Bactoblis Probiyotik 30 Tablet, ağız ve solunum yolundaki yararlı bakteri dengesinin oluşmasına, bunun sonucunda; ağız kokusunun giderilmesi, diş eti rahatsızlıklarının azalmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı bir gıda takviyesidir.
Bactoblis, Sindirim Sistemi sağlığı için kullanılır. İshal, kabızlık, gaz, şişkinlik ve bağırsak irritasyonu gibi sindirim problemlerine yardımcı olur. Ayrıca, Bactoblis, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı korunmaya yardımcı olur.
Probiyotikli formül, ağızdaki zararlı bakterilerin oluşumunu engelleyerek ağız kokusunu gidermeye yardımcı olur. Ayrıca, düzenli kullanımı ile sosyal hayatınızı olumsuz etkileyerek ağız kokusu sorununu azaltabilir ve kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olabilir.
İşte Probiyotiklerin Ağız Sağlığına Etkileri! Probiyotik kullanımının; diş çürüklerini engellediğini, diş eti sağlığını koruduğunu, ağız kokusunu giderdiğini ve ağız kanserinin oluşum riskini azalttığını söyleyen Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Endodonti Uzmanı Dr.
Gerekli uzman tavsiyesi alındığında Bactoblis probiyotik 30 tablet bitkisel besin desteği günde 5 adede kadar kullanılabiliyor. Emme işlemi bittikten sonra daha verimli bir kolonize için yemek yeme ve su içme gibi aktivitelerin 2 saat ertelenmesi oldukça önemli.
İlgili 39 soru bulundu
Bactoblis probiyotik tabletin 1 hafta kullanımı ile 3 ay ağız kokusunu giderdiği ve kandida'yı kontrol altına aldığı klinik çalışmalarda gösterilmiştir.
Etkili bir koruma için 90 gün kullanılması tavsiye edilir. Kullanımı bırakıldıktan sonra 6 ay boyunca koruma etkisi devam eder.
Terapötik ağız gargaraları, bakterileri öldüren ve hem plak hem de diş eti iltihabını azaltan aktif bileşenler içerir. Terapötik ağız gargaraları reçetesiz olarak temin edilebilir veya diş hekiminizin bu ürün için özellikle reçete yazması gerekebilir. Kozmetik gargaralar ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.
Probiyotiklerin temel işlevi vücudun olması gerektiği gibi çalışabilmesi için “iyi” ve “kötü” bakterileri dengelemektir. Korucuyu bağırsak bariyerini sağlamlaştıran probiyotikler, sindirim sistemi yanı sıra, bağışıklık fonksiyonuna destek olur ve iltihaplanmayı kontrol altında tutarak vücut sağlığını korurlar.
Alkol, kahve, sigara, puro, süt ürünleri ağız kokusuna neden olur. Hiç karbonhidrat almayanlarda ketosis nedeniyle meyve kokusu, çok fazla et tüketenlerde amonyak kokusu görülür. A ve B12 vitamin ve çinko yetersizliği de ağız kokusu neden olabilir.
- Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor. - Probiyotikten zengin gıdalar alınmasına önem vermek gerekiyor. - Ceviz, fıstık gibi çerezler, tarçın, bitkisel çaylar, nane, maydanoz, elma, salatalık gibi gıdalar ağız kokusunu önlemede yardımcı olabiliyor.
Bactoblis Ağız ve Boğaz Probiyotiği 30 adet Emme Tablet Probiyotik Mikroorganizma İçeren Takviye Edici Gıda ...,. , Ağız ve Boğaz Florasına yerleşerek solunum yolu enfeksiyonlarından ve diş eti hastalıklarından korumaya yardımcı olurken Ağız Kokusunu kalıcı giderir.
Akşam yatmadan önce dişler fırçalandıktan sonra ağızda tamamen eriyene kadar emilerek tüketilmesi tavsiye edilir. Ağızda kolonizasyonun ağızda tam sağlanması için emme işleminden sonra en az 2 saat bir şey yenilip/içilmemesine dikkat edilmeli.
Seçilen probiyotiğin, şikayete uygunluk, savaşçı mikroorganizmaya sahip ve sayıca yeterli olması, bağırsakta sindirilebilmesi gibi özellikleri bulundurması gerekiyor.
Ağız kokusu reflü gibi mide rahatsızlıklarından ötürü meydana geliyorsa öncelikle mide sorunu aşılmalı, tedavi olunmalı ve diş hijyeni aksatılmadan yapılmalıdır. ü Ağız kokusu sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkları kullanmaktan kaynaklanıyorsa kötü alışkanlıklar azaltılmalı veya mümkünse tamamen bırakılmalıdır.
Nefeste amonyak gibi bir koku oluşması halinde bu durum böbrek hastalıkları nedeniyle meydana gelebilir. Mideden gelen ağız kokusunun temelinde GÖRH veya reflü, böbrek hastalıkları, ülser, midede H.pylori bakterisinin varlığı gibi nedenleri yer alabilir.
Özgür, mideye yerleşen "helikobakter pilori" adı verilen bakterinin ağız kokusuna neden olduğunu söyledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özgür, mideye yerleşen "helikobakter pilori" adı verilen bakterinin ağız kokusuna neden olduğunu söyledi.
Nefes kokması olarak da adlandırılan bu durum; ağız ve diş sağlığının ihmal edilmesi, boğaz enfeksiyonu, diyabet, böbrek ve karaciğer hastalıkları, uzun süre aç kalmak, reflü gibi nedenlerle ortaya çıkabileceği gibi solunum ve sindirim sistemi kanserlerinin de habercisi olabilir.
Fırçalanmayan, diş ipi ve gargara kullanılmayan dişlerde gıda parçacıkları ağızda kalabilir. Dişlerin arasında kalan yemek artıkları, diş etlerinin çevresinde ve dilde bakteri üremesine neden olur ve bu durumda nefesin kötü kokmasına yol açar. Antibakteriyel ağız gargaraları kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir.
Nefes kokusu için ilaçiçin birçok ilaç ve çeşidi vardır. Bu ilaç ve çeşitlerinden kullanarak daha hijyenik ve konforlu bir hayat sürebilirsiniz. Ağız bakım ürünlerini alırken oldukça hassasiyet göstermeniz ve sağlığınız açısından da oldukça önemlidir.
Bactoblis, içerdiği probiyotik suş sayesinde, boğaz ağrısı ve enfeksiyonları gibi sık rastlanan sorunlara karşı doğal bir koruma sağlar.
Bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını desteklemek için probiyotik kullanımı haftalarca veya aylarca sürebilir. Bir çalışma, irritabl bağırsak sendromu (İBS) olan kişilerin probiyotikleri sekiz hafta veya daha uzun süre boyunca aldıklarında en yüksek faydayı gördüğünü ortaya koymuştur.
Evet, bir çoğu mide asitinde ölürler. Probiyotik içeren tabletlerde mide asitinde ölmemesi için bir kaplama bulunur. Mümkünse bağırsaklarda parçalanıp probiyotikleri ortaya çıkaran tabletleri kullanman daha faydalı olucaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri