Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Marka tek başına devredilebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Marka tek başına devredilebilir mi?

Ülkemizde ''KHK'nin 16/1. maddesi gereğince marka, temsil ettiği mal veya hizmetlerin tümü veya bir kısmı için devredilebilir.'' şeklinde bir hüküm geçmektedir. Yani sahip olduğunuz markayı birine devredebilir ya da birinden marka devir alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka hakkı devir edilebilir mi?

Aynı şekilde ticari vekil veya temsilci adına tescilli markanın devri de kanunda düzenlenmiştir. Marka tam veya kısmi olarak da devredilebilir. Son olarak markanın miras yoluyla intikali de mümkün olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Marka hakkı nasıl devredilir?

Marka Devir İşlemi Nasıl Yapılır? Marka devir işlemi yazılı olarak ve noter huzurunda gerçekleşmelidir. Devir sözleşmesinin noter huzurunda yapılmış olması tek başına yeterli ve bağlayıcı değildir. Marka devir sözleşmesinin kuruma iletilmesi ve kurum nezdinde de marka devir işleminin yapılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adrespatent.com.tr

Marka Devri bedelsiz olur mu?

Marka devir sözleşmesinde bedele dair hukuk pratiğinde genel tartışmalar bulunmaktadır. Bedelin hesaplanabilir bir bedel olması gerekliliği doktrinsel olarak kabul edilmiş olsa da marka devir sözleşmesinde marka hakkının devri bedelsiz şekilde gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Marka Devri kaç gün sürer?

Marka Devir Süreci

Noter huzurunda yapılan marka devir sözleşmesinin Türk Patent ve Marka Kurumu siciline müracaat edilmesiyle yetkili uzmanlar tarafından işleme alınır. İşlemler 1-2 ay sürmektedir. Resmi kurumda devir işlemi sicile kayıt edilir ve bültende yayınlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukvebilisim.org

PAYLAŞIM YAPILMADAN MİRAS PAYIMIZI BAŞKA BİRİNE DEVREDEBİLİR MİYİZ?

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Marka işletmeden ayrı devredilir mi?

Buna göre işletme adı ve markanın, ticari işletmeyle birlikte veya işletmeden ayrı olarak kısmen veya tamamen devri mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiraporu.com.tr

Hacizli marka devredilebilir mi?

Marka- yı devralan üçüncü şahıs markayı üzerindeki haciz yükü ile birlikte devralır. Zira Yargıtay 11. Hukuk Dairesi de konu ile ilgili bir kararında14 marka haczinde İİK. m. 86'nın uygulanamayacağı, dolayısıyla haciz iş- leminin, markanın üçüncü bir şahsa devrine engel teşkil etmeyeceği- ni belirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Patent hakkı devredilebilir mi?

Türkiye'de patentler, üçüncü kişilere bir patent devir sözleşmesi ile devredilebilmektedir. Patent devir sözleşmesi, patent sahibinin veya patent başvurusu sahibinin, patent veya patent başvurusu üzerindeki hakkını, unvanını ve menfaatini bir başkasına devrettiği bir sözleşmedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka Devir sözleşmesi nedir?

Marka devri, Türk Patent ve Marka Kurumu'nda tescilli bir markanın üçüncü bir kişiye devrini konu alan ve çeşitli şartları taşımaması halinde Kurum tarafından geçersiz sayılacak önemli bir sözleşmedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka satılabilir mi?

Tescilli marka hakkı, Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 148. Maddesi uyarınca bir üçüncü kişiye “devredilebilir” haklardandır. Yani bir üçüncü kişiye satılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Bir marka nasıl satılır?

Tescilli tamamlanmış ya da başvurusu yapılan markalar, üçüncü kişilere bir marka devir sözleşmesi ile devredilebilmektedir. Marka devir sözleşmesi, yazılı olarak yapılmalı ve noter tarafından onaylanmalıdır. Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 148. maddesi 4. fıkrası uyarınca, noter onayı bir geçerlilik şartıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Şirket olmadan marka tescili yapılır mı?

Marka tescil başvurusu yapmak için şirket kurmak gerekmez. Herhangi bir ticari faaliyeti olmayan şahıslar bile kısa-orta vadede kullanmayı planladığı ismin marka tescili için başvuruda bulunabilir. Ticari faaliyete başlamış olmak başvurunun kabul edilmesi şart değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka hakkı bir kişilik hakkı mıdır?

Ne var ki hukuki yönüyle “marka hakkı” ; “kişilik hakları” arasında sayılmamakta, malvarlığına ilişkin mutlak bir hak olduğu kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka tescili olmadan satış yapılır mı?

Hiçbir şey olmaz. Her sabah yine dükkanınızı açabilir, müşterilerinize verdiğiniz hizmeti vermeye devam edebilir, şu an yaptığınız ne varsa aynen yapmaya devam edebilirsiniz. Teknik olarak markanızı tescil ettirmeye hiç ihtiyaç yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: interpatent.com.tr

Borçlu kendi malını satabilir mi?

Cebri icra ile haczedilen bir malın paraya çevrilmesi, kural olarak alacaklının talebine bağlı iken yeni düzenleme ile borçlu; haczolunan mallarının muhammen bedelinin %90'ınından az olmamak kaydıyla kendi bulacağı alıcıya satabilme imkânı getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetyum.av.tr

Marka tescili satılabilir mi?

Markalar tescil edildikten sonra resmi olarak bütün hakları tescil sahibinin olmaktadır. Tescil sahibi markasını isterse başka birine satabilir veya kısmi olarak devredebilir. Bütün bu işlemlerin yasal hakları tescil sahibinin elindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: liderpatent.com.tr

Marka hükümsüzlüğü davası kime karşı açılır?

SMK m. 25/2'ye göre menfaati olanlar, Cumhuriyet savcıları veya ilgili kamu kurum ve kuruluşları markanın hükümsüzlüğünü mahkemeden isteyebilir. Marka hükümsüzlük davası, dava tarihinde sicilde marka sahibi olarak kayıtlı kişilere veya bunların hukuki haleflerine karşı açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Şirket devrinde sonra sorumluluk kaç yıl?

Devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve yükümlülükleri ile birlikte devralana geçer. Devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Marka hakkını sona erdiren sebepler nedir?

Madde 28- (1) Aşağıdaki hâllerde marka hakkı sona erer: a) Koruma süresinin dolması ve markanın süresi içinde yenilenmemesi. b) Marka sahibinin marka hakkından vazgeçmesi. (2) Marka hakkının sona ermesi, sona erme sebebinin gerçekleşmiş olduğu andan itibaren hüküm ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Borcu olan bir şirket devredilir mi?

Ticari işletme devri ile beraber, esasen kanun uyarınca işletmenin borçları da devralana geçmektedir ancak bu devrin alacaklılara bildirilmesi ve ilan edilmesi gibi hususlar, ileride sorumluluk konusunda uyuşmazlık yaşanmaması için önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cukurpartners.com

Isim patenti alma kaç TL?

Marka tescil ücreti yatırma işlemi genellikle başvurudan altı ay kadar sonra yapılır. Markanın tesciline karar verilmişse Kurum'a ödenecek olan tescil ücreti 1.960,00 TL olup Kurum tarafından alınan bu ücret sabittir. Sınıf sayısından etkilenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka tescil Belgesi kaç yıl geçerli?

Marka tescilinde koruma süresi başvuru tarihinden itibaren on yıldır. Bu sürenin bitimine altı ay kala yenileme süresi başlar. Süresinde yapılacak yenileme talebi ile sonraki on yıl içinde tescil hakkı devam edecektir. Yenileme işlemi yapıldıkça marka hakkı sonsuz devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isimtescil.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT