Brand Purpose (Marka Amacı) esasen bir markanın para kazanmanın ötesinde olma sebebidir – iş kararlarına ve düşünce süreçlerine rehberlik eden bir çerçevedir.
Marka Amacının Faydaları
Markalaşma, gerçek bağlantılar kurmaya ve bir kitleyle daha duygusal ve insani bir ilişki kurmaya yardımcı olmayı, satışları artırmaya ve müşteri sadakati oluşturmaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Bir marka stratejisi oluşturmanın beş temel adımı şunlardır: 1)Markanızı tanımlamak, 2) kitlenizi anlamak, 3) markanızın görsel stilini geliştirmek, 4) marka hikayenizi anlatmak ve 5) çevik ve değişime hazır olmak.
Marka planlaması, markanın başka markalardan farklılığını ayırt, başka deyişle, markanın sahip olduğu ayrıcalığı ortaya çıkarıp marka yönetme faaliyetlerini bu doğrultuda yönlendirme sürecidir [3]. Marka planlama sürecinin ilk aşaması marka vizyonunun ve ve misyonunun belirlenmesidir.
İlgili 37 soru bulundu
Marka stratejisi, işletmenizin değerini yükseltmek ve sizi rakiplerinizden farklılaştırmak üzere tasarlanmış uzun vadeli plandır. Her markanın bir stratejiye ihtiyacı vardır. Stratejisi olmayan bir marka kayda değer bir miktarda para kazanamaz, hedeflerini gerçekleştiremez ve önüne çıkacak engellerde kolayca sarsılır.
Marka Konumu Geliştirmek
Bir konumlandırma ifadesi geliştirmenin dört ayağı bulunmaktadır. Hedef pazar, rekabet ortamı/referans çerçevesi, farklılaştırma, kanıt/destekleyici noktalar. Hedef Pazar: Zihninde markanızı konumlandırmak istediğiniz kitledir.
Marka stratejisi, marka değerini çoğaltmak ve bir markanın geliştirilmesini sağlamak amacıyla izlenen uzun süreli bir plandır. Bir işletmenin bütün yönlerine nüfuz eden ve direkt olarak tüketici ihtiyaçları, talepleri ve duygularına yanıt veren bir kavram, ahlak ve kültür oluşturmayı gerektirir.
Konsept temelde markalar için bir kategori tanımıdır. Benzer motivasyona sahip ürünlerin, hizmetlerin markanın kendine özgü bir tanımlama yapması sonucu olur. Markalar için konsept tanımlaması tüketici için farklı bir deneyim sunarak yeni bir anlam dünyası yaratma çabasıdır.
Bir işaretin marka olarak değerlendirilebilmesi için şu koşullar vardır: Ayırt edici özelliği olmalı, çizimle görüntülenebilmeli, baskı yoluyla çoğaltılabilmeli. Bu koşullara uyan, kişi adları, sözcükler, şekiller, harfler, sayılar marka olarak tescil ettirilebilir.
Hedef Pazar; üreticilerin ve satıcıların, ürünlerini sergileyebildiği, satabildiği, ortaklık oluşturabileceği potansiyel müşterilerdir. Başka bir deyişle Hedef Pazar; ürün veya hizmetlerinizin alıcı bulması için odaklandığınız belirli ülke, şehir, sektör, platform…… vs 'de bulunan müşterilerinizdir.
Marka analizi, bir markanın güçlü ve zayıf yönlerini, pazar konumunu, tüketici algısını ve rekabet avantajlarını değerlendirmeyi amaçlayan kapsamlı bir inceleme sürecidir.
Lüks marka yönetimi, küresel, elit bir zümreye yönelik marka stratejileri geliştirmek ve doğru medya kanallarından yaratıcı ve özel/benzersiz marka mesajları iletmek olarak özetlenebilir. Lüks markanın sunduğu ürünler, kategorisinin en pahalı ürünleridir.
Çoklu Markalama Stratejisi: Bu stratejide, aynı tüketici grubuna hitap eden, aynı ürün grubundan iki veya daha fazla ürün değişik markalar altında piyasaya sürülmektedir. Marka konumlandırmada, her bir markanın birbirinden farklı olarak tüketicinin dikkatini çekmesi, karlılıkta farklılık meydana getirmektedir.
Marka konumlandırma, bir markanın pazarlamasında, müşterilerin beyninde o markayla ilgili belirli bir imaj ve anlam oluşturmak için yapılan çalışmadır. Bu imaj ve anlam, markanın ürün ve hizmetlerini satın almayı düşünen müşterilerin beyninde oluşur ve markanın pazarlamasında önemli bir rol oynar.
Marka Analizi Nasıl Yapılır? Marka analizi, pazardaki trendleri, tüketici davranışlarını ve rakip markaların aktivitelerini detaylı olarak inceleyerek gerçekleştirilir. Ayrıca, markanızın geçmiş reklam kampanyalarının performansını değerlendirerek, gelecekteki stratejilere yön verebilirsiniz.
Marka tutumu, tüketicilerin belirli bir markaya olumlu tutum sergilemesine yönelik duygusal tepkidir. Tutum, sadece ürün kalitesi ve değer algılarını değil aynı zamanda tüketicilerin belirli bir markayı seçmeye istekli olmalarını da etkiler (Aaker, 1991).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri