1. ve 2. günlerde, eski mama %75 yeni mama %25, 3. ve 4. günlerde, eski mama %50, yeni mama %50, 5. ve 6. günlerde eski mama %25, yeni mama %75 oranında olacak şekilde mama geçişini sağlayabilirsiniz. 7.günden sonra tümüyle yeni mamaya geçiş yapabilirsiniz.
İlk 1-2 gün öğünlerde eskinin oranı %75, yeninin %25 olması önerilir. 3. ve 4. günlerde oran %50 - %50 olmalıdır. 5. ve 6. günlerde öğünün %25'i eski, %75'i yeni mamadan oluşmalıdır. 7. güne gelindiğinde ise kedilere doğrudan yeni mama verilmesinde bir sakınca yoktur.
Kediye, yeni mamayı yavaş yavaş tanıtmak her zaman en doğrusudur. Et türü aynı olsa bile, yeni formülün tadı, kedilerimize tamamen farklı gelebilir. İlk olarak, yeni mamayı porsiyonun çeyreği kadar, eski mama ile karıştırarak başlayınız, verilen öğün, tamamen yeni mama olana dek miktarı yavaş yavaş artırınız.
Kediniz ani mama değişikliğine karşı fiziksel olarak tepki gösterebilir, bunlar ishal, kusma ve iştahsızlık gibi belirtiler olarak ortaya çıkar. Kedinizin yeni mamaya geçişini hızlı yapmaktan kaçınarak yavaş yavaş adapte olmalarını sağlamalısınız.
Eğer mama besinsel olarak dengeli ve uygun kalitede ise, kedilerimizin, ömürleri boyunca aynı mamayı kullanmalarında hiçbir problem yoktur.
İlgili 38 soru bulundu
Alerji yapan gıdaları tüketen ya da veteriner hekimlere danışılmadan mama değişimi gerçekleştirilen köpeklerde tüy dökülmesi meydana gelebilir.
Sözün özü: Cornell Feline Health Center, yavru kedilerin günde üç kez beslenmesi gerekirken, kedi yetişkin yaşa geldiğinde (yaklaşık 1 yaşında) günde bir ya da iki kez beslemenin yeterli olacağını söylüyor. Aslında günde bir kez beslemek kedilerin büyük çoğunluğu için makul olacaktır.
Kedi maması değiştirirken önemli noktalar uyulmadığı taktirde kedilerde sindirim, mide ve bağırsak sorunları ortaya çıkabilir. Kedilerde ani mama değişiklikleri kedilerin sindirim sistemini yorar ve dışkılarını sıvı bir şekilde yapmalarına yol açar.
Yavru kedilerin çok fazla enerjiye ihtiyaç duydukları doğrudur. Ancak yavru kediler oldukça hassas bir mideye sahiptir. Ve yaş mamaların sürekli olarak yenilmesi yetişkin kedilere bile zarar verir. Bu yüzden yavru kedilerin sürekli olarak yaş mama yememesi gerekir.
Yiyebilecekleri sebze ve meyveler arasında patates, havuç, brokoli, bezelye, kabak, yaban mersini ve böğürtlen vardır. Kedilerin kesinlikle yememesi gereken sebze ve meyveler ise üzüm, turunçgiller, soğan ve sarımsaktır.
Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
Enfeksiyonlar, böbrek yetmezliği, pankreatit, bağırsak sorunları ve kanser gibi bir dizi farklı sağlık sorunu kedilerde iştahsızlığa neden olabilir. Elbette bu denli kötümser olmamakta da fayda vardır, kedilerin yemek yememesinin ardında diş ağrısı gibi daha basit sağlık sorunları da olabilir.
Bu belirtiler arasında kusma, ishal, midede gaz olması, iştah kaybı, deride kaşıntı, tüy dökülmesi veya deride kızarıklık bulunur. Evcil hayvanınızda bu belirtiler varsa veterinerinizi ziyaret etmenin zamanı gelmiştir.
Bu denemeler, ishal olan evcil hayvanlar için genelde 2-3 hafta sürer ancak kaşıntı veya derilerinde ya da kürklerinde herhangi bir sorun varsa, 12 haftaya kadar da sürebilir.
Özellikle ishal süresince eski mamasını yememesi gerekiyor. Mamasından dolayı da ishal olma durumu olduğundan, farklı bir mama verilmesi gerekir. Mama dışında, haşlanmış tavuk vererek ishal durumu da iyileştirilebilir. Yağsız tavuk ve beyaz pirinç de, kedilerin ishalini kesebilecek gıdalardır.
Kedilere en iyi kedi mama markaları arasından biri tercih edilmeli ve verilmeli. Bu markalar arasında Bonnie, Felicia, Whiskas, Royal Canin, Enjoy ve Pro Choice gibi veterinerlerin önerdiği firmalar yer alır.
Kedilerin mama seçiminde etkili olan bazı faktörler vardır. Bunlar; kedilerin ırkı, yaşı, kilosu, sağlık durumudur. Bu faktörleri de göz önünde bulundurarak veterinerinizin önerisiyle onlar için en uygun mama çeşidini bulabilirsiniz.
Yavru kedilerden yetişkin kedilere porsiyonlar
Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.
Bazı kediler için tavuklu mamalar zararlı olabilir. Alerjik hassasiyeti olan kedilerde, tavuk içeriği cilt hastalıklarını tetikleyebiliyor. Özellikle cilt hasiyeti olan kediler için tavuklu mama tercih etmemek gerekiyor. Bu tür bir hasiyeti olmayan kediler için tavuklu mama rahatlıkla tercih edilebilir.
Bazı uzmanlar kedilerin yeteri kadar su içtiğinden emin olunduğunda sadece kuru mamayla beslenmelerini yeterli görür. Bazıları ise optimal sonuca ulaşmak için kuru mamaların ve yaş mamaların bir arada dengeli bir şekilde kullanılmasını tavsiye etmektedir.
Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir.
1 çay bardağı 125 gramdır.
Sağlık ve sıhhatleri için yavru kedilerin gevşeyip kendilerini güvende hissedebilecekleri sessiz bir yerde bolca uyumaya ihtiyaçları vardır. Yavru kediniz günün yaklaşık 20 saati uyuyabilir ve yetişkin bir kedi olduğunda halen daha 18 saat kadar uyumaya ihtiyaç duyabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri