Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Markama itiraz geldi ne yapmalıyım?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Markama itiraz geldi ne yapmalıyım?

Marka tescil başvurunuza gelen itirazlar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu markanızın ret edilmesine karar verebilir. Bu ret kararı sonucunda ise Karara itiraz işlemi yapılmalıdır. Karara itiraz işleminde ret kararına karşı itirazlarda yine "Sınai Mülkiyet Kanunu" maddelerine uygun olarak yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anlampatent.com

Marka başvurusuna itiraz gelirse ne olur?

Marka tescil başvuru sahibi, itiraz üzerine verilen red kararına itiraz ederse, dosya ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' gider. Her iki durumda da ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' giden dosya kurul tarafından her iki tarafın itirazları ve gerekçeleri ele alınarak bir karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: liderpatent.com.tr

Marka itirazına savunma nasıl yapılır?

Marka Başvuru Sahibi, yapılan itirazı marka tescil kriterleri, marka hukuku ve fiili durumları dikkate alarak inceleyip savunma yapmalıdır. İtiraza karşı savunma yapmak şart değildir fakat faydalıdır. Savunma ve delil sunulmaması halinde TürkPatent sadece itiraz dilekçesi ve delillerini inceleyerek karar verecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eltutanpatent.com

Marka başvurusu reddedilirse ne olur?

TPE kötü niyetli tescile itirazı yerinde bulursa tescile başvuruyu reddeder. Bu durumda başvuru sahibi karara itiraz edebilir. Buna karşın tescile itiraz reddedilirse başvuru tescil olunarak Resmi Marka Gazete'de ilan olunur. Bu durumda itiraz sahibinin bu karara karşı iti- raz etmeye hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Marka itiraz süreci ne kadar sürer?

Başvuru TPE tarafından incelenir ve yayına çıkar itiraz süreci üç aylık dönemi kapsar. Tescil süreci itiraz gelmezse hemen tamamlanır üç ay sonunda ancak itirazların gelişi ve TPE'nin tekrar karar vermesinden sonra süreç şekillenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka İtiraz İşlemleri - Mara İtiraza Karşı Görüş - Egemark Marka Tescil Ofisi

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İtiraz süresi geçti ne yapmalıyım?

İtiraz, icra dairesine bildirildiği halde, gecikmiş itiraz icra mahkemesine yapılır. Gecikmiş itirazın içeriği de farklıdır. Öyle ki; gecikmiş itirazda hem itiraz edildiğinin hem de borçlunun mazeretinin ve bunun delillerinin bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde gecikmiş itiraz geçersiz sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erkayahukukburosu.com

Marka itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?

Aynı zamanda marka itirazına karşı görüş bildirme, marka tescil başvurusu sahibinin şahsi başvurusuyla ya da vekiller aracılığıyla yapılabilmektedir. İlgili kurum gerekli gördüğü taktirde marka tescil başvurusu sahibinden ek bilgi veya belgeler isteyebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: defanspatent.com.tr

Marka başvurusuna kimler itiraz edebilir?

Marka başvurusu yaptığınızda, markanızın tescilinde sakınca gören tarafların itiraz etmeleri mümkündür. Bu başvurunun tescilini istemeyen taraflar, marka başvurusunun bültene çıkması ve 2 aylık ilan süresi içinde itiraz edebilir, TÜRKPATENT Kurumu'nun, yapmış olduğunuz başvurunun reddini talep etme hakları mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donusumpatent.com.tr

Marka tescil başvurusu neden reddedilir?

Marka tescil başvurularının reddedilme nedenleri genel olarak marka araştırma işlemlerinin detaylı yapılmamasından kaynaklıdır. Yani marka başvurusu yapılmadan önce detaylı bir şekilde marka sorgulama işleminin yapılmaması marka red sonucunu doğurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkticaret.net

Marka itirazı nereye yapılır?

İtiraz TÜRKPATENT tarafından başvuru yapanın ve uzman kurum ve kuruluşların görüşü alınarak incelenir. İtirazlar TÜRKPATENT elektronik başvuru sistemi (EPATS) üzerinden yapılmalıdır (e-devlet üzerinden yapılan talep).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ci.turkpatent.gov.tr

Marka iptal davası nerede açılır?

Markanın iptali davasında görevli mahkeme Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'dir. Söz konusu mahkemenin kurulu olmadığı yerlerde görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi'dir. Yetkili mahkeme ise davalı marka sahibinin yerleşim yeridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olcuhukuk.com.tr

Marka başvurusuna nasıl itiraz edilir?

İtiraz Süresi

Marka başvurusunun tescilini engellemek isteyen ilgili kişiler, söz konusu marka başvurusunun Bülten'de yayımlanmasından itibaren iki ay içinde bu yöndeki itirazlarını Türk Patent'e sunmalıdırlar. İtiraz süresi uzatılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

İtiraz dilekçesini kim inceler?

Ceza Hukukunda İtiraz Kanun Yolundaki Yetkili Makam

Soruşturma aşaması işlemlerinde görevli mahkeme sulh ceza mahkemesidir ve aldığı kararlara itiraz şu şekilde olmalıdır. İtirazın incelenmesi numara olarak kendisini izleyen hakimliğe, son numaralı hakimlikte ise bir numaralı hakimliğe ait sorumluluktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihsaatci.av.tr

Markanın iptalini kimler talep edebilir?

-Marka sahibi tarafından veya marka sahibinin izniyle gerçekleştirilen kullanım sonucunda markanın, tescilli olduğu mal veya hizmetlerin özellikle niteliği, kalitesi veya coğrafi kaynağı konusunda halkı yanıltması nedeniyle ilgililer markanın iptalini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

İtiraz dilekçesi kaç günde belli olur?

İtiraz üzerine tutuklama kararını veren yargıevi bu kararını ya 3 gün içinde düzeltir ya da itiraz dilekçesinin kendisine verildiği tarihin- den itibaren 3 gün içerisinde bu kararından dönmezse (tutuklamaya devam kararı verirse) en geç 3. günün sonunda itirazı bir üst dereceli yargıevine kendiliğinden gönderir. (CMK ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Marka hakkının ihlali hangi mahkeme?

Yetkili mahkeme ise, marka hakkı sahibinin yerleşim yeri veya hukuka aykırı fiilin gerçekleştiği yahut bu fiilin etkilerinin görüldüğü yer mahkemesidir. Marka hakkına tecavüz nedeniyle açılabilecek ceza davalarında görevli mahkeme Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Marka hükümsüzlük davası ne zaman açılır?

Marka hükümsüzlük davası, dava tarihinde sicilde marka sahibi olarak kayıtlı kişilere veya bunların hukuki haleflerine karşı açılır. Markanın hükümsüzlüğü davalarında Türk Patent taraf olarak gösterilmez. SMK m. 25/6'ya göre, hükümsüzlük davası beş yıl içerisinde açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka hakkının ihlali şikayete tabi mi?

Şikayet hakkı, bir suçun savcılık tarafından soruşturulması veya mahkeme tarafından kovuşturulması için suçtan zarar gören veya mağdura tanınan kişiye sıkı surette bağlı bir kamu hukuku hakkıdır. Marka hakkına karşı işlenen tüm suçların soruşturulması ve kovuşturulması şikayete tabidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Marka ön araştırması ne demek?

Marka araştırma, marka tescil çalışmaları için ilk aşamadır. Marka tescili başvurusu yapmadan önce marka araştırması yapılarak marka tescil uygunluğu tespit edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: defanspatent.com.tr

Marka ön araştırması nedir?

Marka tescil başvurusundan önce yapılacak bu işlem tescil ettirilmek istenen markanın belirlenen alanlarda ön incelemesi yapılarak benzeri ya da aynısının başka birileri tarafından önceden tescil ettirilip ettirilmediğinin belirlenmesi işlemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka başvurusunu kim yapar?

Marka başvurusu yapabilecek kişiler

Karşılıklılık ilkesi uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki kişilere sınai mülkiyet hakkı koruması sağlayan devletlerin uyruğundaki kişiler, Türkiye'de marka başvurusunda bulunma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

İtiraz edilmezse ne olur?

Tarafınıza gönderilen ödeme emrini aldığınız tarihten itibaren 7 gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine itiraz etmezseniz takip kesinleşir. Takibe itiraz etmediğiniz ve aynı zamanda borcunuzu ödemediğiniz durumda, yedi günlük itiraz süresi içinde mal beyanında bulunmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asghukukdanismanlik.com

Itirazın iptalinden sonra takibe nasıl devam edilir?

İtirazın iptali davası sonucunda davanın kabulüne karar verilmesi halinde, ilamsız icra takibinin başlatıldığı dosya üzerinden icra takibine konu alacak bütün ferileriyle birlikte kesinleşmiş olacağından takibe devam edilip tebligat yapılmasına gerek olmaksızın haciz işlemi yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mesutiskenderoglu.av.tr

7 günlük itiraz süresi ne zaman biter?

Söz konusu 7 günlük süre kesin süredir. İtiraz gününün son günü tatil gününe veya erteleme gününe denk gelirse itiraz süresi ilgili günü izleyen ilk iş gününün mesai saati bitimine kadar uzamış sayılır. Süresi içerisinde yapılan itirazlar icra takibini durdurmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kartalhanhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT