En az 15mm kalınlıkta uygulanmalıdır. Kullanım miktarı 1,4 kg /m²'dir (Her 1mm için). Donatılı kalın sıva uygulaması üzerine, dekoratif ve kalın sıvayı korumak amacıyla TSE ve/veya TSEK belgeli, çimento, akrilik veya silikat esaslı boya ve kaplama malzemeleri uygulanabilir.
Dolayısıyla Binaların sürekli yapıldığı ve iklim şartlarının farklılık gösterdiği İstanbul için doğru yalıtım malzeme kalınlığı 4–5 cm olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla Isı yalıtım köpüğü Türkiye'de 4–5 cm iken, Avrupa ülkelerinde hava şartlarına göre 15–20 cm olabiliyor.
Sıva Çeşitleri
Birinci tabaka, duvar yüzeyine harcın kolay yapışması için ince fakat çimento oranı yüksek, kalınlığı 1 - 1, 2 cm civarında olan sıvadır. İkinci tabaka, birinci tabakanın üzerine yapılan ve toplam kalınlığı 2 - 2,5 cm civarında olandır. İç duvarlarda, kireç harcı veya takviyeli harç kullanılır.
Bu ısı yalıtım yapıştırma harcı 25 kg ambalajlarda bulunur. m2 başına 4,5-5 kg harcanmaktadır. Yani Bir torba ile 5 m2 bir alan kaplanmaktadır.
Sarfiyat: Yüzeyin düzgünlüğüne bağlı olarak 3,5-5 Kg/m2 dır.
İlgili 41 soru bulundu
Ambalaj: 25 kg/Kraf t Torba. Sarfiyat: 2,5-3 kg/m2. 25 kg'lık bir torba ile 8-9 m2 alan sıvanır.
En az 15mm kalınlıkta uygulanmalıdır. Kullanım miktarı 1,4 kg /m²'dir (Her 1mm için). Donatılı kalın sıva uygulaması üzerine, dekoratif ve kalın sıvayı korumak amacıyla TSE ve/veya TSEK belgeli, çimento, akrilik veya silikat esaslı boya ve kaplama malzemeleri uygulanabilir.
Isı, ses, su ve yangın yalıtımında mükemmel bir performans sağlar. Yoğunluğu oldukça düşüktür ve normal sıvalara göre 6 kat daha hafiftir. Hafifliğinin artısı binanıza fazladan yük yapmamış olması ve buna balı olarak deprem dayanımının artmasıdır. Isı yalıtım sıvasının ömrü binanınız ömrüne eşittir.
Bünyesindeki hafif mineraller sayesinde ses yutuculuğu yüksektir böylece ses yalıtımı sağlayarak daha konforlu bir ortam sunar. Kapalı gözenek mineral yapısı sayesinde suyu emmez ve geçirmez böylece su izolasyonu sağlayarak evinizi nem ve rutubetten korur.
Mantolama levhalarının üzerine mantolama sıvası uygulanır. Mantolama sıvası– ısı yalıtım sıvası çeşitli akrilik polimerlerle dayanımı arttırılan, donma ve çözülme gibi hava etkilerine ve suya dayanıklı, su geçirmeyen fakat su buharı geçiren su ile karıştırılarak hazırlanan çimento esaslı sıvadır.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır.
Dış cephe çimento sıvası, işlenebilir bir sıva oluşturmak için su ile karıştırılmış portland çimentosu ve kumdan oluşan bir dış cephe kaplamasıdır.
5cm Karbonlu Mantolama İzolasyon Levhası *1 Paket 5 m2 Alan Kaplamaktadır. 1 Paket İçeriği 10 adet Levha Dan Oluşmaktadır. *Yapıştırma Ve Sıva İşlemleri İçin Satışımızda Bulunan Mantoyapı levha Sıvası Ve Lehva Yapıştırıcısını Kullanmanızı Öneririz .
Mantolama uygulaması, +5°C ile +30°C sıcaklık aralığında yapılmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce bina üzerindeki cam, ahşap, vb. yapı elemanları kirlenmeye ve zarar görmeye karşı korunmalıdır. Binanın geneli ve mantolama yapılacak yüzey nemli olmamalı, döşeme şapları, iç ve dış duvar sıvaları kurumuş olmalıdır.
İlk işlem olarak binanın cephe sayısı belirlenir. Her cephenin eni ölçülür ve kat sayısına bakılır ve her kat 3 metre olarak baz alınır. Ayrıca her cephenin eni ve boyu hesaplanır. Cepheler kaç metre kare geldiyse hepsi toplanır ve boşluklar düşüldükten sonra binanın mantolama yapılacak alanı net olarak ortaya çıkar.
Cevap: Isı yalıtımında dıştan yapılan ısı yalıtımı (mantolama) daha verimlidir. Bu şekilde bina kabuğu bir manto gibi dış hava koşullarından kesintisiz bir şekilde yalıtılmış olur. Bina kabuğunun da (duvarlar ve taşıyıcı elemanlar) ısı depolama kapasitesinden faydalanılır.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Isı yalıtım sıvası binaların dış cephe yüzeylerinde, binalarda bulunan kolon ve kirişlerde, kaba ya da ince sıvalarda, tuğla vb. yerlere uygulanabilmektedir. Uygulama sonucunda ısı yalıtımını maksimum düzeyde sağlar.
Yapının dışa bakan iç duvarları ile bina içi sıcaklığı arasındaki ısıl farka bağlı oluşabilecek yoğuşmadan dolayı küflenme oluşur; bu nedenle sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturmasından dolayı binanın mümkün olan durumlarda dıştan ısı yalıtım yapılması gerekir.
İç cephe ısı yalıtım sıvası geliştirilmiş olan inorganik maddelerden oluşur. İç cephe ısı yalıtım sıvaları bileşiminde petrol ve petrol türevindeki kimyasal maddeler kullanılmaz. İç cephe ısı yalıtım sıvaları tek başlarına ısı yalıtımı sağlayabilen doğal bir kompozit malzeme olarak bilinir.
Bütün olarak ısı yalıtım uygulamasının tamamlayıcı materyali olan Mantolama sıvası nedir? Sorusunun cevabı, Yalıtım malzemeleri ile yapılan yalıtımın tamamlandığı, üst katman kaplamasıdır demek doğru olacaktır.
Hazırlanan harç içerisine hiçbir yabancı malzeme (kireç, çimento, alçı vb.) Kullanım süresi geçirilmiş harç, su veya kuru harç ile karıştırılıp tekrar kullanılmamalıdır. Sıvanın dayanıklılığı açısından uygulama sonrası 3 gün içerisinde, hava koşullarına bağlı olarak, yüzey belirli aralıklarla sulanmalıdır.
Uygulama kalınlığı tek katta 1 cm ile 2,5 cm arasında olmalı, kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, birinci kat prizini aldıktan sonra maksimum 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Yüzey mastarlanır. Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi trifillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri