Şifalı mesir macunu dışında Manisa'da tadılabilecek lezzetler arasında mesir çayı, Akhisar Köftesi, maden suyu, Manisa Kebabı, Alaşehir Kapaması, Salihli Odun Köftesi yer almaktadır.
Türkiye'de en çok üzüm, pamuk, tütün ve zeytin yetiştiren il Manisa'dır. Tarım alanında zirvede bulunan Manisa'nın ayrıca Kehribar renkli çekirdeksiz üzümü dünyada meşhurdur. Manisa topraklarının % 91.7'si tarıma elverişlidir.
Manisa'nın Sultaniye Üzümü ile meşhur olsa da kuru ve yaş üzüm, kiraz, zeytin, tütün, domates, mısır, Kırkağaç kavunu ve karpuz gibi tarım ürünlerinin de üreticiliği yapılmaktadır. Kereviz ve karnabahar ise Türkiye'de en çok Manisa'da yetiştirilmektedir.
ege bölgesi'ne ait bir yemek olan sinkonta izmir ve manisa taraflarında oldukça sık yapılmakta. aslında girit yemeği olarak bilinmekte. bal kabağının hafif tatlılığı, soğan, sarımsak ve baharatlarla birleşimi sayesinde ortaya çok güzel pratik bir yemek ya da meze çıkmakta.
İlgili 20 soru bulundu
Ege Bölgesi'nde oldukça yaygın olan ancak Egeli olanlar dışında kimsenin pek bilmediği sinkonta yemeği bal kabağıyla yapılan salçalı bir yemektir.
Manisa'dan alınabilecek hediyelik eşyalar arasında; özellikle şehir merkezinden buzdolabı magnetleri, antika ürünler, altın ve gümüş takılar, mesir macunu, Kula ve Görsel ilçelerinden geleneksel el dokuması halı ve kilimler gibi küçük portatif seçenekler bulunmaktadır.
Manisa, Batı Anadolunun denize kıyısı bulunmayan fakat kıyıya en yakın ilidir. 27 08' ve 29 05' doğu boylamları ile 38 04' ve 39 58' kuzey enlemleri arasında yer alır.
Manisa ilinin en önemli bitkisel ürünleri Kuru ve Yaş Üzüm, Zeytin, Kiraz, Tütün, Kurutmalık ve Yaş Domates, Mısır, Kavun ve Karpuzdur.
Manisa, Türkiye'nin bir ilidir. Manisa merkezli il, 2022 TÜİK verilerine göre 1.468.279 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık on dördüncü ilidir. Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Bölgesi'nin ortasında yer alır.
Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi.
Manisa tatilinizde keşfedebileceğiniz doğal güzellikler arasında; Kurşunlu Kaplıcaları, Spil Dağı Milli Parkı, Urganlı Kaplıcaları, Divlit Yanardağı, Adala Kanyonu, Gökköy, Kuladokya Peri Bacaları, Manisa Akpınar Mesire Alanı, Manisa Ilıcak Kaplıcası ve Zeytinliova yer almaktadır.
Manisa ili tarihi ve doğal güzellikler ile dolu bir şehirdir. Bir taraftan büyük şehir karmaşası olmadan üniversite eğitimi görmek, diğer taraftan da sinema, tiyatro, part time iş gibi olanaklardan yararlanmak isteyen üniversite adayları için gelişmiş ve ideal bir eğitim kentidir.
Şifalı Mesir Macunu ve Sultaniye Üzümü ile meşhur olan Manisa, İzmir'e yakınlığının da sağladığı avantajla hızlı gelişen şehirlerimiz arasındadır. Her ne kadar şehir dağlarla çevrili olsa da Gediz Ovası'nın bereketli topraklarının da etkisiyle tarımsal üretim sıralamasında ilk üç ilden biridir.
Salihli, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunan Manisa'nın bir ilçesidir. Odun köftesi, kirazı ve üzümü ile meşhurdur. Tarihte ilk paranın basıldığı ve günümüzde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Sardes Antik Kenti bu ilçede bulunmaktadır.
Manisa'nın ilçeleri sırasıyla; Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Turgutlu, Şehzadeler, Yunusemre şeklindedir.
Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi. Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi. Odun kömürü, bakır tava ve tereyağı üçlüsünün olmazsa olmazı olan yemeği tatmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden misafirler kente geliyor.
Bu yıl ikinci kez düzenlenen Kırkağaç Yemekleri Kültür Şenliği, lezzet tutkunlarını başta çakal pidesi olmak üzere arabaşı, avutma, bulamaç, çığırtma, dığan gözlemesi, ekmek aşı, gabarlama, gapçık, gibi yemeklerle buluşturdu. Yeme içme her zaman turist deneyiminin önemli bir parçası olmuştur.
İzmir Saat Kulesi, İzmir Tarihi Asansör Binası, Efes Müzesi, Konak Meydanı, Kadifekale Dağı, Efes Müzesi, İzmir Arkeoloji Etnografya Müzesi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Smyrna, Key Museum, Şirince gibi yerler İzmir'in meşhur gezilecek yerlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri