus yazılım olup olmadığını tespit etmeniz mümkündür.
Başlat'ı seçin ve bu Windows Güvenliği aramak için "Başlat" yazın. Arama sonuçlarından Windows Güvenliği seçin, Virüs ve tehdit koruması'& gidin ve Virüs koruması & ayarları'nın altında Ayarlarıyönet'i seçin. Gerçek zamanlı koruma'yı Kapalı konumuna getirin. Zamanlanmış taramaların çalışmaya devam edeceğini unutmayın.
Bilgi Kaybı Bazı virüsler bilgisayardaki dosyaları siler veya şifrelerler. Şifreledikleri dosyalarınız için de fidye talep ederler.
En İyi Cevap. Önemli dokümanlarınızın yedeğini alın ve bilgisayara baştan windows yükleyin. Formatla bile silinmeyen virüsler mevcut.
Virüsler disketlerden, CD'lerden, internetten, bir bilgisayar takılan ikinci bir sabit diskten ya da ağ üzerindeki başka bir bilgisayardan bulaşabilir. Virüsler bilgisayarların önce RAM belleğe yerleşirler ve oradan da diğer ortamlara geçerler. Dolayısıyla virüs RAM bellek üzerinde çalışmış iken silinemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri