Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Marka Tesciline kimler itiraz edebilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Marka Tesciline kimler itiraz edebilir?

Marka başvurusu yaptığınızda, markanızın tescilinde sakınca gören tarafların itiraz etmeleri mümkündür. Bu başvurunun tescilini istemeyen taraflar, marka başvurusunun bültene çıkması ve 2 aylık ilan süresi içinde itiraz edebilir, TÜRKPATENT Kurumu'nun, yapmış olduğunuz başvurunun reddini talep etme hakları mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donusumpatent.com.tr

Marka tescil itirazı nasıl yapılır?

Her şeyden önce, itiraz dilekçesi hazırlanmalıdır. İtirazı destekleyen gerekçelerin ve delillerin doğru ve eksiksiz bir şekilde Türk Patent ve Marka Kurumu'na sunulması gerekir. Türk Patent ve Marka Kurumu, marka başvurusuna dair itirazı inceler. Ardından, başvuru sahibine itirazı tebliğ eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: destekpatent.com

Marka tesciline itiraz nedir?

Marka İtiraz Hizmet İçeriği

Türk Patent Enstitüsü Başkanlığınca Resmi Marka Bülteninde yayınlanan benzer markaya, tescilli marka sahipleri adına süresi içinde itiraz edilmesi işlemidir. İtiraz içeriğinin şeklen ve hukuken tertibi ve hazırlanması vekile aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka karara itiraz nasıl yapılır?

İtiraz TÜRKPATENT tarafından başvuru yapanın ve uzman kurum ve kuruluşların görüşü alınarak incelenir. İtirazlar TÜRKPATENT elektronik başvuru sistemi (EPATS) üzerinden yapılmalıdır (e-devlet üzerinden yapılan talep). İtirazlar Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Dairesince incelenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ci.turkpatent.gov.tr

Marka başvurusuna itiraz gelirse ne olur?

Marka tescil başvuru sahibi, itiraz üzerine verilen red kararına itiraz ederse, dosya ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' gider. Her iki durumda da ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' giden dosya kurul tarafından her iki tarafın itirazları ve gerekçeleri ele alınarak bir karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: liderpatent.com.tr

Marka İtiraz İşlemleri - Mara İtiraza Karşı Görüş - Egemark Marka Tescil Ofisi

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Markanın iptalini kimler talep edebilir?

-Marka sahibi tarafından veya marka sahibinin izniyle gerçekleştirilen kullanım sonucunda markanın, tescilli olduğu mal veya hizmetlerin özellikle niteliği, kalitesi veya coğrafi kaynağı konusunda halkı yanıltması nedeniyle ilgililer markanın iptalini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka başvurusu neden reddedilir?

Marka tescil başvurularının reddedilme nedenleri genel olarak marka araştırma işlemlerinin detaylı yapılmamasından kaynaklıdır. Yani marka başvurusu yapılmadan önce detaylı bir şekilde marka sorgulama işleminin yapılmaması marka red sonucunu doğurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkticaret.net

Marka başvurusu reddedilirse ne olur?

TPE kötü niyetli tescile itirazı yerinde bulursa tescile başvuruyu reddeder. Bu durumda başvuru sahibi karara itiraz edebilir. Buna karşın tescile itiraz reddedilirse başvuru tescil olunarak Resmi Marka Gazete'de ilan olunur. Bu durumda itiraz sahibinin bu karara karşı iti- raz etmeye hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Marka itiraz süresi kaç aydır?

Marka bülteninde ilan süresi 2 aydır ve bu 2 ay süresince, önceki marka sahipleri tarafından itiraz gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donusumpatent.com.tr

Marka itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?

Aynı zamanda marka itirazına karşı görüş bildirme, marka tescil başvurusu sahibinin şahsi başvurusuyla ya da vekiller aracılığıyla yapılabilmektedir. İlgili kurum gerekli gördüğü taktirde marka tescil başvurusu sahibinden ek bilgi veya belgeler isteyebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: defanspatent.com.tr

Marka tescil başvurusu hangi durumlarda reddedilir?

(6) Tescil başvurusu yapılan markanın başkasına ait kişi ismini, ticaret unvanını, fotoğrafını, telif hakkını veya herhangi bir fikri mülkiyet hakkını içermesi hâlinde hak sahibinin itirazı üzerine başvuru reddedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yetkinpatent.com.tr

Marka tescili nasıl iptal edilir?

Söz konusu maddeye göre, tescil tarihinden itibaren 5 yıl içinde haklı bir sebep olmadan tescil edildiği mal veya hizmetler bakımından marka sahibi tarafından Türkiye'de ciddi biçimde kullanılmayan ya da kullanımına 5 yıl kesintisiz ara verilen markanın iptaline karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka tescil itiraz savunma nasıl yapılır?

İtiraza karşı savunma yapmak şart değildir fakat faydalıdır. Savunma ve delil sunulmaması halinde TürkPatent sadece itiraz dilekçesi ve delillerini inceleyerek karar verecektir. Marka itirazının, marka başvuru sahibine tebliğinden itibaren 1 ay içinde savunma / görüş bildirme dilekçesinin verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eltutanpatent.com

Marka hükümsüzlüğü davası kime karşı açılır?

SMK m. 25/2'ye göre menfaati olanlar, Cumhuriyet savcıları veya ilgili kamu kurum ve kuruluşları markanın hükümsüzlüğünü mahkemeden isteyebilir. Marka hükümsüzlük davası, dava tarihinde sicilde marka sahibi olarak kayıtlı kişilere veya bunların hukuki haleflerine karşı açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka tescil başvurusunu kimler yapabilir?

1- Marka Tescilini Kimler Yapabilir? Türkiye'de marka tescil işlemlerini sadece Türk Patent ve Marka Kurumu siciline kayıtlı, her yıl kaydını yenileyen, mesleki sorumluluk sigortası primini ödeyen YETKİLİ marka vekilleri yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka tescili kaç günde onaylanır?

Marka Tescil Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır? Marka tescil işlemlerinin sonuçlanması ortalama 8 ila 10 aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka hakkının sona erdiren sebepler nelerdir?

Madde 28- (1) Aşağıdaki hâllerde marka hakkı sona erer: a) Koruma süresinin dolması ve markanın süresi içinde yenilenmemesi. b) Marka sahibinin marka hakkından vazgeçmesi. (2) Marka hakkının sona ermesi, sona erme sebebinin gerçekleşmiş olduğu andan itibaren hüküm ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Marka tescil muvafakat talebi nedir?

Marka tescil işlemlerinde kullanılan “muvafakat formu”, tescilli veya başvurusu yapılmış önceki tarihli marka sahibinin, markasıyla aynı ya da ayırt edilemeyecek kadar benzerinin aynı veya aynı türdeki mal veya hizmetler kapsamında, sonraki tarihli bir marka başvurusuna onay verdiğini gösteren bir belge türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukvebilisim.org

Markaya itiraz nereye yapılır?

İtiraz Süresi

Marka başvurusunun tescilini engellemek isteyen ilgili kişiler, söz konusu marka başvurusunun Bülten'de yayımlanmasından itibaren iki ay içinde bu yöndeki itirazlarını Türk Patent'e sunmalıdırlar. İtiraz süresi uzatılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Itiraz kaç gün içinde yapılır?

İtiraz kanun yoluna başvuru süresi; hakim, Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından verilen kararın tefhim veya tebliğinden itibaren 7 gündür. İtiraza konu karar, itiraz hakkına sahip kişinin yokluğunda verilmişse tebliğ edilmelidir. İtiraz süresi de tebliğden itibaren başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Marka tescilinde 5 1 Ç ne demek?

SMK m.5/1-ç hükmüne göre 'Aynı veya aynı türdeki mal veya hizmetlerle ilgili olarak tescil edilmiş ya da daha önceki tarihte tescil başvurusu yapılmış marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer işaretler' marka olarak tescil edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Marka başvuru süreci ne kadar sürer?

Marka Başvurusu itiraz olmadığı takdirde Başvuru tarihinden İtibaren 6-8 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Marka koruma süresi 10 yıldır. Süresi sona eren marka yenilenebilir. Yenileme süresi 10 yılın bitimine 6 ay kala yapılırsa ödenecek harç düşük olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: neomarkpatent.com.tr

Marka tescili olmazsa ne olur?

Markanın tescil ettirilmesi kanunen zorunlu bir durum olmayıp, herhangi bir satış kısıtlaması söz konusu olmamaktadır. Eskisi gibi sahip olunan marka üzerinden satışlara devam edilebilmekte, dükkânlar veya satışın yapılmış olduğu yerler faaliyetlerini sürdürebilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tedajans.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT