Word'de sayfanın her iki yüzüne de yazdırma (çift yönlü yazdırma) Kağıdın her iki yüzüne de yazdırmaya çift yönlü yazdırma denir. Çoğu yazıcı, kağıdın her iki tarafına da otomatik olarak yazdırma seçeneği sunar (otomatik çift yönlü yazdırma).
Sti. |… Dubleks baskı, bir yazıcının bir kağıdın iki yüzüne de kullanıcıların kağıdı manuel olarak döndürmesine gerek kalmadan baskı yapabilmesini sağlayan faydalı ve ofis verimliğini artıran bir teknolojidir.
Otomatik çift taraflı baskı yapan yazıcılarda, yazıcı kağıdın her iki yüzüne de baskı yapmak için kağıdı kendisi çevirir. Manuel çift taraflı baskı yapan yazıcılarda ise, kullanıcının kağıdın ön yüzüne baskı yaptıktan sonra kağıdın arka yüzünü yazıcıya tekrar yerleştirmesi gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
Dubleks baskı, bir yazıcının bir kağıdın iki yüzüne de kullanıcıların kağıdı manuel olarak döndürmesine gerek kalmadan baskı yapabilmesini sağlayan faydalı ve ofis verimliğini artıran bir teknolojidir.
Belgeyi açın ve ardından Dosya > Yazdır seçeneğine tıklayın. Yazıcınızı seçin ve ardından düğme görüntülenirse Ayrıntıları Göster öğesine tıklayın. Yazdırma ayarlarda Çift Taraflı veya İki Taraflı yazdırma seçeneğini arayın.
Çift taraflı yazdırma
Seçenekleri Adobe Acrobat veya Adobe Reader değil, yazıcı sürücüsü kontrol eder. Yazıcınızın desteklediği özellikleri yazıcınızın belgelerine bakarak kontrol edebilirsiniz. Yazdır iletişim kutusunda, kağıdın her iki tarafını da Yazdır seçeneğini etkinleştirin ve çevrilecek bir kenar seçin.
2 TARAFLI FOTOKOPİ İÇN BELGE CAMINI KULLANMA
Orijinali belge camına yerleştirin. [2 Tarafl. Kopya] tuşuna dokunun. 2 taraflı kopya modunu seçin.
Kısa Kenar Döndürme çift taraflı kopyalamanın her iki tarafının da kısa kenarlarından döndürülerek okunabilir olması demektir.
Çift Taraflı / Kitapçık açılır listesini tıklatın ve ardından Çift Taraflı veya Çift Taraflı (Manüel) seçeneğini belirleyin. Otomatik olarak kağıdın her iki tarafına da yazdırır. Makine, ilk olarak, tüm çift sayılı sayfaları kağıdın bir yüzüne basar.
Makineye farklı bir kağıt boyutu veya türü yüklerseniz, ayarları değiştirdiğinizden emin olun. Ayarları değiştirmezseniz, makine düzgün şekilde yazdıramaz. Yazdırılan kağıdın arka tarafına yazdırabilirsiniz.
Uygun Type (Tür) ayarını seçin. Çıktınızın yönünü değiştirmek için Portrait (Dikey) (boylamasına) ya da Landscape (Manzara) (enlemesine) seçeneğini seçin. Page Layout (Sayfa Yapısı) sekmesini tıklatın, sonra 2-sided printing (2- taraflı yazdırma) başlığı altında Manual (El ile Besleme Yuvası) seçeneğini seçin.
Pages Per Sheet (Yaprak Başına Sayfa) yazdırma ile tek bir yaprağa iki veya dört sayfa yazdırabilirsiniz. Not: Bu özellik kenarlıksız yazdırma ile birlikte kullanılamaz.
Özellikle basım yayın sektöründe çok fazla kullanılan fotokopi, günümüzde kitapların, dergilerin çoğaltılmasında kullanılmaktadır. Yazıcı fotokopi çekme yöntemi ile fotokopisi çekilecek dosyayı bilgisayar yardımı ile çoğaltabilirsiniz.
Antetli kağıt kullanma ile ilgili ipuçları
Antet yukarı bakacak şekilde yerleştirilir. Kağıdın logolu üst kenarı tepsinin arka tarafına gelmelidir. Basılı antet yukarı bakacak şekilde yerleştirilir. Kağıdın logolu üst kenarı elle besleyiciye önce girmelidir.
Metin kopyalama: Araçlar > Metin Seçimi'ni tıklayın, metni sürükleyerek seçin, sonra Düzen > Kopyala'yı seçin. Metnin bir bölümünü dikey olarak kopyalama: Araçlar > Metin Seçimi'ni tıklayın, metni seçerken Option tuşunu basılı tutun, sonra Düzen > Kopyala'yı seçin.
Dosya > Yazdır'ı seçin. Sayfa Ölçekleme açılır menüsünden, Bir Kağıda Birden Fazla Sayfa seçeneğini seçin. Kağıt Başına Sayfa Sayısı menüsünden bir değer seçin.
Yazıcı ve telefonunuz aynı anda Wi-Fi ağına bağlı olduğu müddetçe yazdırmak istediğiniz her görselin ve dokümanın çıktısını Wi-Fi aracılığıyla kolaylıkla alabilirsiniz. Aynı zamanda Google Play Store'da bulunan birçok uygulama ile de Android telefondan yazıcı ile çıktı alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bir kağıt sayfasının her iki tarafına yazdırma yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri