Her markanın tıpkı insanlar gibi bir kimliği, kişiliği vardır. Marka kişiliği in- sani karakter özelliklerinin markaya at- fedilmesidir (Keller;1993:5).
Marka kişiliği; markanın bir insan formunda yapılandırılmasını ifade eder. Bu anlamda marka kişiliği bir yandan mevcut müşterilerle arasında duygusal bir yakınlık kurarken, öte yandan potansiyel müşterilere vaadini bir karakter biçimiyle sunar ve onlarla yeni ancak kalıcı bir bağ kurmaya çabalar.
Bir işaretin marka olarak değerlendirilebilmesi için şu koşullar vardır: Ayırt edici özelliği olmalı, çizimle görüntülenebilmeli, baskı yoluyla çoğaltılabilmeli. Bu koşullara uyan, kişi adları, sözcükler, şekiller, harfler, sayılar marka olarak tescil ettirilebilir.
1. Markanıza bir kişilik kazandırın. Bu, markanızın birbirine benzeyen rakipler arasında öne çıkmasına yardımcı olur. İkinci olarak, iyi biçimlendirilmiş bir marka kişiliği müşteri güvenini ve bağlılığını artırır.
Markanın fiziksel görünümü (Renk, logo, ambalaj)
İlgili 19 soru bulundu
Marka kişiliği, markaların birbirine benzeyen özellikleri nedeniyle ortaya çıkmış bir kavramdır. Markaların farklılaşma arayışı sonucu ortaya çıkan marka kişiliği, markaların hedef kitlesi ile olan ilişkilerini farklılaştırmakta ve güçlendirmektedir.
Marka kişiliği, bir markanın kimliğini oluşturması ve tüketiciler aracılığıyla değerlerini iletmesi için bir yoldur. Bir marka kişiliği yaratmak, başarılı bir marka oluşturmanın önemli bir parçasıdır. Müşterilerle duygusal düzeyde bağlantı kurmaya, rakiplerden farklılaşmaya ve hatırlanmaya yardımcı olur.
Marka yüzü olmak belirli dönemlerde, belirli periyotlarla bağlı bulunan markanın hizmet ya da ürün lansmanında veya pazarlama faaliyetlerinde stratejinin bir parçası olan kişilere verilen isimdir. Marka yüzleri, bazen birden fazla markanın marka yüzü olabilirken marka elçileri için bu durum biraz daha farklı.
Marka tonu: marka sesinizin duygusal tepkisidir. İletişim kurduğunuz veya hakkında yazdığınız duruma uygun hale getirirsiniz. Hedef kitlenizin ne hissettiğini anladığınızı ve uygun şekilde empati kurabildiğinizi gösterir.
İyi bir marka sesi ve tonu, markayı tanımlayan değerleri yansıtmalı, hedef kitlesine uygun olmalı ve marka imajını güçlendirmelidir. Marka sesi ve tonu, markanın iletişiminde önemli bir unsurdur ve doğru bir şekilde belirlendiğinde markanın kişiliğini ve marka kimliğini güçlendirebilir.
Ürün, fabrikada; marka ise, zihinlerde üretilen benzersiz bir fikir ya da konsepttir. Ürün, rakipçe kopyalanabilir; marka ise benzersizdir. Bir ürünün modası çabucak geçebilir; başarılı bir marka ise sonsuzdur.
Marka kişiliği, bir markanın insanlara nasıl hissettirdiği ve onlarla nasıl iletişim kurduğu ile ilgili bir kavramdır. Marka kişiliği, markanın değerleri, özellikleri, tonu ve tarzı gibi unsurları içerir.
Marka Tarzı: Marka özünü ifade etmeye yöneliktir ve Marka Tarzını yaydığı kül- tür, kişilik, imaj vasıtasıyla yapar. Yansımaları • İlişki tarzı (prestij, vs) olarak üç gruba ayrılır. Her markanın tıpkı insanlar gibi bir kimliği, kişiliği vardır.
Erkeklerde; tenor, bariton, bas. Kadınlarda; soprano, mezzo-soprano ve altodur.
Ses çeşitlerini birbirinden ayırmak için kullanılan ses rengi terimi, bir çalgı aletinin veya insan sesinin ona has olan frekansı, notası ve şiddeti arasındaki farkları tanımlamak için kullanılan bir niteliktir.
Ses tonu etkili bir iletişimde önemli etkenlerden biridir. Konuşurken ses tonu çok iyi ayarlanmalı, güven verici ve tok olmalıdır. Fısıltı gibi monoton konuşma karşıdakini ikna edemediği gibi olumsuz bir izlenim de yaratır. İstikrarlı bir ses tonu, iyi ayarlanmış konuşma biçimi ikna edici olacaktır.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 20.700 TL ile 27.800 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Marka Elçisi maaşı 18.400 TL iken, en yüksek ise 32.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Marka elçisi, markanın ürünlerini ve hizmetlerini tanıtıp tavsiye ederek marka ile hedef kitlesi arasındaki iletişimi sağlayan kişilerdir.
Marka Amacının Faydaları
Markalaşma, gerçek bağlantılar kurmaya ve bir kitleyle daha duygusal ve insani bir ilişki kurmaya yardımcı olmayı, satışları artırmaya ve müşteri sadakati oluşturmaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Sofistike tarz, yaratıcılığı ön plana çıkmış, özgür ve seçkin stili ile dikkatleri üzerine çeken bir moda anlayışını ifade eder. Kalıplaşmış moda kurallarının tam aksine yenilikçi olan sofistike giyim tarzı farklı obje, aksesuar ya da tamamlayıcı parçalar ile kombin oluşturmayı temsil eder.
Masum, herkes, kahraman, kanunsuz, kâşif, yaratıcı, hükümdar, sihirbaz, sevgili, bakıcı, soytarı ve bilge olmak üzere on iki tane marka arketipi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri