Malmüdürlükleri 178 sayılı Maliye Bakanlığının Kuruluşu Teşkilat yapısı ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre kurulan Maliye Bakanlığının taşradaki birimidir.Malmüdürlüğü, Vezne ve Muhasebe servisleri ile, gereken yerlerde tahakkuk tahsilat, milli emlak ve muhakemat servislerinden oluşur.
24 ARALIK 1994 tarih ve 22151 sayılı resmi gazetede yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliğinin 7 nci maddesine göre; ilçelerde malmüdürünün yönetimi altında bağlı vergi dairesi kurulur.
Malmüdürü, milli emlak işlemlerinin mevzuata uygun olarak yürütülmesini temin eder, görev alanındaki milli emlak işlemlerinden doğan hak ve alacaklarının zamanında tahakkuk ettirilmesini sağlamakla yükümlüdür.
Muhasebe Yetkilisi Sertifikasına sahip olmak. Muhakemat Müdür Yardımcısı, Maliye Kursu ve Saymanlık Müdür Yardımcısı ile Personel Müdür Yardımcısı, Eğitim Uzmanı, Emlak ve Milli Emlak Müdür Yardımcısı pozisyonlarında en az 2 yıl iş deneyimi sahibi olmak. Sözlü sınavı başarı ile geçmek.
Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olup, vergilendirme sürecinin başından sonuna kadar hukuka uygun bir şekilde gerçekleşmesini amaçlamaktadır. Devletin en önemli gelir kaynağını oluşturan vergilerin elde edilme sürecinde karşımıza Gelir İdaresi Başkanlığı çıkmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Hangi vergi dairesine bağlıyım? Hangi vergi dairesine bağlı olduğunuzu 444 0 189 numaralı vergi danışma hattından öğrenebilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, hazine ve maliye işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.
eleman.net verilerine göre, Mal Müdürü 2023 yılında ortalama 16.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mal Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 12.430 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.700 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Maliye çalışma saatleri bu kapsam doğrultusunda; Mesai başlangıcı ve bitişi – 08.30 – 17.30.
Maliye devletin, vatandaşların, kurum ve kuruluşların mali faaliyetlerini inceler. Bu faaliyetlerin nedenlerini ve sonuçlarını araştırır. Devletin ve vatandaşların hem gelirlerinin hem de harcamalarının ekonomik faaliyetlere ne şekilde etki ettiğini araştırır. Pek çok açıdan finans kelimesi ile ilişkilendirilmektedir.
Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir. Keza e devlet üzerinden de bu ihbarlarının yapılabilmesi mümkündür.
Dikkat edin, tüm resmi yazışmalarda, bitişik olarak "Malmüdürlüğü" şeklinde yazılıyor. Levhalarda da böyle yazılıyor. Oysa doğrusu, "Mal Müdürlüğü" olacak.
Huzur ücreti, Arazi tazminatı, keşif bedeli İşçilerin kıdem tazminatları Ek çalışma ücretleri gibi giderlerin ödenmesi. Kurumların Taşınır Kayıt işlemlerinin yürütülmesi. 4734 Sayılı Kanun kapsamında bağlı kurumların yaptıkları yapım, onarım, hizmet ve mal-malzeme alımları ile ilgili tüm işlemler.
Maliye teşkilatının yerine oturmasıyla birlikte mal memuru kavramı da Maliye Bakanlığı taşra görevlilerini kastetmek için kullanılmıştır. “Mahallin en büyük mal memuru” ise il merkezlerinde defterdarı; diğer ilçelerde malmüdürünü kastetmek için kullanılmıştır.
Kadıköy Mal Müdürlüğü Ödemelerinin İnternet Bankacılığı Üzerinden Yapılmasına İlişkin Duyuru. Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığınca ödemelerin internet bankacılığı üzerinden Eft/Havale yoluyla yapılması imkânı getirilmiştir.
Kadroları Maliye Bakanlığına ait olan döner sermaye ve fon saymanlıkları da bulundukları illerdeki defterdarlıklara bağlıdırlar. Saymanlık müdürlüğünde,bir müdürün yönetimi altında yeterli sayıda müdür yardımcısı ile şef ve diğer personel çalıştırılır. Saymanlık müdürleri sayman sıfatı ile Sayıştay'a hesap verirler.
Defterdar, devlet hazinesinin alacaklarının tahsilatı ve kamu hizmetlerinin giderleri ile ilgilenen kişidir. Maliye Bakanlığı tarafından sorumlu olduğu ilin mali işlerini yürütmekle görevlendirilen üst düzey devlet memurudur.
Muhasebat Genel Müdürlüğümüz, kamu mali hesapları ve kamu mali yönetiminde önemli bir role sahip olarak, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde kamu hizmetlerinin ve kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli bir şekilde yönetilmesinin sağlanmasına katkı yapmayı hedeflemektedir.
Madde 4- Vergi daireleri, mükellefi tesbit eden, vergi, resim ve harç tarh eden, tahakkuk ettiren, ceza kesen ve tahsil eden dairelerdir. Vergi daireleri, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre aynı zamanda “Tahsil Dairesi”dir.
2023 yılı itibari ile 18 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Kaymakam maaşları 51030 TL'dir. En düşük Kaymakam maaşı 40820 TL iken, en yüksek Kaymakam maaşı 102830 TL'dir. Güncel Kaymakam maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
eleman.net verilerine göre, Vergi Müdürü 2023 yılında ortalama 44.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Vergi Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 36.080 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 22.220 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Mal Kabul Şefi 2023 yılında ortalama 18.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mal Kabul Şefi , Temmuz 2023 yılında ortalama 17.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 14.080 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Mehmet ŞİMŞEK. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 1967 yılında Batman ili Gercüş ilçesinin Arıca (Kefre) köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Batman Merkez'de, liseyi ise Gercüş'de tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.
Kamu idaresinin gelir, gider, borç ilişkileri ile her türlü malları ve kıymetlerine ilişkin işlem ve tasarrufları muhasebe düzeni tarafından kayda alınır. Denetim bu veriler üzerinden gerçekleştirilir. Bu yönüyle mali denetim, muhasebe denetimidir.
10.07.2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı birleştirilerek “Hazine ve Maliye Bakanlığı” oluşturulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri