Manevi turizm ziyaretçinin ruhsal arayışına odaklanmaktadır. Bu odaklanma dini birliğe bağlı olabilir veya olmayabilir; fakat çoğu zaman doğu dinlerinden (örn. Budizm, Hinduizm) elde edilen törenler ve gelenekler yer almaktadır (Smith ve Kelly, 2006). Yoga kelimesi ise 'birlik' anlamına gelmektedir (Aggarwal vd. 2008).
Turizm coğrafyasında özelliklerine göre turizm şu gruplara ayrılır: Yaş özelliklerine göre; gençlik turizmi, yaşlılar turizmi. Katılan sayısına göre; ferdi turizm, kolektif turizm, kitle turizmi, grup turizmi. Turistin ülkesine göre: iç turizm, dış turizm.
1872 tarihinde yapılmıştır. Daha sonra restore edilen bu kilise Ermeni cemaati tarafından kullanılmaktadır. Yapım tarihi bilinmemesine rağmen Belen'in kurulduğu dönemlerde yapıldığı sanılmaktadır.
Dış turizm, yabancıların bir ülkeye seyahatleri ve ülke vatandaşlarının yabancı bir ülkeye seyahatlerini ifade eder. İç turizmden farklı olarak pasaport, döviz, vize gibi işlemleri gerektirir. Dış turizmin en önemli ayırıcı özelliği döviz getirici etkisidir.
İlgili 39 soru bulundu
İç turizmin tutarlı bir turizm politikası ile kalıcı hâle dönüştürülmesi gerekmektedir. Dış turizm ise kişilerin kendi ülkelerinin dışına yaptıkları seyahatleri ifade etmektedir. Pasaport, vize, döviz gibi işlemleri gerektirmesi ve özellikle döviz getirici etkisi ile iç turizmden farklılaşmaktadır.
Bu kapsamda bireysel turizm, grup turizmi ve kitle turizmi değerlendirilebilir. Haz turizmi içinde yer alan bazı önemli turizm türleri içinde zindelik (wellness) kaplıca (spa) ve masaj turizmi yer almaktadır. Sağlık turizminin bir kolu olarak da değerlendirilebilmektedir.
Buna göre İslami turizm; dini amaçlarla kutsal yerlere (örneğin hacı olmak için Mekke'nin) yapılan ziyaretleri kapsamaktadır. Şeriata uygun turizm ise, otelin kuruluşundaki sermaye türüne kadar dikkate alınan daha katı kriterleri dikkate alınarak yapılan seyahatleri kapsamaktadır.
Örneğin bugün sağlık sektöründe Hisar Hastanesi, eğitim-öğretimde İsabet Okulları, turizmde Hisar Tur, yiyecek-içecekte Arden Market cemaatin sahip olduğu ekonomik yapılardan yalnızca birkaçı.
İkram Turizm sahibi Sn. Ekrem Özkaymaz'ın yeni ofisini ziyaret ettik.
Karma turizm gezgincisi, • tatilinde yapmayı planladığı etkinlik için kendisine sunulan • seçenekler arasında bir seçim yapmaya çalışır. Örneğin, ilk • seçim düzeyi ülke üzerinden yapılır. Daha sonra bölge ve tesis • seçimleri yapılır. Son olarak ise seçilen yerde yapılabilecekler • düşünülür.
Etnik Turizm: Belirli bir etnik grubun, özellikle uzak köşelerde kalmış egzotik toplumların, hayatını, yaşam tarzını, kültürünü yerinde öğrenmek ve otantik deneyimler edinmek amacıyla yapılan seyahat ve konaklamadır.
Eko turizm, “çevrenin ve yerel insanların refah düzeylerinin korunmasını, doğal alanlara karşı sorumlu seyahat hareketi ve eğitimi olarak tanımlanmaktadır”.
Gençlik turizmi; alternatif turizm türlerinden biri olan gençlik turizmi, 15-25 yaş arasındaki bireylerin ailelerinden bağımsız, kamu ve özel kurumların destek ve teşvikler vasıtasıyla, bireysel veya grup halinde yaptıkları konaklama ve seyahatleri içeren turizm türüdür (Oral, 1992: 126).
Turizmin ilk tanımı, 1905 yılında Guyer-Feuler tarafından ortaya atılmıştır.
Süleymancılar ya da kendi söylemleriyle Süleymanlılar, Türkiye merkezli Nakşi eğilimli bir cemaattir. Cemaat; ismini "üstad" olarak tanımladıkları Süleyman Hilmi Tunahan'dan alır. 1990'ların başında Türkiye'de tahminî iki milyon civarı üyesi vardı. Dünyanın birçok yerinde şubeleri vardır.
Hisar Turizm & Sigorta Şirketler Grup Başkanı Muhsin Varol, “THY ile 5. Yılda da en çok Hacı ve Umreci taşımamız, başarımızın tesadüfi ve geçici olmadığını ispatlamıştır. 200'ün üzerinde çalışanı olan şirketimiz, tüm sezon daha kaliteli hizmet verme anlayışıyla gayret etmektedir.
Umre, Mekke'nin ve Mescid-i Haram'ın ziyaret edildiği Müslümanlar için kutsal bir yolculuğu ifade eder. Belli bir zamana bağlı olmadan ihrama girerek Kâbe'nin tavaf edildiği bir ibadet anlamına gelen umre, kutsal toprakların maneviyatını yüksek bir şekilde hissedebileceğiniz eşsiz bir yolculuk.
Doğa ile baş başa olmayı tercih edenler veya macera tutkunu insanların genellikle günübirlik olarak ya da kısa süreli konaklamaya yönelik yüksek rakımlı alanlarda sürdürdükleri turizm çeşidi.
Muhafazakâr oteller, muhafazakâr misafirlerin değer ve inançlarına uygun bir ortama öncelik veren otellerdir. Tatil veya iş seyahati planlarken konaklama göz önünde bulundurulması gereken çok önemli bir faktör. Muhafazakâr oteller, muhafazakâr misafirlerin değer ve inançlarına uygun bir ortama öncelik veren otellerdir.
Helal medikal turizm, İslami hassasiyetlere dayalı bir sağlık turizmi sürecinin tertip edilmesidir. Bu çalışmanın amacı ise sağlık turizmi içerisinde yer alan helal medikal turizmi tüm bileşenleriyle açıklamaktır.
Doğal yollarla oluşmuş ya da insan eliyle şekillendirilmiş yeraltı boşluklarının sahip olduğu jeolojik, biyolojik, tarihsel ve kültürel zenginliklere yönelik turizm talebini ifade eden kavram.
Soykan (2006) göre kırsal turizm; kişilerin doğal ortamlarda dinlenmek ve değişik kültürlerle bir arada olmak amacıyla bir kırsal yerleşmeye gidip, orada konaklamaları ve o yöreye özgü etkinlikleri izlemeleri ya da katılmalarıyla gerçekleşen bir turizm türüdür.
Yeni evli çiftlerin, evliliklerinin ilk günlerinde, evliliklerini kutlamak amacıyla katıldıkları konaklama ve seyahatlerden oluşan turizm türünü ifade eden kavram.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri