Malatyada 5.3 deprem oldu etkisi Kayseri de de hissedildi. Instagram.
Deprem Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan da hissedildi.
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde saat 09.05'te 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 18,98 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem Kayseri'de de hissedildi.
Görür “Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde” dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi ise 5.3 olarak duyurdu.
İlgili 20 soru bulundu
Erzincan ve Bingöl arasında Yedisu Fayının da kırılma ihtimali var. Malatya Fayı ile alakalı değildir.”
MALATYA - Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, yakın zamanda Malatya'da 6-7 şiddetinde bir deprem beklendiğini belirtti. Özgür, yaptığı incelemeler sonucunda Ovacık fay hattının büyük bir deprem yaratacağını ve bu depremin yakın zamanda yaşanabileceğini söyledi.
7 Haziran 1998'de Richter ölçeğine göre 6.3 şid- detindeki deprem saat 16.55'de Adana'yı sarsmıştı.
Abstract. z Doğu Anadolu fayının GB ucunda, Türkoğlu-Samandağ arasında uzanan Karasu segmentinin güneybatısında 22 Ocak 1997 (Ml=5.5) ve Türkoğlu-Andırın-Ceyhan-Misis arasında yer alan Misis segmentinde 27 Haziran 1998 (Ms=6.3) tarihlerinde orta büyüklükte iki deprem olmuştur.
AFAD, tarafından yapılan açıklamaya göre, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde saat 09.05'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Orhan Gülveren ayrıca paylaşımında şunları söyledi: " Kayseri'deki depremler yer kabuğunun olağan hareketlerinden biri Kayseri konum itibariyle Anadolu levhasının merkezinde KAF ve DAF gibi levha birleşim sınırlarında bulunmamaktır. Bu yüzden büyüklük 6.5 in üzerinde deprem olma olasılığı yoktur.
Kaynak ara: "1940 Kayseri depremi" – haber · gazete · kitap · akademik · JSTOR Bu madde Kasım 2023 tarihinden bu yana işaretli olarak durmaktadır. 1940 Kayseri depremi, 21 Şubat 1940 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesinde meydana gelen deprem. Büyüklüğü AFAD VE KOERI tarafından 5.4 Mw olarak ölçülmüştür.
2008 yılında meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde 1940 yılından sonra orta şiddetli olarak meydana gelen ve kentimizi etkileyen en büyük deprem olarak kayıtlara geçmişken meydana gelen depremde can kaybı yaşanmamış, yerel bazda bazı hasarlar meydana gelmiştir.
Depremin hissedildiği Şanlıurfa'da da kısa süreli panik yaşandı. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki ayrı deprem Kahramanmaraş, Adıyaman ve çevre illerde de hissedildi.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde meydana gelen depremde, 35'i Elazığ'da, dördü Malatya'da olmak üzere en az 41 kişi hayatını kaybetti, 1.607 kişi de yaralandı.
Ceyhan ilçesinde kayıpların ve hasarın çoğu binaların mühendislik yetersizliğinden kaynaklandı. Toplam ekonomik kayıp tahminen 1 milyar US$ dır. Depremde Adana'da 128 Osmaniye'de 7 Mersin'de 4 Hatay'da 5 kişi öldü. Türkiye'nin güney bölgesinde geniş bir alanda hissedildi.
Adana için 2021'de tamamlanan İRAP raporunda da Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri mevcut yapı stoğu ve fay hatlarına yakınlıklarından dolayı deprem afetinden muhtemel zarar görebilecek ilçeler olarak sıralanıyor.
Prof. Dr. Osman Bektaş, "Karataş-Osmaniye-Andıran fay zonu 1998 gibi 6,3 deprem üretebilir" uyarısında bulundu.
Pampal, Adana'nın kuzeyinde "Saimbeyli makaslama zonu" dedikleri zonu oluşturan faylar da bulunduğunu anlatarak, "Kayseri civarında çok sayıda fay var. Saimbeyli Fayı var. Bunlar Adana'nın kuzey kesimlerinde etkili olacak depremler üretebilirler, yıkıcı depremler üretebilirler.
Mersin'de 4,3 büyüklüğünde deprem!
Oktay'ın verdiği bilgilere göre Adana'da 10 kişi vefat etmiş, 118 kişi ise yaralanmıştı. AFAD'ın öğle saatlerinde verdiği bilgilere göre ölü sayısı 43'e çıktı. İHA'nın haberine göre ise Adana'da şu ana kadar 58 kişi hayatını kaybetti, 724 kişi yaralandı. 11 bina yıkıldı.
Munzur Üniversitesi ÇAYDAG Projesi kapsamında yapılan çalışmada, fayın yaşının yaklaşık 6 milyon yıl olduğu ve stabil bir şekilde aktif özelliğini sürdürebileceği sonucuna varıldı.
1986 Malatya depremi, 5 Mayıs 1986'da yerel saat ile 06.35'te Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde gerçekleşen 6.1 Mw büyüklüğündeki deprem. Mercalli şiddet ölçeğine göre maksimum şiddet VIII (Yıkıcı) olarak ölçüldü. Toplam 7 can kaybına yol açtı.
İşte deprem uzmanı Baturhan Öğüt'ün resmi sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklama; 6 şubat ikinci 7,6 büyüklüğündeki depremde Malatya'ya doğru yaklaşık olarak 110 km uzunluğunda bi fay kırıldı. Bu 110 km uzunluğunda kırılan fay Çöşnük fayı yani Yeşilyurt Baskil fay zonunun alt segmenti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri